Κώστας Καραμανλής: Προσκλητήριο συστράτευσης με τη «φανέλα της Ελλάδας»

Κώστας Καραμανλής: Προσκλητήριο συστράτευσης με τη «φανέλα της Ελλάδας»

Η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον - Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας - Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το μήνυμά του στην Τουρκία

karama-1
Προσκλητήριο συστράτευσης και ενότητας απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του ομιλία σε κομματική εκδήλωση μετά από δέκα χρόνια σιωπής το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς μια φανέλα φοράμε. Την φανέλα της Ελλάδας. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα...» είπε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, «σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος αποθεώθηκε από τους παριστάμενους στην εκδήλωση στο Βελλίδειο για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες».

Επισημάνε, παράλληλα, ότι «ούτε αλάνθαστοι είμαστε ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε αλλά μείναμε σταθεροί και συνεπείς στις θεμελιώσεις αξίες μας».

Ομιλία Κ. Καραμανλή


Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο περιπετειώδες 2015 ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι ήταν η Νέα Δημοκρατία που όρθωσε το ανάστημά της και «κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά». «Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον» συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Από την ομιλία του πρώην προέδρου της ΝΔ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην Τουρκία και το Σκοπιανό με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πιστευουμε στον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς και εκφοβισμού δεν γίνονται αποδεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Ούτε φυσικά οι πιέσεις από συμμάχους και εταίρους» είπε για τα ελληνοτουρκικά.

karama-3
karama-2


Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε «λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος με έναν έντονα συναισθηματικά λόγο είπε απευθυνόμενος στους Μακεδόνες: «Σας είπα πάντα την αλήθεια και το ίδιο κάνω και τώρα. Πολλούς σας γνωρίζω από τη νεολαία και ήμασταν πάντα μαζί σε νίκες και ήττες... Στα ανηφορικά μονοπάτια μπορεί να πικράναμε και φίλους. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με ένα βίντεο που περιελάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ αλλά και αποσπάσματα από ομιλίες και σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους του κόμματος.

karama-5
karama-4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης