Eμπρηστικός Φίλης: Τις αλλαγές στα Θρησκευτικά τις κάνουμε εμείς, όχι η Εκκλησία

Eμπρηστικός Φίλης: Τις αλλαγές στα Θρησκευτικά τις κάνουμε εμείς, όχι η Εκκλησία

Αναφέρθηκε στο Θρήσκευμα  και τις ταυτότητες - Μίλησε και πάλι για ανεξίθρησκη παιδεία - Μόνον οι έξαλλοι αντιδρούν στις αλλαγές στα θρησκευτικά

Ερωτηματικά για την πραγματική στάση της κυβέρνησης στο θέμα των θρησκευτικών προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας. «Δεν πρόκειται για σύγκρουση Πολιτείας και Εκκλησίας. Γιατί δε θα κέρδιζε καμία πλευρά, δε θα κέρδιζε ο λαός» είπε ο κ. Φίλης, αλλά ανακοίνωσε πως δεν κάνει πίσω, όπως τουλάχιστον είχε δημιουργήσει την αίσθηση ο υπουργός Άμυνας, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο. 

Στην ουσία ο υπουργός Παιδείας έκανε μια «εμπρηστική» τοποθέτηση σε ό,τι αφορά στις σχέσεις Πολιτείας με Εκκλησία, κόντρα στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού νωρίτερα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Παιδείας επανέφερε στην επικαιρότητα θέματα όπως η αναγραφή του Θρηκεύματος στις ταυτότητες, τις αμβλώσεις ακόμη και του πολιτικού γάμου, θέματα που είχαν διχάσει την κοινωνία και είχαν φέρει σε πολλές περιπτώσεις την Εκκλησία απέναντι στην Πολιτεία.
Παράλληλα μίλησε για «πολυπολιτισμική τάξη» στα σχολεία.

«Τα νέα προγράμματα διδάσκονται πιλοτικά εδώ και τρία χρόνια. Θα εφαρμοστούν και θα αξιολογηθούν φέτος ώστε του χρόνου να έχουμε και τα νέα βιβλία» διεμήνυσε ο Νίκος Φίλης και προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία εκφράζει αντιρρητικό λόγο. Την ευθύνη την έχει η Πολιτεία. Το σχολείο είναι κοσμικό και ανεξίθρησκο. Δεν είναι μόνο θέμα αρχής αλλά και πραγματικότητας της σύγχρονης πολυπολιτισμικής τάξης» ξεκαθάρισε.

Κατέθεσε, μάλιστα στα πρακτικά τα νέα προγράμματα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για να δείξει ότι δεν υπάρχει υποχώρηση της κυβέρνησης. «Δεν έχω διαβάσει την επιστολή του Αρχιεπισκόπου, αλλά ρωτώ: γιατί αντιδρά; Δεν είναι η πρώτη φορά. Θέλει να έχει λόγο» εκτίμησε και προέβλεψε: «Αλλά δεν επιμένει, γιατί οι αλλαγές είναι ώριμες. Μπορεί να αντιδρούν οι έξαλλοι, αλλά όχι η πλειοψηφία. Θυμίζω την περιπέτεια με τις ταυτότητες, τον πολιτικό γάμο, τις αμβλώσεις, τα δικαιώματα στους Ιεχωβάδες».

Από τις διαφωνίες προκύπτει το κοινό καλό, αλλά αυτό δε μπορεί να συμβεί με το μέτωπο της καταστροφολογίας, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο υπουργός Παιδείας. Μετά από πολλά χρόνια τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους και με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους, υποστήριξε και ανακοίνωσε πως θα συνεχιστούν οι προσλήψεις, ώστε να στελεχωθούν όλες οι θέσεις.

Συνέκρινε, μάλιστα τους πίνακες των προσλήψεων, τα χρόνια των μνημονίων, στοιχεία που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής. Αν υπήρχε έστω και ένα κενό θα ήταν κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων, προσέθεσε ο κ. Φίλης. Έχουμε καταθέσει στους θεσμούς σχέδιο για 20 χιλιάδες προσλήψεις τα επόμενα χρόνια, προσέθεσε.
Μεταρρύθμιση σε τρεις άξονες, σε τρία χρόνια:

Δεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, με λιγότερες εξετάσεις.
Κατάργηση εξετάσεων για είσοδο στα ΑΕΙ- Είσοδος σε σχολές και όχι σε τμήματα- Να αναλάβει το έργο διαμόρφωσης της τελικής πρότασης η επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Έρευνα και εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τη ΝΔ να σταματήσει να απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση. Κατηγόρησε, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό και σκοπιμότητες. Η ΝΔ έχει ως κεντρικό στόχο τη συντριβή του κοινωνικού κράτους, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Για την εκπαίδευση των προσφύγων: Είναι ευθύνη της Πολιτείας, θέλουμε τα παιδιά στα σχολεία και όχι σε γκέτο, όχι στον ρατσισμό. Ξεκινάμε τις τάξεις υποδοχής το απόγευμα.

Δευτερολογία Φίλη: Δεν είμαι «αιώνιος φοιτητής» ούτε πριγκιπόπουλο

«Ο κ. Μητσοτάκης, αξιοποιώντας το γεγονός ότι με επιλογή μου δεν πήρα πτυχίο, θέλει να με στραπατσάρει» τόνισε στη δευτερολογία του ο υπουργός Παιδείας και προσέθεσε: «Δεν είμαι αιώνιος φοιτητής. Δεν κρύβω τίποτα από τη ζωή μου. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποκινητής μιας λάσπης στον χώρο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, γιατί νομίζει πως μπορεί να στραπατσάρει το πρόσωπό μου. Δεν είμαι πριγκιπόπουλο. Δεν έχω κανένα κόμπλεξ».

Ο υπουργός Παιδείας έδειξε και φυλλάδιο του μητροπολίτη Αμβρόσιου, που τον αναφέρει ως «φίδι» και γράφει ότι «όλοι οι χοντροί είναι βλάκες».

Αυτή είναι αντιχριστιανική εκστρατεία, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντίδραση της Εκκλησίας, είπε ο κ. Φίλης. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο κ. Αμβρόσιος έβαλε να χτυπήσουν και τις καμπάνες για τον θανατό του! Ο Θεός δεν το έκανε, μπορεί όμως κάποιος λεβέντης να παρασυρθεί, από εκείνους που έλεγε γλυκιά ελπίδα του έθνους, υπογράμμισε.

Υπερασπίστηκε και τη θέση του για την απουσία της Εκκλησίας. Διαχώρισε μόνο δύο μητροπολίτες που ανέβηκαν στο βουνό στην Κατοχή και δύο ιερείς στην περίοδο της χούντας.  

Στη δευτερολογία του απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ:

- Όχι στην τιμωρητική αξιολόγηση που οδηγεί σε ανισότητες
- Ναι στην αυτονομία του σχολείου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάθε σχολείο μόνο του θα ζει από τα κουπόνια των γονέων. Αυτό θα ήταν διάλυση των σχολείων.
- Τι έπραξαν για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών όσοι κόπτονται για την αριστεία;
- Ευρυζωνικό Ίντερνετ σε όλα τα σχολεία.
- Δεν γίνεται τα πανεπιστήμια να βγάζουν όσους πτυχιούχους θέλει η αγορά.
- Ναι στα ξενόγλωσσα τμήματα. Συγκροτήσαμε το διεθνές πανεπιστήμιο. Να γίνει στη βάση του δημόσιου συστήματος.
- Ζητώ από την Βουλή να αναλάβει την πρωτοβουλία για να συζητήσουμε την αλλαγή του συστήματος εισόδου στα πανεπιστήμια, γιατί δεν άκουσα τίποτα για αυτό.
- Ουδείς αποκλείσθηκε από το ολοήμερο σχολείο.
- Προχωρούμε σε 250 συσσίτια την ημέρα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Ο ΦΙΛΗΣ ΤΟ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟ ΕΧΟΥΝ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. ΕΣΥ ΒΟΔΑΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΦΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΑΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΗΣ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ .ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΗΣ ΤΟΤΕ ΟΝΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΟΟΒΛΑΚΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΗΣ ΤΗ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΚΑΝΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΓΩ'Ι'ΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ Ε ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΗ ΞΥΝΟ ΑΠΛΑ Η ΘΑ ΦΥΓΗΣ Η ΘΑ ΦΓΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΘΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΝΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ .

B = m.g

Τι νούμερο σακκάκι φοράει στη φωτό; Μιλάμε για εισήγηση αθεισμού με Ειδικό Βάρος....

ik

Χοντρέ μας κούρασες!!!!!!!!! Δεν θα περάσει η πρόταση σου!! Δεν θα μας φέρεις εσύ τον Αλλάχ στην Ελλάδα! Μας έχεις κάνει τα νεύρα κρόσια!

Γιωργος

Φίλη ΕΣΥ κ οι όμοιοι σου δεν θα έχετε καλό τέλος , Θυμίσου το

ΑΘΛΙΟΙ ΑΘΕΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ

Τα θρησκευτικά είναι θέμα της εκκλησίας που θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο στην Ελλάδα και όχι ένας ΑΠΛΥΤΟΣ διεθνιστής ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ. Ο Ελληνικός λαός είναι στη πλειοψηφία ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ορθόδοξοι και άλλοι Χριστιανοί (88.1%), άθεοι (6.1%) Ισλάμ (5.3%), άλλες θρησκείες (0.5%). Δεν έχει λοιπόν κανένα δικαίωμα ο ΑΘΕΟΣ κουμμούνας υπουργός του ποσοστού των 6.1% να αποφασίζει για τους Χριστιανούς του (88.1%). Σήμερα είναι υπουργός αύριο θα είναι άλλος στη θέση του, η θρησκεία των Ελλήνων παραμένει όμως η ίδια

John

Δεν καταλαβαινω γιατι νευριάζουν ορισμένοι. Ο Χριστός δεν ειπε "αγάπα τον πλησιον σου" και "γυρνα το αλλο μάγουλο"? Χρειάζεστε επειγόντως κατηχητικό να θυμηθητε ξανα τις χριστιανικές αξίες.

sagoni

Επιτέλους βρέθηκε ο άνθρωπος που θα καθαρίσει την εκπαίδευση από τους παπάδες. Κανέναν λόγο δεν έχουν στα σχολεία. Να περιοριστούν στα κατηχητικά και στις εκκλησίες. Η θέση της εκκλησίας είναι σεβαστή για τους πιστούς της στους χώρους που της ανήκουν.

μουλάρι ο αστραχαν

ποντάρεις σε κουτσό άλογο ( φίλης ) και θα σου κρεμάσει το σαγόνι στον τερματισμό..

e. kidi

Αλίμονο στην πατρίδα , που κυβερνάται από συμπλεγματικούς, ημιμαθείς, μη φιλέλληνες και δογματικούς ινστρούκτορες!Ελπίζουμε στην αφύπνιση συλλόγων γονέων και στην αντίσταση γενναίων κληρικών και μη εχόντων δημοσιουπαλληλική νοοτροπία εκπαιδευτικών.

Δράση

Αυτός είναι πιο φιλελεύθερος από όλους μας. Εχω αρχίσει να τον πηγαίνω!

@Δράση

Καλά, μη φτάνεις σε υπερβολές! :P Ένας αμόρφωτος, απαίδευτος κοπρίτης της σειράς είναι, κλασσικός Έλληνας πολιτικός δηλαδή, όχι τίποτα ξεχωριστό. Απλά δε βάζει γλώσσα μέσα, ρίχνει με το μαλ@κοπίστολο κατά ριπάς, οπότε στατιστικά κάποια στιγμή μάλλον θα πετύχει και κάτι. Μην ξεχνάμε επίσης ότι αυτήν την υπόθεση την ξεκίνησε αυτές τις μέρες σαν πυροτέχνημα επειδή έχουμε τη μεταφορά της κρατικής περιουσίας στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Αυτο ήταν το λάθος σου

Έχασες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

9
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

22
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

25