Καμμένος προς υπουργούς Άμυνας ΕΕ: Πάρτε θέση για τις περικοπές που ζητούν οι δανειστές στην άμυνα

Καμμένος προς υπουργούς Άμυνας ΕΕ: Πάρτε θέση για τις περικοπές που ζητούν οι δανειστές στην άμυνα

Να μην απαιτούν 20% περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Άμυνας των οποίων οι χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ

Καμμένος προς υπουργούς Άμυνας ΕΕ: Πάρτε θέση για τις περικοπές που ζητούν οι δανειστές στην άμυνα
Μία πρωτότυπη παρέμβαση έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Με αφορμή τις πιεστικές αξιώσεις των δανειστών για μειώσεις ύψους 20% στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, οι χώρες των οποίων είναι μέλη του ΝΑΤΟ να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι χώρες τους συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ να πάρουν θέση και να περάσουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις τους ότι δεν μπορεί από τη μία πλευρά το ΝΑΤΟ να ζητά από τις χώρες μέλη του να ανέρχονται οι δαπάνες για την άμυνα στο 2% του ΑΕΠ και να συγχαίρει την Ελλάδα για το γεγονός ότι τα καταφέρνει και από την άλλη οι θεσμοί να ζητούν 20% περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μήνυμα για τις τουρκικές προκλήσεις
Στην ίδια σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις με τις συνεχείς παραβιάσεις, τις υπερπτήσεις και τους πλόες τουρκικών πολεμικών πλοίων στην ελληνική χωρική θάλασσα.

«Χαίρομαι που μιλάτε για ενότητα στη συμμαχία, αλλά ενότητα είναι να μην υπάρχουν προκλήσεις από ένα κράτος - μέλος σε άλλο» είπε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους ομολόγους του υπουργούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης