Παπακώστα για επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της

Παπακώστα για επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της

«Περιορίστηκαν σε στενό πλαίσιο» είπε για την έκταση των επεισοδίων

papakosta-new-1
Την εκτίμηση ότι η αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια «έκανε τη δουλειά της με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού» διατύπωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9.

Σε ερώτηση για την έκταση των επεισοδίων, η κυρία Παπακώστα σημείωσε: «Περιορίστηκαν σε στενό πλαίσιο και δεν υπήρξε παραπέρα καμία απολύτως διαταραχή ούτε στην κοινωνική, ούτε στην πολιτιστική, ούτε στην οικονομική ζωή της πόλης και βέβαια έγιναν τα δέοντα, ό,τι έπρεπε να συμβεί από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας, η οποία έκανε τη δουλειά της με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να προστατευτεί η ζωή της πόλης, η κανονικότητά της,παράλληλα με την προστασία και της επετείου και όλων που έπρεπε να προστατευτούν».

Μιλώντας γενικά για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ επισήμανε ότι «η όλη προσπάθεια και επιχείρηση έγινε με σεβασμό στο κράτος δικαίου, αλλά και έναν ισχυρό συμβολισμό, ο οποίος λέει ότι το κράτος θα είναι σεβαστό από όλους, "urbi et orbi" ήταν το μήνυμα».

«Οριοθετήθηκε η εκκίνηση μιας συμπεριφοράς, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει ένα οργανωμένο κράτος. Δώσαμε κι ένα μήνυμα, διότι αφενός μεν προστατεύτηκε η επέτειος όπως ήθελαν οι πολίτες, οι οποίοι κατέθεσαν εκεί με την παρουσία τους, τη διάθεσή τους και τα συναισθήματά τους γι' αυτήν την επέτειο, δεν αμαυρώθηκε η πορεία, δεν υπήρξαν καταστροφές και περιθωριοποιήθηκε η όλη παρουσία εκείνων, οι οποίοι δεν σέβονται το κράτος και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, εκεί που περιορίστηκε και δόθηκε και ένα μήνυμα ότι θα είναι ισχυρή η απάντηση μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου», ανέφερε η κ. Παπακώστα.

«Ουσιαστικά εμείς έχουμε αποφασίσει να οργανώσουμε ένα κράτος, το οποίο να γίνεται σεβαστό από όλους. Υπό την έννοια αυτή θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι αυτό καθημερινά γίνεται πράξη, πάντοτε με σεβασμό στα δικαιώματα και τη δημοκρατία και τους θεσμούς, πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και σύμφωνα με τους νόμους και πάντοτε μέχρι εκεί που φτάνουν τα όρια της αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά πάντως έχοντας έναν γνώμονα να προστατεύσουμε τη χώρα και το κράτος», κατέληξε για το θέμα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης