Πολυτεχνείο 2018: Παλιοί «γνώριμοι» των Αρχών πολλοί από τους 19 συλληφθέντες στα Εξάρχεια

Πολυτεχνείο 2018: Παλιοί «γνώριμοι» των Αρχών πολλοί από τους 19 συλληφθέντες στα Εξάρχεια

Δύο άτομα συνδέονται με τον «Ρουβίκωνα» ενώ αρκετά άλλα είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια και αντιεξουσιαστικές «παρεμβάσεις» - Δίωξη για κακούργημα σε βάρος έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου

politexneio-3
Αρκετά άτομα από τους 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου το περασμένο διήμερο είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές είτε για εμπλοκή σε επεισόδια, είτε για «δράσεις» του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, έχουν συλληφθεί συνολικά 15 Έλληνες, εκ των οποιων 14 άνδρες και μια 25 χρονη γυναίκα, και τέσσερις αλλοδαποί. Οι αλλοδαποί συλληφθέντες περιλαμβάνουν έναν 30χρονο Αλβανό, έναν 20χρονο Αφγανό, έναν 17χρονο Ρουμάνο και έναν 13χρονο Παλαιστίνιο.

Στη λίστα των συλληφθέντων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, περιλαμβάνονται δυο «γνώριμα πρόσωπα» από τους κόλπους του «Ρουβίκωνα»: ένας 28χρονος, ο οποίος έχει προσαχθεί τέσσερις φορές μετά από δράσεις της οργάνωσης, αλλά και ένας 34χρονος ο οποίος πρόσφατα είχε προσαχθεί μετά την «παρέμβαση» στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια.

Το ίδιο άτομο είχε προσαχθεί μάλιστα ξανά το 2005 για συμμετοχή σε επεισόδια.

Δεν είναι ωστόσο αυτά τα μόνα άτομα μεταξύ των συλληφθέντων που είχαν στο παρελθόν μπλεξίματα με τον νόμο. Οι συλληφθέντες περιλαμβάνουν έναν 17χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε συλληφθεί ξανά πέρσι τον Δεκέμβρη στα Εξάρχεια, κατά τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως επίσης και έναν ακόμη ανήλικο, που είχε συλληφθεί κατά το μαθητικό συλλαλητήριο τον περασμένο Οκτώβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ακόμη συλληφθέντες έχουν ανάλογο «παρελθόν»: Ένα άτομο είχε συλληφθεί το 2015 μετά από επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Παγκράτι, άλλο ένα είχε συλληφθεί μετά από επεισόδια στα Εξάρχεια και ένα τρίτο είχε συλληφθεί μετά από δράση στον Άρειο Πάγο το 2005.

Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε βάρος έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Κλείσιμο
Στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για τα χθεσινά επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν εχθές το μεσημέρι οι συλληφθέντες.

Συνολικά, στις εισαγγελικές αρχές οδηγήθηκαν κατά πληροφορίες 14 από τους 19 συλληφθέντες, καθώς κάποιοι εξ αυτών φέρονται να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία λόγω τραυματισμού τους.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία σχηματίσθηκαν για την υπόθεση δυο δικογραφίες, η μια για κακουργήματα και η άλλη σε βαθμό πλημμελήματος.

Για κακουργήματα οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε έξι από τους 19 συλληφθέντες. Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της έκρηξης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι έξι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια σε ανακριτή.

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος αντιμετωπίζουν επτά εκ των συλληφθέντων, καθώς τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής

Τέλος, μεταξύ των συλληφθέντων της δεύτερης δικογραφίας, υπήρχαν και ανήλικοι οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

kalaitzidis
politexneio-1
politexneio-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης