Τουλάχιστον 20.000 ευρώ οι ζημιές στο ΑΠΘ από τα επεισόδια για το Πολυτεχνείο

Τουλάχιστον 20.000 ευρώ οι ζημιές στο ΑΠΘ από τα επεισόδια για το Πολυτεχνείο

 «Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό», δήλωσε ο  αντιπρύτανης συντονισμού Θοδωρής Λαόπουλος

politex99
Ζημιές χιλιάδων ευρώ προκάλεσαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ οι πρωταγωνιστές των χθεσινών επεισοδίων. Ο αύλειος χώρος της Σχολής, ο χώρος υποδοχής και κάποιες από τις αίθουσες διδασκαλίας θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Από τη μανία των θερμοκέφαλων νεαρών δεν γλίτωσαν ούτε τα καρτοτηλέφωνα και τα συστήματα πυρόσβεσης. Υαλοπίνακες αρκετών τετραγωνικών μέτρων καταστράφηκαν ενώ μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες ξηλώθηκαν. Θα χρειαστεί να εργαστούν αρκετά συνεργεία για πολλές ημέρες προκειμένου η Σχολή να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

pol1
pol2


Αντίπρυτανης ΑΠΘ: 20.000 ευρώ το κόστος των ζημιών

Επί ποδός βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ για την αποτίμηση του φετινού «εορτασμού» της 17ης Νοέμβρη από τους ταραξίες. «Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τις ζημιές θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων κάναμε αυτοψία μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Κώστα Κατσιφαράκη. Σήμερα ο Κοσμήτορας είναι στο χώρο από το πρωί και καταγράφει τις φθορές» δήλωσε στο thestival.gr ο αντιπρύτανης συντονισμού κ. Θοδωρής Λαόπουλος.

Κλείσιμο
pol3
pol4


pol5
pol6


Πηγή: thestival
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης