Πυρά από αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Τσίπρα: Πού είδε χαρούμενα πρόσωπα;

Πυρά από αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Τσίπρα: Πού είδε χαρούμενα πρόσωπα;

ΝΔ: «Μπορεί να κάνει καριέρα ηθοποιού» - ΠΑΣΟΚ: «Δεν παραγράφεται ο τυχοδιωκτισμός» - ΚΚΕ: «Η πρωθυπουργική αισιοδοξία συντρίβεται στην πραγματικότητα» - Ποτάμι: «Κοκτέιλ με ψέματα»

Με πυρ ομαδόν αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
στον Alpha. Στο στόχαστρο των επικρίσεων βρέθηκαν κυρίως οι αισιόδοξες προβλέψεις για το επερχόμενο τέλος των Μνημονίων,
ενώ δεν έλειψαν οι ειρωνείες για τα ειδικότερα στα «χαρούμενα πρόσωπα». 

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό με ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων για να καλύψει την ανικανότητα και την αποτυχία του», σχολίασε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
. «Μας ανακοίνωσε ως θετικά βήματα και επιτυχίες, τους ατελείωτους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες, τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, το Μνημόνιο στο οποίο έχει δεσμεύσει τη χώρα ως το 2022, τη συνεχή λιτότητα για δεκαετίες που έχει υπογράψει», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Βλέπει γύρω του χαμογελαστά πρόσωπα ...», επισημαίνει το γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο και με ειρωνικό τόνο συμπληρώνει: «Είναι προφανώς από τη χαρά που υποδεχόμαστε όλοι οι πολίτες τα εκκαθαριστικά της εφορίας αυτές τις μέρες. Ίσως κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η ζωή στο γυάλινο πύργο του Μαξίμου έχει ημερομηνία λήξης, όσες ώρες συνεντεύξεων και αν κάνει. Και τότε οι δικαιολογίες που άρχισε να ψελλίζει για αυταπάτες, λάθος εκτιμήσεις και επιλογές προσώπων, δεν πρόκειται να τον γλυτώσουν από την σκληρή λαϊκή ετυμηγορία. Τουλάχιστον, θα έχει εξασφαλίσει μια καριέρα ηθοποιού για το μέλλον...».

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha 


 
ΠΑΣΟΚ: Δεν παραγράφεται ο τυχοδιωκτισμός

Σε έντονα επικριτικούς τόνους κινήθηκε και το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «αυταπατάται, αν νομίζει ότι μπορεί να συνεχίζει να πουλά νέες, ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό, θεωρώντας ότι οι εκλογές "παραγράφουν" τις ευθύνες για τα ψέματα, την ανευθυνότητα και τoν πολιτικό τυχοδιωκτισμό που επέδειξε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, «όλοι ξέρουν ότι φόρτωσε τη χώρα και τους πολίτες με νέα δυσβάσταχτα βάρη, δεσμεύσεις, εποπτεία και μνημόνια μέχρι το 2060, ενώ παράλληλα παρέδωσε τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας για… έναν αιώνα». Και καταλήγουν θέτοντας το ερώτημα: «Για ποιο τέλος των μνημονίων το 2018 μιλά λοιπόν;».

ΚΚΕ: Η ακρίβεια της «εμπιστοσύνης» των αγορών

«Το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, με αφορμή την έξοδο στις αγορές, συντρίβεται από τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός, τα μέτρα που έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση και τις νέες δεσμεύσεις ενόψει τρίτης αξιολόγησης», επεσήμανε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την πρωθυπουργική συνέντευξη.

«Στον ελληνικό λαό κοστίζει πολύ ακριβά η "εμπιστοσύνη" των αγορών και των επενδυτών, δηλαδή του κεφαλαίου, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να χαιρετίζουν την πολιτική της κυβέρνησης, αφού αυτή υλοποίησε και με το παραπάνω όλες τις αντιλαϊκές απαιτήσεις τους», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Περισσού. 

«Στο μόνο που είχε δίκιο ο κ. Τσίπρας είναι ότι η ΝΔ δεν έχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη δική του, αφού η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική των προηγούμενων», καταλήγει.

Ποτάμι: Κοκτέιλ με ψέματα και λαθρεμπόριο ελπίδας

O κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά με το γνωστό κοκτέιλ ψεμάτων και λαθρεμπορίου ελπίδας. Ψέματα όσον αφορά στο παρελθόν, λαθρεμπόριο ελπίδας όσον αφορά στο μέλλον», σχολίασε για λογαριασμό του Ποταμιού ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε μια σειρά επισημάνσεων, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

*Μιλάει για άρση της επιτροπείας το 2018 όταν, μόλις σήμερα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αναφέρει στην έκθεσή του ότι: «Ο δρόμος για την κανονικότητα θα είναι μακρύς και όλα δείχνουν ότι το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας δεν θα έλθει το 2018». 

*Πανηγυρίζει ως επιτυχία της κυβέρνησής του την έξοδο στις αγορές όταν επιστρέφουμε σε αυτές με επιτόκια του 2014, τη στιγμή που άλλες χώρες που βρίσκονταν την ίδια περίοδο σε μνημόνια, όπως η Πορτογαλία, δανείζονται με 1,25%.

*Κομπάζει για ανάπτυξη 1.8% το 2017 όταν η πρόβλεψη της δικής του κυβέρνησης στον προϋπολογισμό ήταν 2.7% και μειώθηκε λόγω των καθυστερήσεων του.

*Αναγνωρίζει ότι η χώρα έφθασε στο χείλος του γκρεμού το 2015, δεν λέει όμως ότι αυτό έγινε εξαιτίας των τυχοδιωκτικών επιλογών του οι οποίες κόστισαν στους Έλληνες πολίτες 100 δισ.

*Καυχιέται ακόμη και για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη όταν έφθασε κοντά στην έξοδο λόγω των δικών του εγκληματικών λαθών. 

*Χαρακτηρίζει ελληνική επιτυχία τον αλγόριθμο του 15% για τις ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες (Gross Financing Needs) στο οποίο κατέληξε το Eurogroup του Ιουνίου για το χρέος, όταν αυτό είναι γνωστό ότι αποτελεί θέση του ΔΝΤ από τον Μάιο του 2013 (Public Debt Sustainability Αnalysis in Market-Access Countries) και ενεργοποιείται τώρα που το χρέος κρίνεται «εξαιρετικά μη βιώσιμο».

*Ξεπερνάει λες και δεν «τρέχει τίποτα» τα προεκλογικά ψέματα του Ιανουαρίου του 2015 θεωρώντας πως σβήστηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου κατέβηκε με κεντρικό σύνθημα το «παράλληλο πρόγραμμα», ενώ ακόμη και λίγο πριν από την ψήφιση του τελευταίου πακέτου τον Ιούνιο διαβεβαίωνε «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα».

*Mιλάει για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όταν ο ίδιος τη χαρακτηρίζει «θεσμικό εμπόδιο», προεξοφλεί αποφάσεις της, καλύπτει υπουργούς του που επιτίθενται με χυδαίο τρόπο κατά δικαστών και χρησιμοποιεί πρώην δικαστικούς ως το «μακρύ κυβερνητικό χέρι» (προφανώς επειδή δεν θέλει η Δικαιοσύνη να είναι ανεξέλεγκτη).

«Θα συμφωνήσουμε σε κάτι με τον κ.Τσίπρα: ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Ποταμιού και καταλήγει: «Αλλά ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι ακατάλληλοι να το καταρτίσουν και να το εφαρμόσουν. Το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν χτίζεται με την επέκταση του πελατειακού κράτους, με την επιστροφή της Παιδείας στη δεκαετία του '80, με το κυνήγι της αριστείας και την αφαίμαξη της παραγωγικής Ελλάδας για τη συντήρηση του κομματικού στρατού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». 

ΣΧΟΛΙΑ (48)

ΑΛΙΕΞΙΗΣ Η ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΕΖΟΥ

ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΚΤΕΙΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΘΑ ....ΔΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ....ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ .ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΘΑ..... ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙΣ .ΘΑ ΧΑΧΑΝΙΖΕΙΣ ΔΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΟΠΩΣ Η ΑΛΙΕΞΙΗΣ

#

Αλέξη κόψε τους πάκι

Αγύριγο κεφάλι

Είναι ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ τα πρόσωπα τώρα, από ό,τι εκείνα τα ΣΥΝΟΦΡΥΩΜΕΝΑ και κατιφή επί Σαμαρο-Βενιζελικής διακυβέρνησης.___________Ά! Το ..."σωστ-ούν" να λέγεται!..

Αλήθειες και ψέμματα

Τρεις φορές τον ψηφίσατε! Σαμαρά λέτε και κλαίτε...

ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ

Ναι ε ετσι λες??? εχω μαντηλι καλαματιανο για τα δακρυα. θες να σου φερω??

Ρατατούης

το μωρό δίπλα στον μπαρμπα-Μητούση ποιά είναι ;

Κυρ- Αντώνης

Έπαιρνα σύνταξη 1.136 ευρώ και με Σαμαροβενιζέλους έγινε 832 ευρώ , μείον 304 ευρώ. Με τον Σύριζα έγινε 828 ευρώ μείον 4 ευρώ. Ποιος κοροϊδεύει ποιόν βρε αλήτες πασοκο-νεοδημοκράτες.

GG

και τα 828 πολλά είναι

KYR AΝΤΩΝΗ

ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΛΑΓΡΑ ΚΑΝΕΙΣ

προτιμότερο να μην μιλάς

Κυρ Αντώνη, αν έπαιρνες 1.136 σύνταξη ήσουν δημόσιος υπάλληλος προφανώς. Οι πασοκο-νεοδημοκράτες σου έκοψαν την σύνταξη γιατί τα χρήματα που κατέβαλλες (ή μάλλον που κατέβαλε το κράτος για να σου δώσει αργότερα σύνταξη το ... κράτος) δεν ήταν αρκετά για να παίρνεις περισσότερα. Ευτυχώς δεν ήταν γιατί σήμερα θα χρωστούσαμε περισσότερα. Τα χρήματα που σου έδινε αυτό το κράτος ήταν (και είναι) δανεικά. Το δάνειο αυτό το πληρώνουν όλοι όσοι δεν πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο (που είναι και η αιτία του χρέους). Τώρα οι κομμουνιστές έκριναν ότι ακόμα και η περικομμένη σύνταξη που παίρνεις είναι υψηλότερη κατά 4 ευρώ και την περιόρισαν. Είχαν λιγότερη δουλειά να κάνουν επειδή κάποιος άλλος προηγούμενα έκανε την δύσκολη δουλειά και σου κατέβασε την σύνταξη (αν και μάλλον όχι αρκετά). Έτσι λοιπόν θα ήταν προτιμότερο να μην μιλάς. Είσαι μια από τις αιτίες που η Ελλάδα ζει το δράμα που ζει σήμερα και όχι μόνο επειδή το κράτος δανείζεται δεκαετίες τώρα για να σε πληρώνει αλλά και γιατί όπως φαίνεται είσαι και αρκετά μειωμένης αντίληψης ώστε να μην μπορείς να καταλάβεις ότι τα 4 ευρώ που σου έκοψαν οι κομμουνιστές συμβολίζουν κάτι πολύ σοβαρότερο από όσα σου έκοψαν οι "κακοί δεξιοί" που κάποτε όπως φαίνεται σε βόλεψαν και σε μια θεσούλα στο δημόσιο.

Θανάσης

Δεν ξέρεις τι σου γίνεται η λες βλακείες.

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ [...]

ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ [...]?

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δηλαδη για να καταλαβουμε τα 304 ευρω που σου κατακρατησαν οι Σαμαροβενιζελοι σου τα επεστρψε πισω τωρα ο Τσιπρας και σου κατακραταει μονο 4 ευρω το μηνα!; Κανεις λαθος συλλογισμο.Το σωστο ειναι οτι οι Σαμαροβενιζελοι σου κατακρατουσαν 304 ευρω και ο Τσιπρας σου κατακραταει 312 μεχρι στιγμηςγιατι απο του χρονου αστα να πανε Με τη λογικη σου στοθεμα θαεγινες δ.υ με βυσμα και θα εχεις ''καψει'' πληθος πολιτων!

sp

Τα μόνα χαρούμενα πρόσωπα είναι αυτά με τις βαριοπούλες βγαλμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι κίνημα, και όχι κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι τι κράτος θα παραδώσει (αναρχίας?) και αν θα μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση να γυρίσει την καταστροφή που γίνεται.

Πολίτης

Αν δεν ήταν πρωθυπουργός, θα ήταν τρόφιμος του ΨΝΑ.

Ιστοριοδιφης

Γιατί χαίρεται ο ήλιος και χαμογελά, πατέρα ;

Ιωάννης Μεταξάς

Στο βασίλειο του αλαζόνα, μυθομανη,και ψυχοπαθούς αυτού παιδιού ,επικρατεί Φόβος από Αλλοδαπούς που με βία ήρθαν και με βία και βασανιστήρια, ενίοτε Φόνους, κάνουν τό ίδιο με τον ρατσιστικό (ώς προς τους ΈΛΛΗΝΕΣ), κομμουνιστή κύριο τσιπρα, υφαρπαζουν,τόν πλούτο του Ελληνικού Λαού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης