Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Βαλς: Προσφυγικό και οικονομία στο επίκεντρο

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Βαλς: Προσφυγικό και οικονομία στο επίκεντρο

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντάται λίγο μετά τις 7 ο Μανουέλ Βαλς, αύριο μεταβαίνει στο Μαξίμου

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός Βαλς: Προσφυγικό και οικονομία στο επίκεντρο
Στην Αθήνα βρίσκεται o Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ.

Αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο μετά τις 19.00. Την Παρασκευή το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Βάλς και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ θα προβούν σε δηλώσεις.

Κλείσιμο
Με γάλλο πρωθυπουργό θα συναντηθεί, επίσης, το μεσημέρι της Παρασκευής και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, στην κατοικία του γάλλου πρέσβη.

 Στο επίκεντρο θα βρεθεί  το προσφυγικό θέμα, αλλά και η κατάσταση της οικονομίας. Επίσης,  οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.


«Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης