Εισηγήσεις στον Τσίπρα να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή τον Ιανουάριο

tsipras_simfwnia_prespwn_arthro

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η συμφωνία αναμένεται να τεθεί προς κύρωση μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου - Μετρούν τα «κουκιά» για τους 151 βουλευτές  στο Μαξίμου  

Εισηγήσεις για την έναρξη των διαδικασιών για την κύρωση της  Συμφωνίας  των Πρεσπών μέσα στον Ιανουάριο φέρεται ότι  έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας, με διπλωματικές πηγές  να επισημαίνουν ότι  η συμφωνία θα έρθει στην ελληνική βουλή αμέσως μετά την κύρωσή της από την Βουλή της ΠΓΔΜ.

Όπως τονίζουν οι πηγές  συμφωνία αναμένεται να τεθεί προς κύρωση μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Προσφάτως, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος,  είχε ανακοινώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή αμέσως μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Την ημέρα εκείνη στο κοινοβούλιο της FYROM ολοκληρώνεται η συνταγματική αναθεώρηση και έρχεται η σειρά της Ελλάδας να υλοποιήσει τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία. «Με την ολοκλήρωση των τροποποιήσεων στο σύνταγμα της FYROM η Ελλάδα θα κυρώσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η εν λόγω κυρωτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μαζί με τη διαδικασία κύρωσης της παρούσας συμφωνίας», αναφέρεται στο άρθρο 2 παρ. 4 της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Μετρούν τα «κουκιά» για τους 151 βουλευτές

Πάντως στην Ηρώδου Αττικού, εδώ και καιρό, μετρούν τα “κουκιά” για τους 151 που χρειάζεται η κύρωση της Συμφωνίας, αποφεύγοντας να ρισκάρουν μία κοινοβουλευτική ήττα για το Σκοπιανό. Στο στρατηγείο του Μαξίμου διενεργούνται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, όπου το επόμενο διάστημα θα είναι έντονες.

Οι αριθμοί δείχνουν πως το Ποτάμι κρατά την τύχη της κυβέρνησης, με κυβερνητικά στελέχη να ελπίζουν ότι θα ψηφίσουν υπέρ και πως ο Σταύρος Θεοδωράκης θα τηρήσει όσα έχει δηλώσει δημοσίως.

Μέχρι στιγμής, υπολογίζουν στις ψήφους της Κατερίνας Παπακώστα, του Θανάση Παπαχριστόπουλου και του Σπύρου Δανέλλη. Καταγράφουν δε θετικά πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι σε διαφορετική γραμμή με το ΚΙΝΑΛ, αλλά οι ψήφοι είναι κολλημένοι στους 148 - 149, καθότι η κ. Έλενα Κουντουρά δεν αποκαλύψει τα σχέδια της.

Είναι δεδομένο πως η άφιξη της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή αμέσως μετά τις 15 Ιανουαρίου θα προκαλέσει αναταραχή στη συγκυβέρνηση και θα ξεκινήσει η πολιτική αντιπαράθεση εντός και εκτός του συνασπισμού.

Οι κλυδωνισμοί μέχρι να “περάσει” τα στάδια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και να οριστεί η ημερομηνία της “κρίσης” θα είναι ιδιαιτέρως έντονοι και οι ζυμώσεις για του “151” θα πάρουν φωτιά. Ακόμα και αν ξεπεραστεί αυτό το στάδιο, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να περάσει τη συμφωνία, είναι δεδομένες οι αναταράξεις από την προαναγγελθείσα αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και των του βουλευτών από την κυβέρνηση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Στο σενάριο αυτό, η νέα κυβέρνηση θα έχει το δύσκολο έργο να κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ περί τον Μάρτιο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές διαδικασίες στη Συμμαχία.

ΣΧΟΛΙΑ (65)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΗ ΤΩΣΑ ΟΣΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ.

περσεφονη

κρεμαλα κρεμαλα στους προδοτες του βουκεφαλα,τσιπρεσκου εισαι γιος φασιστα κ θα μεινεις προδοτης ακομη κ των παιδιων σου

Xr

Ο λαός αντιδρά κατά 75% στη Συμφωνία της Άφρικας (των Πρεσπών), στη Μακεδονία, αυτό το ποσοστό είναι 95%. Μιλούσα προχτές με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία και συμφωνούσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοσία. Το επιχείρημα που αντέτεινε ήταν ότι: "...ναι μεν παραχωρήσαμε την πολιτιστική μας ταυτότητα σε άλλους, αλλά δεν μειώθηκαν οι μισθοί μας...". Καμιά προδοσία, ποτέ δεν έγινε χωρίς αντάλλαγμα, από τον Εφιάλτη έως τον Ιούδα με τα 30 αργύρια. Αλλιώς, δεν θα ήταν προδοσία. Η στέρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας όμως, ως Μακεδόνες, είναι κάτι που δεν εξαγοράζεται με μια αύξηση (ή διατήρηση!!!) μισθού ή σύνταξης. Μπορεί κάποιοι να εξαγοράστηκαν, ιδίως αριστεροί που έχουν μια οικονομίστικη θεώρηση των πραγμάτων και δεν δίνουν δεκάρα για τη λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα, αλλά η πλειοψηφία των Μακεδόνων και των λοιπών Ελλήνων, έστω κι από ένστικτο επιβίωσης, διαφωνεί και αντιδρά. Γιατί ο λόγος που γίνονται όλ' αυτά είναι η προετοιμασία ενός μεγάλου πολέμου στα Βαλκάνια, που προωθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αυτό ακριβώς κάνει κι η συμφωνία. Υποδαυλίζει τα εθνικιστικά και ιμπεριαλιστικά πάθη των γειτονικών λαών. Η κατάσταση στη Μακεδονία, θυμίζει τον τελευταίο χρόνο στη Σμύρνη πριν την καταστροφή. Όλοι διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να φύγουν οι Έλληνες από τη Σμύρνη, αφού ήταν οι οικονομικά ισχυροί, ελέγχαν το εμπόριο κι οι Τούρκοι ήταν ξεβράκωτοι. Γι αυτό κι όταν μπήκαν οι Τούρκοι, τους βρήκαν στο Κορδελιό να κάνουν τα μπάνια τους. Κι εμάς θα μας βρουν στη Χαλκιδική να λιαζόμαστε όταν θα βρεθούμε προ τετελεσμένων, που προετοιμάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τ' αφεντικά του...

ΕΝΑ 50% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ; ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ! Η ΡΕΒΑΝΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Στο τελος-τελος

ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΗΤΩ

Νάγια Οικονόμου

Η Μέρκελ γι' αυτό έρχεται άραγε;

κοκος

Αριστεροφασιστες προδοτες του εθνους οι εκλογες ερχονται και το καθε αριστερο λαμογιο θα παρει το μαυρισμα που του αξιζει

Όχι στους κρατιστές!

Για να σωθεί η χώρα πρέπει να σβήσουν πολιτικές οι οπισθοδρομικές δυνάμεις των κρατιστών (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ). Η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί από το "παλαιό", το "κομματικό", το "πελατειακό". Πρέπει να γίνει μια φιλελεύθερη οικονομία, με επενδυτές, με ζωντανές business παντού, με άφθονη ζήτηση εργασίας με καλούς μισθούς. Να κάνεις βιογραφικό και να εντός εβδομάδας να δέχεσαι 3-4 σοβαρές προτάσεις. Να μπορείς εσύ να επιλέγεις, όχι να σε διαλέγουν με όρους μιζέριας. Όλοι να κερδίζουν, να πλουτίζουν, να είναι ευχαριστημένοι. Να αλλάζουμε εύκολα δουλειές, αναζητώντας τους βέλτιστους όρους που μας ικανοποιούν. Όχι στη σοσιαλιστική-αριστερή μιζέρια και φτώχεια. Όχι στις δεξιές - ακροδεξιές επιλογές με τις αγκυλώσεις τους. Όχι στους κρατιστές που καταλήγουν σχεδόν πάντα σε ρουσφέτι, κομματισμό και διαφθορά. Ας απελευθερωθούμε σκεπτόμενοι με τον πλέον ορθολογικό και φυσιολογικό τρόπο: Το φιλελεύθερο! Να ζήσουμε δημοκρατικά, με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και ομόνοια. Ας ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από τα ερείπια των διεφθαρμένων καταστροφέων της, των κρατιστών. Μπορούμε εμείς οι Έλληνες, να συσπειρωθούμε, να δουλέψουμε με ζήλο όλοι μαζί και να κάνουμε την Ελλάδα, Ν.Κορέα, Χόνγκ Κόνγκ, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Αυστραλία, Φιλανδία, Νορβηγία, ότι θέλουμε. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

...

Στη χώρα που ο πολίτης βλέπει κόκκινο φανάρι και πατάει γκάζι και που πετάει τα σκουπίδια και το τσιγάρο του στο πεζοδρόμιο, αυτά που λες δε γίνονται. Έχουμε το σύστημα που μας αξίζει γιατί το συντηρούμε.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ο Τσιπρας και ο Καμμενος κοιμουνται και ξυπνουν με ενα νταλκα και με μια αγωνια πώς θα περασουν απο την ελληνικη Βουλη την προδοτικη συμφωνια των Πρεσπων για τη Μακεδονια, Και τι ειναι βρε αλιτηριοι,εθνικοι απατεωνες, η Μακεδονια μας, λαθραια τσιγαρα να τα περασετε απο κανενα τελωνειο με καποιοαπατεωνιστικο κολπο; Και μονο απο αυτο αποδειχνεστε απατεωνες και κανετε ατιμωτικη πραξη ερημην του ελληνικου Λαου,Και μονο γι αυτο σας αξιζει το Ειδικο Δικαστηριο. Γιατι αν εισασταν ενταξει, και η συμφωνια εθνικα επωφελης,γιατι, δεν την περνατε με ψηλα το κεφαλι με αυξημενη πλειοψηφια και οχι σαν κλεφτες; Τον Λαο, γιατι τον φοβαστε; εαν εχετε καθαρο κουτελο;Οχι, λοιπον, ειστε κλεφτες και πρακτορες ξενων Δυναμεων! Γι αυτο φοβαστε! Ακου πώς θα την περασω!!;; Καρφωνεσθε μονοι σας,ανθελληνες!

Καλά νέα

Έτοιμοι για την εξέγερση της γενιάς μας ;; Μαθητές φοιτητές εργάτες ο απλος λαός εναντίον μιας άγριας αριστερής καταστολής με συγκρούσεις χημικά ξύλο νεκρούς. Ένας λαός εξεγερμένος εναντίον αριστερών νατοϊκών Γερμανών. Ήταν θέλημα Θεού ίνα το ζήσουμε και αυτό. Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές πραγματικά. Από τώρα να ξέρετε όλοι πως η ελληνική αστυνομία θα είναι απέναντι στον λαό , θα είναι ο εχθρός που θα δώσει στον Τσίπρα το στυλο της παράδοσης της Μακεδονίας μας. Θα είμαστε όλοι εκεί ενωμένοι, τουλάχιστον ας πέσουμε με ψηλά το κεφάλι κάνοντας το χρέος μας απέναντι σε χιλιάδες νεκρών που θυσιάστηκαν για ετούτον τον τόπο, τους οφείλουμε την ύπαρξη μας. Ένας στημένος ανθελληνας δοσίλογος με πολλά εκατομμύρια στην τσέπη απέναντι σε έναν αγώνιζομενο λαό. Ας είναι λοιπόν, ας έχουμε την δύναμη και το κουράγιο εκείνη την ημέρα να παλέψουμε για την λεφτερια μας.

aris

και μετα ξυπνησεs

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης