Τόσκας για Μπουτάρη: Η αστυνομία δεν μπορούσε να βρίσκεται στο κέντρο της συγκέντρωσης...

Τόσκας για Μπουτάρη: Η αστυνομία δεν μπορούσε να βρίσκεται στο κέντρο της συγκέντρωσης...

Τα μέλη του Ρουβίκωνα «κινούνται σαν μωρά στα 4 σε μια πρωτόγονη πολιτική σκέψη» είπε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και επέκρινε τη Δικαιοσύνη που δεν κάνει ό,τι πρέπει για να εξαλειφθεί το φαινόμενο ενώ -όπως είπε- η Αστυνομία έχει κάνει 67 συλλήψεις...

toskas-new-mic
Ως γραφικές χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα όπως αυτή το απόγευμα της Δευτέρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέλη του Ρουβίκωνα «προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με πιο ήπια και λιγότερο ήπια μέτρα».

Κατά τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως, πολιτικά τα μέλη του Ρουβίκωνα «κινούνται σαν μωρά στα 4 σε μια πρώτογονη πολιτική σκέψη με πράξεις γραφικές με τις οποίες προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα της κυβέρνησης. Κάνουν κακό στη συντηρητικοποίηση του κόσμου».

Ερωτηθείς, δε, στην ΕΡΤ για το πώς εξηγεί ότι η ομάδα τροφοδοτείται από νέα μέλη, ο κ. Τόσκας το απέδωσε στην έλλειψη μαζικού κινήματος με αποτέλεσμα «νεαρά παιδιά να βρίσκουν καταφύγιο σε αυτή την πρωτόγονη πολιτική σκέψη».

Άφησε ακόμα αιχμές για τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι στο Ρουβίκωνα λέγοντας ότι «η αστυνομία έχει κάνει 67 συλλήψεις, 106 προσαγωγές και σε 100 περιπτώσεις μέλη του Ρουβίκωνα έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Εμείς θα θέλαμε να εξαλειφθεί το φαινόμενο και το ίδιο θα θέλαμε να κάνει η Δικαιοσύνη».

Κλείσιμο
Όσον αφορά τη στάση της αστυνομίας στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «σε μια συγκέντρωση πάνω από 1.000 ατόμων δεν μπορεί η αστυνομία να βρίσκεται στο κέντρο της συγκέντρωσης. Κανείς δεν περίμενε ότι θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση ο κ. Μπουτάρης».

Επικαλέστηκε, τέλος, το γεγονός ότι η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις εκ των επιτιθέμενων μέσα στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Τόσκας για Ρουβίκωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης