Τσακαλώτος: Ο Τσίπρας θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμα αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος: Ο Τσίπρας θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμα αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμα πολλά χρόνια στην ηγεσία και δικαίως γιατί από το 2012 έχει μόνο νίκες και αυξήσεις ποσοστών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

tsip-tsak01
«Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας και αν τεθεί θα είμαι εναντίον», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμα πολλά χρόνια στην ηγεσία και δικαίως γιατί από το 2012 έχει μόνο νίκες και αυξήσεις ποσοστών. Και όταν φτάσει η ώρα αυτή πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφορικά με τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων ο Υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αρκεί όπως είπε να υπάρχει σχέδιο.

«Πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό εθνική συναίνεση αρκεί η μείωση των στόχων των πλεονασμάτων να μην σημαίνει ταυτόχρονα μείωση των πόρων για την Παιδεία, την Υγεία και την Αναπτυξιακή στρατηγική» τόνισε.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση της μεσαίας τάξης απάντησε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων έγινε την περίοδο 2010-2014 και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια σταθεροποίηση αυτών των βαρών.

«Ετοιμάζομαι να δώσω τη μάχη για τη νίκη» είπε για τις εθνικές εκλογές και ο ίδιος υπογράμμισε πως θέλει ένα αριστερό κόμμα και όχι σοσιαλδημοκρατικό.

Κλείσιμο
Απαντώντας στις αιτιάσεις των κ.Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα που προβλέπουν για δημοσιονομικό κενό τόνισε πως τις ίδιες προβλέψεις έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως στο τέλος αυτές να επιβεβαιωθούν.

Ειδικότερα, για τον κ.Στουρνάρα είπε πως δεν θα έπρεπε να δεχτεί τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τη στιγμή που είχε υπηρετήσει ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να είναι αμερόληπτη» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη ΝΔ πως το οικονομικό της πρόγραμμα οδηγεί σε ελάφρυνση για κάποιους λίγους και περαιτέρω λιτότητα για τους υπόλοιπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης