Στάινμαϊερ: Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από την Έφη Αχτσιόγλου

Στάινμαϊερ: Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από την Έφη Αχτσιόγλου

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον υποδέχθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου

stan_axtsioglou
Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μαζί με τη σύζυγό του, συνοδευόμενοι από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, βρέθηκαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην προσφώνησή του προς το Γερμανό ομόλογό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αφού έκανε εισαγωγικά λόγο για «άριστες», όπως είπε, διμερείς σχέσεις, υπογράμμισε ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι χώρες τους «συμμερίζονται το κοινό όραμα για την Ευρώπη σε μια κρίσιμη για την ήπειρο χρονιά λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις μεγάλες ευρωπαϊκές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου -με πρώτη το προσφυγικό- και εξήρε τη στάση του Βερολίνου στο ζήτημα, εν αντιθέσει, όπως είπε, με κάποιους άλλους εταίρους.

Δεύτερη προτεραιότητα, η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, χωρίς επιστροφή σε εποχές σπατάλης.

Η τρίτη προτεραιότητα είναι τα εθνικά θέματα της Ελλάδας που αποτελούν ταυτοχρόνως ευρωπαϊκά θέματα, ανέφερε με έμφαση ο κ. Παυλόπουλος: Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και οι σχέσεις με την ΠΓΔΜ.

Κλείσιμο
Ο ΠτΔ επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση αναθεώρησης του Συντάγματος από τη γειτονική χώρα αποτελεί απαράβατο όρο για τη συνέχεια και σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα κάνουν βήματα προς τα πίσω προκειμένου να ενταχθούν κάποιες χώρες.

stan_germanos_stefani
Ο Γερμανός Πρόεδρος καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη


axtsi_stan3
axtsi_stan1
axtsi_stan2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης