Μητσοτάκης σε Βούτση: Μην γίνεις πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου

Μητσοτάκης σε Βούτση: Μην γίνεις πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου

Από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε πριν από λίγο μήνυμα στον πρόεδρο της Βουλής να μην επιχειρήσει την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

Καταγραφη888
Νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε απόψε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που μίλησε σε εκδήλωση για τον Χρήστο Χριστόπουλο, ιδρυτή και ιστορικού εκδότη της εφημερίδας «Η Γνώμη», κατήγγειλε πρωτοφανείς, όπως είπε, μεθοδεύσεις προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία και ο Πάνος Kαμμένος να διατηρήσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος στη Βουλή.

«Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter.  Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος σε όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Βουλή με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκβιάζει τον Αλέξη Tσίπρα και ο πρωθυπουργός ενδίδει στους εκβιασμούς του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε τι είναι αυτό που φοβίζει τον Τσίπρα και σημείωσε ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Παράλληλα,  έστρεψε τα βέλη του και προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τον οποίο κάλεσε να μην προχωρήσει την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να «εξαγοράσει» ο Αλέξης Τσίπρας τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

O κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη και τόνισε με έμφαση ότι δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής.

"Δημοσιογραφία & Δημοκρατία" Εκδήλωση  για τον Χρ. Χριστόπουλο - Ομιλία Κ. Μητσοτάκη
Κλείσιμο



Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης. Μίλησε μάλιστα για πρακτικές συγκρότησης μιας νέας διαπλοκής και σημείωσε ότι εκβιασμοί και συναλλαγές στην επόμενη κυβέρνηση δεν θα βρουν ανταπόκριση. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας σημείωσε μάλιστα ότι δείχνει ολοκληρωτισμό και συνιστά προσβολή για τη Δημοκρατία να θεωρτρεί ο πρωθυπουργός της χώρας ηλίθιους τους πολίτες που δεν συμφωνούν μαζί του. Είναι μια φράση που θα τον συνοδευει πάντα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης