Καμμένος: Αν έχουν τα κότσια οι Τούρκοι ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν και ένα χιλιοστό γης

kammenos_main01

«Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε» -«Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω», είπε αναφερόμενος στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Σκληρή γλώσσα για μια ακόμη φροά χρησιμοποίησε ο υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στα ανοικτά μέτωπα με την Τουρκία.
Ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις είπε πως «αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό» και συμπλήρωσε πως «σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, είναι μια δύσκολη ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, αλλά όπως γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους οι νησιώτες και οι ακρίτες, αλλά και παρακολουθείτε, τα πράγματα είναι έτσι που πρέπει να ετοιμαζόμαστε ακόμα πιο πολύ από ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα».

Αναφερόμενος στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές είπε πως « θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω».


Ολόκληρη η ομιλία του έχει ως εξής:

«Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, είναι μια δύσκολη ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, αλλά όπως γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους οι νησιώτες και οι ακρίτες, αλλά και παρακολουθείτε, τα πράγματα είναι έτσι που πρέπει να ετοιμαζόμαστε ακόμα πιο πολύ από ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα.

Εγώ είμαι υπερήφανος που με τον Αρχηγό ΓΕΣ και την ηγεσία του Στρατού καθορίσαμε το περσινό έτος ως «Έτος Εθνοφυλακής». Αν συγκρίνει κανείς την προπέρσινη, την περσινή και τη φετινή άσκηση, εδώ, στην Ικαρία, θα δει ότι αυτό το εγχείρημα πέτυχε 100%, χάρη σε εσάς, στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες μας, αλλά και χάρη στη βαθιά πίστη που έχετε εσείς οι Εθνοφύλακες, την οποία επιδείξατε κατά το «Έτος Εθνοφυλακής», όπως και όλα τα χρόνια που προσφέρετε αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει.

Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.

Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει.

Τα τελευταία χρόνια, με τη μεγάλη κρίση που περάσαμε όλοι οι Έλληνες, όλες οι ελληνικές οικογένειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν περικοπή στον προϋπολογισμό κατά 60% κι όμως χάρη στον επαγγελματισμό και το υψηλό τους ηθικό τα μόνιμα στελέχη, τα εισοδήματα των οποίων υπέστησαν τεράστιες περικοπές, όχι απλώς δεν «γονάτισαν», όχι δεν έσκυψαν, όχι δεν λύγισαν, αλλά ίσα-ίσα στάθηκαν όρθια εκμεταλλευόμενα ακόμα και αυτή την κρίση προκειμένου τα μέσα που διαθέτει η πατρίδα να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, να γίνεται καλύτερη εκπαίδευση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια

Οι ημέρες που έρχονται για την πατρίδα μας είναι πολύ σημαντικές. Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε. Αυτό σημαίνει όμως περισσότερο από όλα εγρήγορση του συνόλου του ελληνικού λαού απέναντι σε έναν αντίπαλο, σε έναν εχθρό, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα - ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί.

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, είμαστε υπερήφανοι για τα μόνιμα στελέχη μας, είμαστε υπερήφανοι για τους Εθνοφύλακές μας, είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε Έλληνες. Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου.

Θέλω να ευχηθώ στον καθένα σας και στην καθεμιά ξεχωριστά «Καλή Ανάσταση». Η Ανάσταση της πατρίδας έρχεται χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και αυτό που όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε αυτές τις μέρες που θα είμαστε στα σπίτια μας ή στις μονάδες μας είναι ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω.

Αποτελεί στόχο μας και καθήκον μας. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας, που βρίσκονται αυτή την στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Καλή Ανάσταση. Καλές Γιορτές. Η Παναγία να είναι κοντά σε εσάς και στις οικογένειες σας και πιστεύω ότι και στην Ικαρία με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από την στρατιωτική ηγεσία μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, όπως και σε όλα τα νησιά μας, να αντιμετωπίσουμε τις απειλές.

Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα καταδρομικές επιχειρήσεις από τους εθνοφύλακες. Θα δοθεί η δυνατότητα να περνούν και σχολεία και σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων.


Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση».

kam3

kam4

kam5

kam7


ΣΧΟΛΙΑ (199)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΧΩ ΔΥΟ ΓΥΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΤΕΛΝΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ,ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ.

Dds

Προς το παρόν ... πυροβολεί τον στόχο ! Μετά θα τον ... σημαδέψει ! Ρισκάρει ένα χτύπημα στο Αιγαίο, για να ανεβάσει τα ποσοστά του !

χαχα

οτι κ ΝΑ ΠΕΙς δεν ειμαστε ηλιθιοι... ΔΕ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ κεφτε ε κεφτε

Διονυσης

Ο πολεμολαγνος αυτος ανθρωπος ειναι επικινδυνος για τουρισμο και οικονομια με τις βλακειες που λεει.

Αγύριγο κεφάλι

Πολεμο-ΛΑΓΝΟΙ κάθε μέρα και αείποτε είναι η ΕΔΩ ΣΠΕΙΡΑ των ΦΑΣΙΣΤΩΝ!________Ο Καμμένος, που μίλησε την τελευταία σχεδόν βδομάδα σε ... πείραξε;

Αλέξανδρος

Ο Καμμένος με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια!

Lol

Χοντροκαμμενε προσεχε μη σκισεις κανα καλσον

μπαμπης

Και τα καλσον θα σκισει και τα κυλοτακια. γιατι δεν σου αρεσε ετσι οπως τα ειπε, μην τολμησουν να αμφισβητησουν ουτε ενα χιλιοστο γης?

ΣΥΓΝΩΜΗ

έχουμε φάει καμιά δεκαριά καρπαζες και τώρα λεμε αν σου βαστάει έλα? Πιο γελοίος απο τον συγκαμενο πεθαίνεις ή μάλλον οχι πιο γελοίος ψηφίζεις καμενο

@04/04/2018, 12:26

copy-paste το καλύτερο σχόλιο του ΠΘ: Πράγματα που χρειάζεται η Ελλάδα: 1) πλήρη πρόσδεση στο άρμα της Δύσης. Ούτε Ρωσίες, ούτε ξανθά γένη θα μας σώσουν. Την τελευταία φορά που είδαμε βοήθεια από την Ρωσία ήταν 200 χρόνια πριν στην ναυμαχία του Ναυαρίνου. Από τα μισά του 19ου αιώνα και μετά τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή εναρμονίστηκαν με αυτά της Βουλγαρίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όχι μόνο πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Όσον αφορά τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αυτές θα πρέπει να είναι στο υψηλότερο επίπεδο και να περιλαμβάνουν και παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων. Επίσης, όταν η Δύση επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, στο Ιράν κτλ η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθεί, όχι να το παίζει δίπορτο. 2) Συμμετοχή σε Νατοικές αποστολές. Οι ΗΠΑ εκτιμούν χώρες που βοηθούν στρατιωτικά και η Ελλάδα έχει στρατό και μπορεί να συνδράμει. Επιβάλλεται από μέρους μας ένας πιο ενεργητικός ρόλος στα διεθνή δρώμενα, έστω και αν είναι περιορισμένος. Τέτοιου είδους συμμετοχή θα βοηθήσει και τις ένοπλες δυνάμεις μας να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία σε συνθήκες πραγματικού πολέμου. 3) Συμμαχίες με χώρες της περιοχής. Τα Βαλκάνια ειδικά πάνε να γίνουν επαρχία της Τουρκίας και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Σε συνδυασμό με Ισραήλ και Αίγυπτο η Ελλάδα επιβάλλεται να δημιουργήσει ένα πλέγμα σχέσεων που θα εκτείνεται σε θέματα στρατιωτικά (ανταλλαγή πληροφοριών, κοινές ασκήσεις), πολιτικά και οικονομικά. 4) Ενίσχυση του στρατού μας με οποιοδήποτε κόστος και χωρίς λαϊκισμούς και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Αύξηση της θητείας, παραμεθόριο μόνο, σωστή εκπαίδευση, αναδιοργάνωση του στρατού με συνδρομή αν χρειάζεται και εμπειρογνωμόνων από φίλες χώρες, αύξηση του αμυντικού budget που θα περιλαμβάνει συμφωνίες με τρίτες χώρες για συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων, διατήρηση πάση θυσία μίας στοιχειώδους έστω ισορροπίας με την Τουρκία. Για να γίνουν όλα αυτά βέβαια θα βοηθούσε ιδιαίτερα μία ισχυρή οικονομία και ένα λειτουργικό Κράτος αλλά ας μην πάμε εκεί καλύτερα γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη.

Αριστείδης

Αν ζούσε ο Ελευθέριος θα συμφωνούσε στο σχόλιο πιστεύω.Και υποχρεωτικη θητεία και των γυναικών όπως στο Ισραήλ. Υπάρχουν ρομπότ που κάνουν σχόλια και δεν το έχω μάθει;

ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ

Αυτό που κανει ο Καμμένος , έπρεπε να το κανει ο Τσίπρας έστω και σε πιο χαμηλούς τόνους. Τόσα χρονια η κατευναστική πολιτική μας από το 80 και μετα μας έφτασε σήμερα στα πρόθυρα πολέμου. Τι να πρωτοθυμηθεί κανεις τα καψόνια που έκαναν στον Μολυβιάτη, στον Τσίπρα που δεν του επέτρεψαν να ανεφοδιάσει το αεροπλάνο του στην Ροδο , τις παρενοχλήσεις στο ελικόπτερο του στρατηγού μας πριν δυο ήμερες . Οι κατευναστές μας εφεραν εδώ που είμαστε σήμερα. Ας δοκιμάσουμε το λογικο..... να αντιδρουμε. Στο φινάλε οι Τούρκοι που έχουν την μαστροπεία στο αίμα τους θα φτιάσουν στον πόλεμο έτσι και αλλιώς , θέλουν μερίδιο από ότι θα φέρνει έσοδα στην περιοχή, (ορυκτο πλούτο κλπ), και για να έχουν υφαλοκρηπίδα θέλουν και 8 - 18 νησιά. Αν κατάλαβα από μερικά σχολια πιο κάτω, μια μερίδα θέλει ... να τα δώσουμε . Ο Θεος να τους δίνει μυαλο.

Seirios

ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΎΝΗΣ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ!!!

@Ε...όχι και μπράβο!!!

Να πάς εσύ να ..πολεμήσεις μαζί του..έστω άν κι αυτός θα παραμένει στο Τριεθνές(!) Χολαργού-Μεσογείων-Αγ.Παρασκευής γιατί εγώ αποκλείεται να "ενωθώ" μαζί του όσες "Πατριωτικές" κορώνες και να πετάει....!

Pan

ελα χονδρο Μπομπ ...ρουθουνισε το γουρουνακι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giannis_koutsoukkis

«Το θέμα δεν είναι ο Πολάκης, είναι ο κύριος Τσίπρας που τον ανέχεται και μπορεί κιόλας να τον προτρέπει να φέρεται έτσι», ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής 

hgdcfxew

Ως «γραφική φιγούρα» που απασχολεί συνεχώς τα ΜΜΕ, είτε παραβιάζοντας τους νόμους περί καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, είτε παραδεχόμενος ότι κρατούσε «διπλά βιβλία» όταν ήταν δήμαρχος, παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τον αναπληρωτή υπουργό - Δείτε τι γράφουν Financial Times, New York Times και Reuters

1
trump-John-Sullivan-dyo

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε στον νέο υπουργό Εξωτερικών «την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τη Συμφωνία, καθώς αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή»

6
nd-geniko

Δύο μεταγραφές από το Ποτάμι, μια συνεργάτης του Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και 11 ακόμη πρόσωπα που δεν είναι πολύ γνωστά στο εθνικό ακροατήριο που απευθύνονται οι ευρωβουλευτές αναμένεται να προστεθούν στους ήδη 7 που έχουν λάβει ήδη το γαλάζιο χρίσμα

9
pollakis_ar

Πήρε πίσω και την ηχογράφηση και τις απειλές - «Υπερηφανεύτηκε» ότι έχει καλό μνημονικό και θυμάται μέχρι και τι… ψάρια έπιανε παλιά! - «Εδά ζορίζομαι, εδά το πήρα το δάνειο» πρόσθεσε

41