paulopouloss_arthroos1

Θεωρείται απίθανο ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επικυρώσει την αντιθεσμική προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τα νέα πρόσωπα που θα ηγηθούν της  Δικαιοσύνης, άλλωστε είχε αρνηθεί να πράξει κάτι αντίστοιχο το 2016 - Δεν θα υπογράψει ούτε μετά την 1η Ιουλίου, γιατί θα είμαστε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές - Μόνη επιλογή η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ή η άμεση παραίτηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στην απόφασή της να προχωρήσει στην επιλογή νέας ηγεσίας στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης, παρά το γεγονός ότι η παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών ισοδυναμεί με ομολογία του γεγονότος ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση για να επιβάλει αλλαγές στη δικαστική εξουσία.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το ενδεχόμενο να αλλάξει η ηγεσία της Δικαιοσύνης λίγες ημέρες πριν στηθούν οι πρόωρες κάλπες. Σύμφωνα με το Σύνταγμα η 30η Ιουνίου θεωρείται η ημερομηνία που συμπληρώνεται το όριο ηλικίας των δικαστών προς συνταξιοδότηση. Άρα όπως προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που συμπληρώνουν το όριο ηλικίας και συνταξιοδοτούνται, μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν προειδοποίηση ότι αν η κυβέρνηση που ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές προχωρήσει σε αλλαγή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου πριν εκφραστεί η ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών θα πρόκειται για καταδολίευση του Συντάγματος.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Τσίπρα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος επικυρώνει τις αλλαγές στην κορυφή της δικαιοσύνης με την υπογραφή του. 

Θα νομιμοποιήσει ο κ. Παυλόπουλος τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που καταγγέλλονται από τους συνταγματολόγους ως αντιθεσμικές; Ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τηρήσει στάση ανάλογη με αυτή που είχε επιλέξει το 2016 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ είχε ορίσει στη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την κυρία Ξένη Δημητρίου (που στις 30 Ιουνίου του 2019 συνταξιοδοτείται) προτού λήξει η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη και ο Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε το σχετικό Προεδρικό Δάταγμα την 1η Ιουλίου, επιτρέποντας στην κυρία Κουτζαμάνη να παραμείνει στη θέση της μέχρι την 30η Ιουνίου;

Πολύ περισσότερο που η Ξένη Δημητρίου, σημερινή εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το κόμμα του κ. Τσίπρα θέλει να ορίσει τον αντικαταστάτη ή την αντικαταστάτριά της λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές...

θεωρείται απίθανο ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επικυρώσει την αντιθεσμική προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τα νέα πρόσωπα που θα ηγηθούν της  Δικαιοσύνης.  Δεν θα υπογράψει ούτε μετά την 1η Ιουλίου γιατι θα είμαστε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Μόνη επιλογή η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ή η παραίτηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και η αντικατάσταση της.  
«Πηγές» της Προεδρίας της Δημοκρατίας τονίζουν μάλιστα  πως δεν έχει υπάρξει «καμία παρέμβαση προς καμία κατεύθυνση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ορίσει τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας της Δικαιοσύνης την επομένη των εκλογών μόνο άσχετη δεν μπορεί να θεωρηθεί από την πιθανή διερεύνηση συγκεκριμένων υποθέσεων. Κι αυτό διότι οι πράξεις ή και οι πιθανές παραλείψεις των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των πρώην συνοδοιπόρων τους από τους ΑΝΕΛ σε μια σειρά θεμάτων που χειρίστηκαν από το 2015 βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο των δικαστών. Πρόκειται για υποθέσεις που ήδη διερευνώνται, όπως οι πιθανές ευθύνες για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, ο φάκελλος με τους νεκρούς από την πλημμύρα στη Μάνδρα, η υπόθεση Πετσίτη αλλά και υποθέσεις που κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς όπως η δικαστική έρευνα για την προσπάθεια πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία αλλά και η απόφαση του 2015 για αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου P-3. Επιπλέον, υπόθεση της δικαιοσύνης είναι και η υπόθεση Novartis που ξεκίνησε από την κυβέρνηση με ιαχές ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και κατέληξε με τη διαπίστωση των δικαστικών λειτουργών ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για πιθανό χρηματισμό των δύο πρώην πρωθυπουργών και των οκτώ πρώην υπουργών που κατηγορήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευνόησαν την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία με δόλιο τρόπο.


Με πραξικόπημα πάνε να ορίσουν νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη

Σύσσωμος ο πανεπιστημιακός, νομικός και δικαστικός κόσμος εκφράζει σε όλους τους τόνους την έντονη αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πρόωρη αντικατάσταση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μετά το β΄ γύρο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρ΄ όλα αυτά, η Κυβέρνηση προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών την 7η Ιουλίου 2019, αντί για την εύλογη ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, προκειμένου να προβεί στο διορισμό της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο (προέδρου και εισαγγελέως).

Όχι μόνο αυτό, με την κυβερνητική άποψη συντάχθηκε την Τετάρτη και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» για τις επίμαχες προαγωγές, ενώ αναζητήθηκε και βρέθηκε λύση, έτσι ώστε να μην μπλοκάρει το θέμα των διορισμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα, από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι, αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές, είναι αυτονόητο ότι, η κυβέρνηση -μια κυβέρνηση δηλαδή υπό προθεσμία όπως επισημαίνουν οι πανεπιστημιακοί και οι νομικοί - δεν νοείται, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης, αλλά και στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών, να λαμβάνει καμία απόφαση που θα δεσμεύσει τη χώρα για το μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Πολύ περισσότερο, συνεχίζουν, δεν μπορεί να λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις οι οποίες αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκαν και οι διατυπώσεις έγκυρών πανεπιστημιακών δάσκαλων, που δεν πρόσκεινται στη Ν.Δ., όπως είναι οι κ.κ. Αντώνης Μανιτάκης, Νίκος Αλιβιζάτος και Μιχάλης Σταθόπουλος.


Αντώνης Μανιτάκης

Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αντώνης Μανιτάκης, χαρακτηρίζει «προκλητική περιφρόνηση του Συντάγματος», την περίπτωση κατά την οποία να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην αλλαγή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι «έχει χάσει η κυβέρνηση, τη δημοκρατική και συνταγματική της νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεν είναι τρέχουσας φύσεως, ούτε έχουν επείγοντα χαρακτήρα».

Συγκεκριμένα σημειώνει ο κ. Μανιτάκης: «Εάν η απόφαση αυτή συντελεστεί, θα αποτελεί προφανή καταδολίευση του πνεύματος και του γράμματος του Συντάγματος. Μια κυβέρνηση που έχει εξαγγείλει τη διενέργεια εκλογών με τη διάλυση της Βουλής, ουσιαστικά τελεί υπό παραίτηση διότι έχει απολέσει, όπως το συνομολογεί, την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος… Έχει χάσει δηλαδή τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεν είναι τρέχουσας φύσεως, ούτε έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Τέτοια προκλητική περιφρόνηση του Συντάγματος σπάνια συναντά κανείς στα κοινοβουλευτικά μας ήθη».


Νίκος Αλιβιζάτος

Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προχωρήσει σε τοποθετήσεις νέων προσώπων, παραβιάζεται η συνταγματική δεοντολογία όλων των θεσμικά ώριμων χωρών και η συνταγματική η αρχή της διάκρισης των εξουσιών.


Μιχάλης Σταθόπουλος

Παράλληλα, ο ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις των συναδέλφων του και τονίζει ότι «μια τέτοια κίνηση θα ήταν προφανώς αντιδεοντολογική».


Αντώνης Καραμπατζός

Ακόμη, ο αναπληρωτής καθηγητής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Καραμπατζός τονίζει πως «ακόμη και αν οι εκλογές διεξαχθούν με την παρούσα κυβέρνηση, αξίζει να θυμηθούμε εδώ την καταληκτική προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα όταν τον Μάιο του 2014 ζητούσε από τον ΠτΔ εκλογές: “Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, δίχως την ευρύτερη πολιτική συναίνεση, γιατί δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που κατέγραψε χθες”.

Η υπόμνηση αυτή έχει ιδιαίτερη πλέον σημασία ενόψει της σπουδής που επιδεικνύει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες – και την οποία δεν είχε επιδείξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν – να ορίσει νέο πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».


Ευάγγελος Βενιζέλος

Σαφής ήταν και οι θέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το επίμαχο θέμα, θέσεις τις οποίες πρώτος διατύπωσε από το πανεπιστημιακό χώρο, ανεξάρτητα ένα έχει προσχωρήσει στην πολιτική.

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:

«Στρατηγική ήττα είναι να οδηγείσαι σε διάλυση της Βουλής και εκλογές στις 30 Ιουνίου, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος. Παρά τις αντίθετες αλαζονικές διακηρύξεις σου. Στρατηγική ήττα είναι να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου».


Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Παρ΄ όλα αυτά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε χθες υπέρ της άμεσης υλοποίησης τους και μάλιστα η γνώμη που εκφράστηκε ήταν ομόφωνη, καθώς δεν υπήρχαν διαφωνίες ή αντίθετες απόψεις. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι νομικά είναι κατοχυρωμένη η κυβέρνηση, αλλά τονίστηκε ότι χρειάζεται προσοχή στην πολιτική διαχείριση.


Προεδρία της Δημοκρατίας

Στην προσπάθεια να μην υπάρξουν εμπόδια στην υλοποιήσει των κυβερνητικών επιθυμιών για τους νέους διορισμούς στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, η κυβέρνηση αναζήτησε και βρήκε λύση για να μη μπλοκάρει το θέμα των διορισμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η ημερομηνία που θα κενωθούν οι θέσεις στην ηγεσία του Αρείου Πάγου (προέδρου και εισαγγελέως) είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα η 30η Ιουνίου 2019.

Η λύση που δόθηκε είναι να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα των διορισμών των νέων προσώπων, μετά την 30η Ιουνίου, που είναι η ημερομηνία συνταξιοδότησης του απερχομένου προέδρου και εισαγγελέως του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου και εν συνεχεία να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επισήμως πάντως, από την Προεδρία της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Πέμπτης με μία αινιγματική δήλωση που δεν απαντά σε κανένα από τα ζητήματα που έχουν προκύψει «πηγές» ανέφεραν πως δεν έχει υπάρξει «καμία παρέμβαση προς καμία κατεύθυνση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».


Η Νέα Δημοκρατία

Το κόμμα της αξιωματικής έχει ξεκαθαρίσει ότι η Κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, ότι θα ζητήσει την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών δεν μπορεί να λαμβάνει καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (111)

Απαταιωνας μέχρι τέλους

Η μειοψηφία του συριζα έχει βγάλει σλόγκαν που λέει...η Ελλάδα των πολλών!! Ρε απαταιωνες ούτε τις Πρέσπες θέλανε οι πολλοί ούτε δικαστικές αλλαγές, για ποιους πολλούς μας λέτε;

Ο Πάκης,

αφού διαρρήξει τα ιμάτιά του και κανά-δύο καλσόν, θα υπογράψει και με τα δύο του χεράκια ότι του δώσουν τα συνεταιράκια...

Praktoro SorroSyrizanel

Μεχρι τώρα ήταν η πιό δουλική ορντινάτσα του Πρακτορο Καθεστώτος λέτε ξαφνικά να έπεσε σε βαρέλι Εντιμότητας και Αξιοπρέπειας και να πεί όχι σε κάτι που θα του ζητήσει ο πρακτορας Απατεώνας Τσιπρας ?

Αύριο κεφάλι

Πάντως_________ασχέτως όλων, ΠΙΣτεύΩ πως ________ο τσίπρας ΕΊΝΑΙ ΈνΑ πρώΤης ________%=="^^/ τάξεως ΛΑΜΟΓΙΟ! *£?^"$'#"^^:::: και θα ΚΆΝΕΙ _______'$#:// ότι ΓΟΥστάρει!

Αγύριγο κεφάλι

Προς ΔΕΞΙΟΥΣ:__________Γιατί ΔΕΝ παίρνετε θέση ΕΠΙΣΗΜΑ ότι θα ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ την ..."προδοτική" (όπως ΕΣΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ την λέτε), Συμφωνία των Πρεσπών; __________Όλο ΚΟΥΦΙΑ λόγια είστε!..

Μήτσος Αντωνίου

Αυτήν την ώρα προέχει η εξασφάλιση αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. Αμέσως μετά, η εξουδετέρωση των ναρκών που έχει αφήσει το καθεστώς Τσίπρα. Ασφαλώς θα προστατευθούν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι του Βορείου κρατιδίου. Ως εκτούτου, μην ανησυχείς. Ψήφισε Νέα Δημοκρατία για μια νέα συμφιλίωση προς όφελος του έθνους.

@

Ο Κυριάκος λέει αλήθειες στον λαό. Δεν είναι μέγας δημαγωγός, ούτε ανεβαίνει στα τρακτέρ, ούτε υπόσχεται να "σκίσει μ' έναν νόμο τα μνημόνια". Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε ξεκάθαρα: "Η ΝΔ καταψήφισε την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Από 'κει και πέρα είναι συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα και δεσμεύεται από αυτήν, λόγω της αρχής pacta sunt servanda". Το θέμα ήταν να μην είχε υπογραφεί και ψηφιστεί ΑΡΧΙΚΑ. Γιατί δεν την υπέγραψε ο Τσίπρας κι ο Κοτζιάς ατομικά, αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση. Και η Ελληνική Κυβέρνηση στις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό έχει μια συνέχεια, ανεξαρτήτως του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία. Το ίδιο ίσχυε και για τα μνημόνια, που ο νομικά αδαής Τσίπρας πίστεψε ότι δεν θα τον δέσμευαν. Οι διμερείς συμφωνίες δεν καταγγέλλονται μόνο και μόνο επειδή αλλάζει το κόμμα που ηγείται μιας χώρας. Η Συμφωνία από τη στιγμή που κυρώθηκε από το Κοινοβούλιο πέρασε και δεν μπορεί να καταγγελθεί, αφού πλέον έχουν παγιωθεί δικαιώματα (τα Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ) και οι συνέπειες θα είναι σε διεθνές επίπεδο μη αναστρέψιμες. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά όσους την ψήφισαν, όχι όσους δεν την ψήφισαν. Ο Μητσοτάκης δεν κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό. Ο Τσίπρας τον κορόιδεψε. Και αυτό εκτίμησε ο κόσμος στον Μητσοτάκη.

Αγύριγο κεφάλι

Εγώ λέω "μλκιες" γιατί εσείς οι ...υπήκοοι δεν με ακούτε;

Ο Κορυδαλός περιμένει

Δωστε τον Σύριζα στους ψηφοφόρους του.

ELINA

Μην το θεωρείται και τοσα απίθανο να υπογράψη ο προεδροs- εδω εχει υπογραψει τόσα και τόσα - και το μεγαλύτερο το ξεπούλημα τηs ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Αγύριγο κεφάλι

Εγώ λέω, γιατί εσείς οι ...υπήκοοι δεν του λέτε του προέδρου ΣΑΣ, του Μητσοτάκη:________"Πρόεδρε, τι θα γίνει; Γιατί δεν λες όταν έρθεις στα ...πράγματα ότι ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ την "προδοτική" Συμφωνία των Πρεσπών", όπου ..."έγινε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ";______________(Διότι αφού είναι "προδοτική" και "ΣΕ ΒΑΡΟΣ της Ελλάδος", μη μου δικαιολογηθείτε και μου πείτε ότι ΔΕΝ έχει το δικαίωμα της ΑΥΤΟ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΣ σαν Χώρα, η Ελλάς, να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ την Συμφωνία των Πρεσπών εφ΄ όσον κρίνετΕ ...ΕΣΕΙΣ ότι είναι "επιζήμια" και "ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ" και ..."ξεπούλημα";________Λοιπόν, τι λέτε; _______ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ...αυτό;_________Ή μόνο ... μεγάλες κουβέντες ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Τσίπρα είστε;_________Σας ΡΩΤΑΩ συνεχώς και απάντηση επ΄ αυτού ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ από κανέναν σας!..__________Δεν έχετε απάντηση; _______Πείτε το λοιπόν!..

τασος

ας υπογραψει και αυτο ολα τα υπεγραφε ο κυριακος να θυμισω δεν ψηφισε προκοπη του δινει την αφορμη να μην τον ψηφισει και τωρα τυχαιο

Zoro

Θα το υπογράψει και με τα δυο χέρια,αφού ο ίδιος το συνέταξε,με την βοήθεια της Θάνου της Ξένιας της Τουλουπάκη του Ντζούρα του Μανώλη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης