Παρέμβαση Τσίπρα: Ανησυχία Μαξίμου για τις πολιτικές επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας

Παρέμβαση Τσίπρα: Ανησυχία Μαξίμου για τις πολιτικές επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας

Το Μαξίμου «άδειασε» τον Κουρουμπλή: Η επιθεώρηση πλοίων που γινόταν από τον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων θα γίνεται από Νηογνόμωνες

Παρέμβαση Τσίπρα: Ανησυχία Μαξίμου για τις πολιτικές επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας
Αγωνιώδεις προσπάθειες να ελέγξει τις πολιτικές και επικοινωνιακές επιπτώσεις – αφού με τις περιβαλλοντικές δεν κατάφερε κάτι σημαντικό – από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό
κάνει το Μέγαρο Μαξίμου, διαβλέποντας ότι το θέμα θα επιφέρει τεράστιο κόστος για την κυβέρνηση.

Παρότι χθες όλη μέρα καταβλήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση για τον καθησυχασμό της κοινής γνώμης, αλλά και να αντιμετωπιστεί η σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, οι διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή της πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε αυστηρές οδηγίες για τον χειρισμό του θέματος, την απόδοση ευθυνών και τις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα ότι η κυβέρνηση ελέγχει την κατάσταση και κάνει αποφασιστικές κινήσεις. Για παράδειγμα ο πρωθυπουργός έδωσε ουσιαστικά εντολή να τιμωρηθούν άμεσα όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία με την οποία κρίσθηκε αξιόπλοο το μοιραίο σαπιοκάραβο – εντολή που ερμηνεύεται ως πράσινο φως να πέσουν κεφάλια στο Λιμενικό Σώμα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανησυχία στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια είναι έκδηλη και παρότι το Μαξίμου έσπευσε να αποκλείσει χθες το ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού Ναυτιλίας Πάνου Κουρουμπλή, αναγνωρίζεται ότι οι πολιτικές απολήξεις της υπόθεσης μπορεί να είναι οδυνηρές. Προς τούτο επικρατεί προβληματισμός για το πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα και εάν αποκαλυφθούν λανθασμένοι χειρισμοί, καθυστερήσεις και παραλείψεις εκ μέρους της πολιτείας, που συνετέλεσαν ώστε η μόλυνση να λάβει τόση έκταση.

Κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για:
- Την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.
- Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.
- Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.
- Την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης