Μεϊμαράκης: Tσάμπα μαγκιές να λες ότι δεν ψηφίζεις την συμφωνία

Μεϊμαράκης: Tσάμπα μαγκιές να λες ότι δεν ψηφίζεις την συμφωνία

ΝΔ: Οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν καθώς ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόταν σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη

Μεϊμαράκης: Tσάμπα μαγκιές να λες ότι δεν ψηφίζεις την συμφωνία
Ως «τσάμπα μαγκιές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις περί καταψήφισης της νέας συμφωνίας κυβέρνησης και πιστωτών ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«
Όταν ήμουν πρόεδρος της ΝΔ η κυβέρνηση είχε μείνει με 145 βουλευτές» είπε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αύγουστο του 2015 να υπερψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. «Η κυβέρνηση τότε δεν είχε πλειοψηφία και πήραμε ομόφωνη απόφαση να υπερψηφίσουμε. Τότε εισηγητής ήταν ο κ. Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η στάση μας εκείνη δικαιώθηκε καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί την πολιτική που ακολουθήσαμε και εμείς. Σήμερα το να λες ότι θα καταψηφίσεις την νέα συμφωνία είναι τσάμπα μαγκιά από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία και δεν διακυβεύεται η παραμονή μας στο ευρώ
» συνέχισε ο ίδιος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες,  λέγοντας πως «αν η αντιπολίτευση αποχωρήσει από την ψηφοφορία τότε διευκολύνεται η κυβέρνηση καθώς η ψηφοφορία γίνεται επι των παρόντων βουλευτών».
Κλείσιμο

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης «τουλάχιστον» - όπως είπε – «σε 3-4 κρίσιμα ζητήματα».

Από τη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη είπαν ότι αυτές παρερμηνεύτηκαν, δεν αποτελούσαν βολές κατά του προέδρου του κόμματος, αλλά επρόκειτο για έναν σχολιασμό που αφορούσε κάποιες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη.

Βορίδης: Δεν υπάρχει θέμα ούτε για ΝΔ ούτε για Μεϊμαράκη


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Μάκης Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημείωσε ότι «σκόπιμα διαδόθηκε ότι ο κ.Μεϊμαράκης αμφισβήτησε επιλογές της ηγεσίας. Ήταν ξεκάθαρο από την τοποθέτησή του, ότι το 2017, η ΝΔ έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση, ότι δεν θα δώσει στήριξη στην κυβέρνηση και σ΄αυτή την καταστροφική πολιτική.

Στην παρατήρηση ότι το 2015 ο κ.Μεϊμαράκης βρισκόταν απέναντι σε μια κυβερνητική πλειοψηφία που είχε ήδη διαρραγεί, ο κ.Βορίδης είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον κ.Μεϊμαράκη». Τότε, είπε, η χώρα θα προχωρούσε σε εκλογές, ενώ προχωρώντας στο θέμα της αξιολόγησης, ο κ.Βορίδης παρατήρησε ότι «η αξιολογήση δεν είναι ότι δεν κλείνει επειδή η ΝΔ ζητά εκλογές, αλλά γιατί η κυβέρνηση δεν την κλείνει. Ασκούν καταστροφική πολιτική, δεν μπορούν να κλείσουν την αξιολόγηση».

Απαντώντας στη συνέχεια στον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Ζαχαριάδη, ο Μάκης Βορίδης είπε: «Είσαστε απελπισμένοι κ. Ζαχαριάδη, προσπαθήσατε να δημιουργήσετε θέμα εσωτερικό της ΝΔ. Δεν υπάρχει». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης