Βαλς: Προτεραιότητα η ασφάλεια των συνόρων

Βαλς: Προτεραιότητα η ασφάλεια των συνόρων

Ο Γάλλος πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο - Δείπνο προς τιμήν του παρέθεσε στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Αλέξης Τσίπρας

Βαλς: Προτεραιότητα η ασφάλεια των συνόρων
Μήνυμα για  διεύρυνση της συνεργασίας Αθήνας – Παρισιού έστειλε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και επαναβεβαίωσε τη συνέχιση της γαλλικής υποστήριξης ώστε η Ελλάδα να επιτύχει βιώσιμη λύση για το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Ο κ. Βαλς πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ. Ο κ. Βαλς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης όπου ο πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή των υπουργών κ.κ. Γιώργου Σταθάκη και Νίκου Κοτζιά. Να σημειωθεί ότι αύριο στις 11 ο Γάλλος πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα πραγματοποίησει συνάντηση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν ξεχνά την καθοριστική συμβολή της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει με μεγάλες θυσίες να παραμένει στον πυρήνα της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να θιγεί το κράτος Δικαίου.

Επίσης, ανέφερε πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού και υπογράμμισε τις ευθύνες της Τουρκίας όσον αφορά την τήρηση των υποχρεώσεων της σχετικά με τη διαχείρισή του. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα η Frontex να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Υπογράμμισε παράλληλα ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος της Συρίας και να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, τα αποτελέσματα της οποίας πλήρωσε πολύ ακριβά η Γαλλία.

Ο  πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, σημείωσε ότι στόχος της επίσκεψής του, που γίνεται λίγους μήνες μετά από αυτή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών. Επίσης, αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για μια βιώσιμη λύση.

Τόνισε δε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής των προσφύγων και προσέθεσε ότι πρέπει να υπολογίζουμε στη στήριξη της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Ο κ. Βάλς δήλωσε ότι προτεραιότητα για όλους στην ΕΕ είναι η ασφάλεια των συνόρων και υπογράμμισε και από την πλευρά του ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος τη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης