Καμμένος για plan B στο Σκοπιανό: Ο Τσίπρας γνώριζε την πρότασή μου, αλλά δεν την έχει εγκρίνει

anosd

Για τις αμερικανικές βάσεις: Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου - «Εάν οι πλειοψηφίες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο» - Οι ΑΝΕΛ «δεν είναι Σαλβίνι, είναι το αναγκαίο καλό» - «Ο Σάκης Παπαδόπουλος ξεκίνησε να με βρίζει όταν του έκοψα τα ρουσφέτια στο υπ. Άμυνας» - Νέες αιχμές για την ΕΦΣΥΝ

«Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Πάνος Καμμένος στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη συντονισμένη επίθεση σε βάρος του από μια σημαντική μέρίδα υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ παρουσίασε το plan B για το Σκοπιανό ενώ πρότεινε και τη δημιουργία βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

«Εγώ σε πολιτικό επίπεδο καταλαβαίνω και αποδέχομαι τις ιδεολογικές δαφορές με τον κ. Φίλη. Οι ΑΝΕΛ δεν είνα Σαλβίνι, οι ΑΝΕΛ στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των προσφύγων περισσότερο από όποιον άλλο γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το plan B για το Σκοπιανό είπε ότι «την εναλλακτική πρόταση τη γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική». Ωστόσο υποστήριξε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα είναι σε πλήρη αρμονία. «Με τον πρωθυπουργό έχουμε έντιμη σχέση και ποτέ σε αυτή τη σχέση δεν μπήκε άλλος παρανομαστης παρα μόνο η καλή βούληση και η πολιτική θέληση» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξή του.

Επιχειρώντας να εξηγήσει το λόγο που έκανε την παρουσίαση αυτή στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, ο κ. Καμμένος είπε ότι «έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εμας ως κυβερνητικό εταίρο δεν μας βρίσκει σύμφωνους».

«Η θέση της κυβέρνησης παραμένει η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εγώ ως κυβερνητικός εταίρος δεν θα την ψηίσω όταν έρθει στη Βουλή» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε «στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι μια άρνηση. Όταν είσαι ενώπιον του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έχει την υποχρέωση στη δική σου άρνηση να βγάλεις και μια εναλλακτική πρόταση. Την εναλλακτική πρόταση τη γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική».

Εάν οι πλειοψηφίες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαλέξουν διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο 

Εξέφρασε επίσης την πίστη του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έρθει στη Βουλή προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν νιώθει καθόλου άβολα από τις επιθέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Στις δημοκρατίες το Σύνταγμα λύνει τις δυσαρμονίες. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι υπαρουν και κυβερνήσεις συνεργασίας».

«Έκανα μια προταση όπως οφείλει κάθε δημοκρατικό κόμμα. Ποια θέση έχει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; Παίζουν κρυφτούλι κι εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα το παίξουμε» έκλεισε το θέμα του plan B.

Ωστόσο στην ερώτηση αν θα υπάρξει διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «στις δημοκρατικές διαδικασίες και τα δημοκρατικά κόμματα η πλειοψηφία αποφασίζει. Εάν η πλειοψηφία των δύο κομμάτων αποφασίσει ότι πρέπει να υπάρξει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο».

Επισήμανε πάντως ότι μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή «και παραμένουμε στην κυβερνηση και τη στηρίζουμε».

Εάν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση

Επανέλαβε, δε, ότι «εάν γίνουν τα πάνω κάτω και σήμερα βρεθουν 11 αποστάτες που θα ψηφίσουν στο κοινοβουλιο των Σκοπίων κατά του 70% του λαού των Σκοπίων. Εάν αυτοί θα παραμείνουν για 3 μήνες στη Βουλή ως αποστάτες και ξαναψηφίσουν τη συμφωνία και κάνουν συνταγματικές αλλάγες και εάν και όταν έρθει στην Ελλάδα και να δούμε αν θα ισχύει, γιατί η συμφωνία είναι αντισυνταγματική γιατί δεν φέρει τη συμφωνία του προέδου της πΓΔΜ και δεν ψηφίστηκε με πάνω από 50% στο δημοψήφισμα - αφήστε τα συμβουλευτικά αυτά είναι για τους ψυχιάτρους - δεν υπάρχει άρθρο στο Σύνταγμα των Σκοπίων που να λεει ότι είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα το δημοψήφισμα. Εάν υποθετικά , αν και υποθετικά δεν μιλάμε στην πολιτική, θα δει η κυβέρνηση εάν ισχύει η συμφωνία γιατί εφόσον έχουν παραβιαστεί όροι πρέπει να επανεξεταστούν, εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση ».

Οι αμερικανικές βάσεις δεν είναι οι «βάσεις του θανάτου»

Για την πρότασή του σχετικά με τις αμερικανικές βάσεις απάντησε πως «άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα λες και ερχόμστε για να ανατρέψουμε το "έξω οι βάσεις του θανάτου". Πρώτα από όλα δεν είναι βάσεις του θανάτου» υπενθυμίζοντας αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ ότι οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρεος της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας «δεν μιλάμε για βάσεις που έρχονται να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Και η Σούδα είναι μια βάση που δίνει διευκολύνσεις σε δυνάμεις του ΝΑΤΟ».

«Για ποιες ποιες βάσεις μιλάμε; Στη Λάρισα βρίσκεται το ΑΤΑ και η 1η Στρατιά. Στα πλαίσια αυτών υπάρχουν νατοικές δομές. Στη νατοική δομή της Πολεμικής Αεροπορίας ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ. Αυτά θα προτιμούσαμε να είναι στη Σμύρνη; Μήπως καταπατείται η εθνική κυριαρχία όταν δίνουμε διευκολύνσεις στο αεροδρόμιο της Λάρισας που προβλέπεται σε μια συμμαχική χώρα; Στο Βόλο ζήτησαν στο Στεφανοβίκειο που υπάρχουν Απάτσι του στρατού να φιλοξενηθεί βάσει ελικοπτέρων που φεύγει από την Τουρκία. Το να υπάρχουν και 360 οικογένειες που θα αφήσουν στο Βόλο και 5 δεκάρες, θα αναβαθμιστεί ο Βόλος και θα ενισυχθεί η ασφάλεια γιατί θα έρθουν πέραν των ελικοπτέρων, θα έρθει και ένας στρατός απάτσι. Στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα λιμάνι το οποίο ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί για μεταφορές συμμαχικών δυνάμεων στα Βαλκάκιαν. Πάντα χρησιμοποιούνταν αυτό. Θα προτιμούσαμε αυτό να γίνεται από τη Βάρνα και να είναι η Βουλγαρία ο ισχυρός εταίρεος;» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «εγώ ζήτησα εδώ και 3 χρόνια να δούμε πώς μπορεί να ενισχυθεί με παρουσία συμμαχικών δυνάμεων η Κάρπαθος. Η Κάρπαθος είναι το εναλλακτικό αεροδρόμιο του Κανάβεραλ της ΝΑΣΑ. Νομίζετε ότι ο υπ. Άμυνας σχεδιάζει πολεμικά σχέδια και τα περνάει έξω; Υπάρχει συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσιάζονται στο ΚΥΣΕΑ και εγκρίνονται ή απορρίπτονται».

Στο ταξίδι μου στις ΗΠΑ ήταν η μόνη φορά που δεν μίλησα με τον Τσίπρα

Στην ερώτηση αν όντως του τηλεφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας όσο ήταν στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό, ο Πάνος Καμμένος απάντησε ότι «ήταν η πρώτη φορα που δεν μιλήσαμε, συνήθως μιλάμε 2-3 φορές την ημέρα. Γι' αυτό εκνευρίστηκα γιατί αντιλήφθηκα την ύπαρξη κέντρων».

Στο σημείο αυτό έκανε και ειδική αναφορά στην Εφημερίδα των Συντακτών με την οποία έχει ανοίξει μέτωπο, λέγοντας «σας θυμίζω τη δήλωση μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ πριν καταρρεύσει το χρηματιστήριο. Είχα μιλήσει για τράπεζες που είχαν επανέλθει στο παλαιό καθεστώς που δίνουν χρήματα σε εφημερίδες χωρίς εγγυήσεις. Όταν στηρίζει πρωτοσέλδιο σε τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ και άρχισε να γράφει διάφορα για να προκαλέσει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Ηλιθιότητες».

«Όλα αυτά τα γράφουν ενώ ξέρουν οτι είναι ψέματα γιατί θέλουν να προκαλέσουν, γιατί θέλουν να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά γιατί υπάρχουν άνθρωποι της αριστεράς που έχουν κάνει αγώνες για τις βάσεις» πρόσθεσε.

Ο υπουργος Άμυνας έκανε ειδική αναφορά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο λέγοντας ότι «ο κακομοίρης είχε φέρει κάτι ρουσφέτια στο υπουργείο Άμυνας και του ότι τα ρουσφέτια τελείωσαν και από τότε μου κάνει επίθεση».

Έχω εκλεγεί 14 φορές με σταυρό αλλά δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός

Όσον αφορά τέλος, τη στάση των ΑΝΕΛ είπε ότι «οι βουλευτές των ΑΝΕΛ αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους. Για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είμαστε το αναγκαίο καλο και θα παραμείνουμε ισχυροί».

«Στην πολιτική εκλέγομαι 14 φορές με σταυρό. Στην πολιτική δεν είμαι ούτε για να επιβιώσω ούτε γιατί είμαι επαγγελματίας . Ούτε σε ψηφοδέλτια Επικρατείας θα βρεθώ, ούτε θα προδώσω τους ΑΝΕΛ ποτέ. Και μονος μου να είμαι οι ΑΝΕΛ θα είναι στις επόμενες εκλογές και θα είναι πιο ισχυροί στην επόμενη Βουλή».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (117)

Filos tou Panou

Panouli, xontrouli, πώς πηγε η μάσα στο Αμέρικα? Οσο μιλας, τοσο σκαβεις το λακκο σουσου, ο Πανικός ειναι κακος σύμβουλος, τα ποσοστά σου ειναι μικρά και κανείς δεν σε ψηφίζει πλεον. Αλλη μια φορα τα εκανες μπαχαλο. Οπως τοτε με το Μάτι, αλλα να σου θυμισω ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΗ ΙΔΙΩΤΕΥΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΟ 2% ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ .ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΩΡΗ.... ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ....ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΤΟ 2% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ .

Medikios

Νταξει εκει που ειπε οτι η Καρπαθος ειναι το εναλλακτικο "αεροδρομιο της ΝΑΣΑ" μετα το Κανναβεραλ με εστειλε.. Ο τυπος δεν υπαρχει, σαν θειος σε επαρχιακο καφενειο που αναλυει την ισοτιμια ευρω-δολαριου...

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ@

ΒΡΕ ΑΓΥΡΙΓΕ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΠΩΣ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Η ΦΙΛΙΠΠΟΣ ?

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω

Ειλικρινά αδυνατω να καταλάβω γιατί η αριστερά και ο Σύριζα βρίζουν τους ναζί και τους φασίστες. Και ξέρετε γιατί; Για τον απλούστατο λόγο πως σύμφωνα με μαρτυρίες αριστερών , από ταινίες που έχουμε δει , από αφηγήσεις παλαιότερων ακόμα και ομιλίες βουλευτών σημερινών του συριζα και της αριστεράς, αυτοί που βοήθησαν τους ακροδεξιους Χίτες να δολοφονήσουν και να κυνηγήσουν στα βουνά της Πίνδου τους αριστερουληδες ήταν οι Αμερικάνοι , έτσι υποστηρίζουν οι ίδιοι οι αριστεροί. Σήμερα όμως βλέπουμε την αριστ τα και το συριζα να είναι οι ποιο πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι των Αμερικανών και μάλιστα παραδίδουν την Μακεδονία μας στους Αμερικανούς. Είδατε λοιπόν ; Όλως τώρα είδατε βρε αριστερουληδες κολλητοί με αυτούς που σκότωσαν και κυνήγησαν τους αριστερούς πατεράδες σας γιατί αύριο να μην είσαστε συμμαχοι και κολλητοί κάποιων νεοναζι και φασιστών. Για αυτό λοιπόν λόγω προϊστορίας που έχετε και λόγω της μακακίας που σας δέρνει που ξέρετε; Αύριο ίσως σας βραβεύουν οι ναζί !

ΟΙ...ΚΑΚΟΙ ΧΙΤΕΣ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΝ....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΒΙΑΙΕΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΦΑΓΕΣ ΜΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ...ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ .ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΧΙΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΙ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ .

επαμιτης

δεν ειναι τοσο απλο το θεμα και δεν γινεται φυσικα για το καλο μας η για την αμυνα μας στους τουρκους. μαζι με τις βασεις θα εχουμε και στρατιωτικη κατοχη με αμερικανονατοικους και γερμανους που θα μας αστυνομευουν. δεν θα μπορουμε να πουμε η κανουμε το παραμικρο.

ΑΓΥΡΙΓΟ ΚΕΦΑΛΙ@

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ ΣΕ ΟΛΑ ....ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΝ ΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΕΣΚΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ .ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΕΡΙ...ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ...ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ .

Καλό είναι συτο

Και αυτό είναι κακό δηλαδή που λέει φασίστες όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα της μακεδονίας , όσους δεν δέχονται την τρόικα , όσους δεν συμφωνούν με τον νόμο κατρουγκαλου και όσους δεν δέχονται την παραχάραξη της ιστορίας μας από την αριστερά; Τα ίδια έκαναν οι αριστεροί σε Ιταλία και Γερμανία και φέρανε σαλβινι κυβέρνηση , αεφντε στην αντιπολίτευση και η αριστερά εξαφανίστηκε. Απλά διαδίδουμε αυτά που γράφουν στο διαδίκτυο και όλα μια χαρά.... Όπως παράδειγμα η ανθελληνική ρατσιστικη ταινία που έφτιαξαν φασιστικοι ακροδεξιοί κύκλοι των Σκοπίων στηρίζεται από το συριζα.

Τους καίει στο ΣΥΡΙΖΑ

Η αποκάλυψη ότι ο Καμμένος και ο Τσίπρας σχεδίασαν σκέφτηκαν το πλαν Β για τα Σκόπια, εξαπατώντας τα Συριζο-στελέχη κορυφής -πλην Ρασπούτιν- τους καίει πολύ στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο παυλάκιας ________ αρχι-σχολιαστής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει υπερωρίες σήμερα.

Καραμανλικός

Το μόνο αυθεντικό δεξιό κόμμα της Πατρίδας μας είναι οι ΑΝΕΛ. Οι ΝΔτες δε χρειάζεται να έρθουν ποτέ στα πράγματα γιατί δεξιοί πατριώτες συγκυβερνούν την Ελλάδα ήδη, με πρόεδρο τον ηρωικό Στρατάρχη Καμμένο!

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Μην βάζετε την ΙΣΤΟΡΙΑ σαν βάση γιά επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων είπα:_____________1. Ο Συντηρητικός Αρχαίος Αθηναίος ρήτωρ Ισοκράτης ΕΓΡΑΨΕ και ΥΠΑΡΧΕΙ τούτο γραμμένο εδώ και 2.300 ΧΡΟΝΙΑ ΌΤΙ:__________"Μακεδόνες ΟΥΧ ΟΜΟΦΥΛΟΝ των Ελλήνων γένος". (Ισοκράτης “Φίλιππος” 107,108).______Δηλ. ότι οι Μακεδόνες ΔΕΝ είναι της ιδίας φυλής με τους υπόλοιπους Έλληνες._________2. Ο Μέγας Αλέξανδρος, πέραν της ΕΠΙΒΟΛΗΣ, αφού είχε ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΕΙ τους Αρχαίους Έλληνες ο πατέρας του Φίλιππος ο Β΄ στην περίφημη μάχη της Χερώνειας της Βοιωτίας το 338 π.Χ (ΔΕΝ θεωρήθηκε ποτέ "εμφύλιος" ο πόλεμος αυτός), ζήτησε ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ειδική άδεια να συμμετάσχει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού επικαλέστηκε πρώτα και ..."απέδειξε" ότι είναι "Αργείος". Δηλαδή πήγε ..."μάρτυρες" που είπαν ότι έχει μακράν καταγωγήν εκ του Άργους η οικογένεια του!..___________Δηλαδή, μόνο με το "Μακεδόνας" , ΔΕΝ "πέρναγε" εις το να τον ΔΕΧΤΟΥΝ να συμμετάσχει._____________Όπως ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ "Πουμπλής" που ... "απέδειξε" κάποτε ότι κάποια γιαγιά του κατά τα βάθη της ...ιστορίας μπορεί να είχε σχέση με Ελλάδα, ώστε ΤΟΤΕ να του επιτραπεί να παίξει ποδόσφαιρο εδώ, παρακαμπτομένου έτσι του νόμου!..______________Είπα!__________Λάθος ΜΕΓΑ!__ Το ΣΗΜΕΡΙΝΟ ζήτημα της ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ των Σκοπίων να επιχειρείται να επιλυθεί επί τη βάσει της ΙΣΤΟΡΙΑΣ που διαμέσου των αιώνων είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ (πάντοτε) ένα ΔΙΧΤΥ που πιάνει μέσα πολλούς λαούς και εθνότητες και γεγονότα περίεργα!.. Διότι η Ιστορία ΔΕΝ ΠΑΕΙ όπως θα θέλαμε ..."ευθεία γραμμή"!.._____Κάνει και ...τρίπλες!..

@##@

γέμισες εδώ μέσα με μπούρδες τα σχόλια, άντε πάρε τα χάπια σου ψυχάκια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης