Συνάντηση Ανδρουλάκη- Καμίνη ενόψει του δεύτερου γύρου

Συνάντηση Ανδρουλάκη- Καμίνη ενόψει του δεύτερου γύρου

Συνεχίζονται οι επαφές των δύο διεκδικητών της ηγεσίας με τους υποψήφιους που έμειναν εκτός της δεύτερης Κυριακής

Συνάντηση Ανδρουλάκη- Καμίνη ενόψει του δεύτερου γύρου
Χθες ο Γιώργος Καμίνης
επισκέφθηκε στη
Φώφη Γεννηματά στη Χαριλάου Τρικούπη, σήμερα ήταν η σειρά του
Νίκου Ανδρουλάκη
Κλείσιμο
με τον οποίο συναντήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο ενόψει του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς



Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα με τον Νίκο Ανδρουλάκη να στέκεται στην ανάγκη παρουσίας όλων την επόμενη μέρα και τον Γιώργο Καμίνη να τον διαβεβαιώνει ότι θα συμμετέχει κανονικά στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου φορέα.



Ως προς το θέμα της στήριξης ισχύει η χθεσινή δήλωση του δημάρχου Αθηναίων σύμφωνα με την οποία, πρώτον, καλεί τους πολίτες να συμμετάχουν και, δεύτερον, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι καθοδηγητής.

Στο εσωτερικό του περιβάλλοντός του βέβαια υπάρχουν και φωνές που επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να πάρει θέση, καθώς ήταν το πρόσωπο που έδωσε εύρος στη διαδικασία ανταποκρινόμενος πρώτος στις αρχές Αυγούστου. 

Μετά το τέλος της συνάντησης οι κύριοι Καμίνης και Ανδρουλάκης προέβησαν σε δηλώσεις. 
 
Γ. Καμίνης: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν με τόσο τραγικό τρόπο λόγω της κακοκαιρίας. Είμαστε σε επαφή με τους δήμους όπου έχουν εμφανιστεί όλα αυτά τα καιρικά φαινόμενα, με το δήμο Ελευσίνας, Μάνδρας, Μεγάρων και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. 
Κατά τα λοιπά, μίλησα με τον κ. Ανδρουλάκη, για τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου. Του έδωσα συγχαρητήρια για την επίδοσή του. Απευθύνω θερμή έκκληση στους πολίτες που μετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση της 12ης Νοεμβρίου, να ειναι παρόντες και παρούσες και την ερχόμενη Κυριακή. Μιλήσαμε για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, πολυτασικό κόμμα που θα έχει ενιαία έκφραση και παρουσία, εντός και εκτός Βουλής, Τον ενημέρωσα επίσης, ότι η τάση που εκφράστηκε μέσα από την υποψηφιότητά μου πρόκειται πλέον να προσλάβει συγκεκριμένη πολιτική και οργανωτική μορφή». 
 
Ν. Ανδρουλάκης: «Από την πλευρά μου, θέλω κι εγώ να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων. Σήμερα είναι μια τραγική μέρα για τη Δυτική Αττική και για όλη την πατρίδα μας, διότι ειναι ένα πρωτοφανές γεγονός, που δείχνει τις αδυναμίες που υπάρχουν στη χώρα μας και τις οποίες πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε δυναμικά. 
Όσον αφορά τώρα τα θέματα της κεντροαριστεράς: Ο δήμαρχος Αθηναίων πήρε μια γενναία απόφαση, να προσθέσει στη διαδικασία ενότητας και επανίδρυσης της δημοκρατικής παράταξης. Πραγματικά τον τιμώ, διοτι με το πολιτικό του ήθος, με το πρόγραμμά του, έδωσε έναν αγώνα πολιτικής αξιοπρέπειας. Βοήθησε πάρα πολύ σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Γι’ αυτό λοιπόν, ζητώ κι εγώ απο τους προοδευτικούς πολίτες, να είναι συνοδοιπόροι μας, συνιδρυτές και, με μαζική συμμετοχή και στις 19 του μηνός, την Κυριακή αυτή, να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Πιστεύουμε λοιπόν στην πολιτική ανανέωση, πιστεύω στην ενότητα των θέσεων, των ιδεών του προγράμματος και όχι στην ενότητα του διαμοιράσματος εξουσίας. Μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά, η παράταξή μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά».  







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης