Εσωκομματικές εκλογές αύριο στη Νέα Δημοκρατία: 155.335 μέλη εκλέγουν τοπικούς αξιωματούχους

nd_grafeia

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στο Περιστέρι και σε δήλωσή του κάνει λόγο για «άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της»

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή 155.335 μέλη της Νέας Δημοκρατίας που καλούνται να εκλέξουν νέες διοικήσεις στις νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και 1.000 συνέδρους οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη κομματική βάση στα δύο επόμενα τακτικά συνέδρια.

Η ψηφοφορία αρχίζει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ανανέωσαν την εγγραφή τους ή εγγράφηκαν για πρώτη φορά μέλη της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις 5 Μαΐου, καταβάλλοντας την προβλεπόμενη ετήσια συνδρομή ύψους 12 ευρώ.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα ψηφίσει το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη εκλογική αυτή διαδικασία, που, όπως δηλώνει, δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία.
«Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της» ανέφερε σε δήλωσή του.

Και, όπως πρόσθεσε, πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβε την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του έλεγαν ότι οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. «Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης», τόνισε ο ίδιος.

Που και ποιοι ψηφίζουν

Τα ταμειακώς εντάξει μέλη της ΝΔ μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν από τον ειδικό διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος. Μπορούν να ψηφίσουν μόνο στο εκλογικό κέντρο της τοπικής οργάνωσης στην οποία είναι εγγεγραμμένοι και για να ασκήσουν το δικαίωμά τους είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης και όχι η κάρτας μέλους για όσους δεν την παρέλαβαν.

Όπως υποστηρίζουν επιτελείς της Πειραιώς, ο αριθμός των μελών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία είναι «πρωτοφανής τόσο για τα δεδομένα της χώρας μας, όσο και στην Ευρώπη».

«Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων», αναφέρουν. Ενώ επισημαίνουν ότι από το σύνολο των 155.335 γαλάζιων μελών, οι 27.896 έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά.

Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες. Επίσης το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.

Οι εκλογές γίνονται σε όλους τους νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας. Έχουν στηθεί κάλπες παντού και σε κάθε μια εξ αυτών είναι κατά μέσο όρο εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες.

Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών μας θα ξεπεράσει το 50%.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Στα 4 ούλoι εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn

Έχεις να φας μαύρο στις εκλογές που το σβέρκο σου θα'ναι κόκκινο για 3 μήνες Κούλη!

Τακης

Πρέπει όμως να αναφέρω για το συγκεκριμένο ζήτημα οτι η διαδικασία είναι απογοητευτική. Αν και ήταν σωστή πρωτοβουλία στερείται δυστυχώς περιεχομένου. Δεν έγινε καμία εκδήλωση δεν μας κάλεσε κανένας υποψήφιος ως μέλη να μας μιλήσει για τις απόψεις του. Δηλαδή εγώ θα πάω να ψηφίσω μόνο και μόνο για να στηρίξω την προσπάθεια ενώ δεν γνωρίζω κανένα υποψήφιο. Αν αυτό είναι δημοκρατική λειτουργία εγώ είμαι ο πάπας της Ρώμης.....

Μάνος

Έχουν γίνει συνελεύσεις στις νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος όπου μπορούσαν να εκφραστούν όλοι οι υποψήφιοι. Η διαδικασία ήταν ανοικτή και όποιος ήθελε να ενημερωθεί μπορούσε να το κάνει. Τα γραφεία των δημοτικών τοπικών οργανώσεων ήταν ανοικτά και υπήρχε επικοινωνία. Σηκωθείτε από τους καναπέδες , ρωτήστε, συζητήστε και αποφασίστε αλλιώς κάποιοι άλλοι μπαχαλάκηδες (συριζα) θα συνεχίζουν να αποφασίζουν για σας

Tακης

Eντάξει να σηκωθούμε από τους καναπέδες σωστό. Όμως αμα δεν μας σταλεί κάποιο μήνυμα (ηλεκτρονική η με sms) πως θα γνωριζουμε ώστε να συμμετέχουμε ? Δεν μπορεί κάποιος έτσι χύμα απλά να παει σε μια τοπική. Μιλάω για έναν κόσμο που τώρα έχει έλθει η προσπαθεί να έλθει κοντά στη Ν.Δ (όπως εγώ). Εμένα προσωπικά μόνο ένας υποψήφιος μου έστειλε ένα μέιλ και τον πήρα και τον ευχαρίστησα για αυτό. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου και το λαμβάνω ως προτροπή και θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω φοβάμαι όμως πως υπάρχει πρόβλημα με τη δομή και με τη λειτουργία του κόμματος.

....

...να βάλεις το γιλέκο του βλακαηδώνη και θα ενημερωθείς μέσω τηλεπάθειας με μηνυμα χωρίς χρέωση. Το φοράς και σε κανει χοτ σποτ

Κούλης

Εγώ που κατάγομαι από τον πλανήτη Άρη που ψηφίζω ;

Άλλο φρούτο

Στον κόσμο σου που αλλού;

Ο Κυριάκος έχει απόλυτα δίκιο.

Πράγματι: «Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων». O Κυριάκος έχει απόλυτα δίκιο και εγώ ως οργανωμένος Νεοδημοκράτης είμαι υπερήφανος για το κόμμα μου και τον πρόεδρο του κόμματός μου.

@

Να υποθέσω ότι είσαι Συριζαίος και το περιγελάς ! Χααα-χααα-χααα......

Ε, τι να λέμε

Φτού σου να μη σε ματιάσουμε παλικάρι μου!

@

Συμφωνώ. Εκατό φτου στο παλικάρι και από εμένα ! Να μη νομίσει όμως ότι βρέχει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_main

Τι λένε στη ΝΔ μετά την πρόταση δυσπιστίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εις βάρος του Παύλου Πολάκη - Γιατί «έτρεξε» ο Τσίπρας να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας μετά την κριτική Φίλη εναντίον του - Ερώτημα τι θα κάνουν οι «έξι» που στηρίζουν την κυβέρνηση-«κουρελού»

7
kimpouropoulos_main

Ανάρτηση του ψυχιάτρου και υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου που εκπέμπει αξιοπρέπεια:  «καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια. Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται»

10
pafilis_gavroglou

Πρωτοφανές σκηνικό στη Βουλή, όταν ο Θανάσης Παφίλης ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας, όπου μιλούσε ο Κώστας Γαβρόγλου και του έδωσε τον «Ριζοσπάστη», με την παραίνεση να διαβάσει τις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα  - Για λίγη ώρα, στο βήμα βρισκόταν... ντουέτο ομιλητών

2