Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει, η Ελλάδα διολισθαίνει πιο βαθιά στην κρίση

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει, η Ελλάδα διολισθαίνει πιο βαθιά στην κρίση

«Η ύφεση που παρουσίασε η ελληνική οικονομία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις προβλέψεις», γράφει το Focus - «Νέο σοκ για τους Έλληνες - συρρικνώθηκε η οικονομία», αναφέρει η Bild

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει, η Ελλάδα διολισθαίνει πιο βαθιά στην κρίση
Στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και οικονομία αναφέρεται σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος, σχολιάζοντας πως ενώ η χώρα καταρρέει, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
πανηγυρίζει για τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για τα νέα στοιχεία - στην πραγματικότητα η χώρα του διολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση», το περιοδικό Focus προβάλει στην ηλεκτρονική του έκδοση βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Κλείσιμο
Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει: «Με αυτά τα λόγια ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας του για το 2016. Μόλις τρεις ώρες αργότερα ήρθε η προσγείωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ύφεση που παρουσίασε η ελληνική οικονομία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις προβλέψεις».

Στο θέμα αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση και η εφημερίδα Bild υπό τον τίτλο «Νέο σοκ για τους Έλληνες - συρρικνώθηκε η οικονομία», η ελβετική Neue Zürcher Zeitung που παρατηρεί ότι «διορθώθηκαν προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την οικονομία» αλλά και η αυστριακή Die Presse που επισημαίνει: «Συρρίκνωση αντί ανάπτυξης: διορθώνεται προς τα κάτω το
ΑΕΠ της Ελλάδας».

Στον προεκλογικό αγώνα στη Γαλλία και τις συνέπειες τυχόν ανάμειξης γερμανών πολιτικών σε αυτόν αναφέρεται η Frankfurter Rundschau, σημειώνοντας:

«Μέχρι τις γαλλικές προεδρικές εκλογές απομένουν επτά εβδομάδες. Τα γερμανικά κόμματα καλά θα έκαναν να μην εμπλακούν στον προεκλογικό αγώνα. Με το πολιτικό θερμόμετρο στη γειτονική χώρα να βράζει, αυτό δεν θα ωφελούσε, αλλά θα ζημίωνε τους υποψηφίους. Η Μέρκελ αναμένεται να υποδεχθεί σύντομα τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν. Αυτός υπόσχεται να βάλει τη Γαλλία σε μεταρρυθμιστική τροχιά και να την προφυλάξει από την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Αυτό αξίζει κάθε στήριξη. Μόνον που η στήριξη αυτή θα πρέπει να είναι διακριτική».

Την αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης μετά τους μύδρους που εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την ακύρωση προεκλογικών συγκεντρώσεων του AKP στη Γερμανία σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung:

«Παρότι είναι αρκετά δύσκολο αυτές τις μέρες, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε (…) τους λογικούς Τούρκους. Μια δημοκρατία, όπως η γερμανική, δεν επιτρέπεται να ανέχεται τα πάντα από έναν αυταρχικό πολιτικό τύπου Ερντογάν. (…) Όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισής του, το σημαντικότερο είναι να διατηρήσει κανείς την ψυχραιμία του και να αποφύγει ό,τι μπορεί να τον ωφελήσει στις 16 Απριλίου (στο δημοψήφισμα)».

Πηγή: www.dw.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης