Παρασκευόπουλος για υπόθεση Τσατάνη: Δεν επιτρέπονται ούτε φιλικές συζητήσεις

Παρασκευόπουλος για υπόθεση Τσατάνη: Δεν επιτρέπονται ούτε φιλικές συζητήσεις

Παπαγγελόπουλος: «Μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας» η επίθεση εναντίον μου - Υπουργός Δικαιοσύνης: «Δεν θα πάρω θέση για τους χειρισμούς της κυρίας Τσατάνη γιατί σε ζητήματα εξατομικευμένων υποθέσεων ο υπουργός δεν παίρνει θέση»

Παρασκευόπουλος για υπόθεση Τσατάνη: Δεν επιτρέπονται ούτε φιλικές συζητήσεις
Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δίνεται η συνέχεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που διεξήχθη την περασμένη Τρίτη για θέματα Δικαιοσύνης. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα ενημερώσει κυρίως για την υπόθεση της αναφοράς της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστικός υποστηρίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο της και συγκεκριμένα στην υπόθεση Βγενόπουλου που ερευνούσε.

Από την πλευρά του ο κύριος Παπαγγελόπουλος απέκρουσε τις καταγγελίες στην Ολομέλεια της
Κλείσιμο
Βουλής και
μίλησε για «βλακώδη σκευωρία» εναντίον του.
Προανήγγειλε δε ότι σήμερα στην επιτροπή θα μιλήσει λεπτομερώς για πρόσωπα και καταστάσεις στον χώρο της δικαιοσύνης.

Πάντως, η διαδικασία αναμένεται να μην ολοκληρωθεί σήμερα και να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες. Ηδη, ο κ. Μάκης Βορίδης έχει ζητήσει να κληθούν για κατάθεση ο Ισίδωρος Ντογιάκος προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και η κυρία Τσατάνη

Παπαγγελόπουλος: Μνημείο υποκρισίας η εναντίον μου επίθεση

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε ως «μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας» την εναντίον του επίθεση και ως «ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν».

Ο ίδιος προανήγγελλε ότι θα αναφερθεί και στις πρόσφατες εξελίξεις με τη σύγκρουση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου  με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Αποστάσεις από Νίκο Παρασκευόπουλο: Δεν επιτρέπονται ούτε φιλικές συζητήσεις

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος κράτησε αποστάσεις από την όλη υπόθεση ενώ επισήμανε ότι το Σύνταγμα ορίζει ρητά τις αρμοδιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Δεν θα πάρω θέση για τους χειρισμούς της κυρίας Τσατάνη γιατί σε ζητήματα εξατομικευμένων υποθέσεων ο υπουργός δεν παίρνει θέση» είπε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης για να προσθέσει επικεντρώνοντας ωστόσο τα πυρά του μόνο στην κυρία Τσατάνη: «δεν μπορώ να αντιληφθώ δικαστικό που έχει δικογραφία και επισκέπτεται υπουργό για να συζητήσει για την συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν επιτρέπεται ούτε φιλική συζήτηση»!

Στην συνέχεια ο κ.Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις της κυρίας Αννέτας Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) είπε «Δεν γνωρίζω αν μπήκε ορθά στο αρχείο η υπόθεση Βγενόπουλου. Είναι θέμα της κας Τσατάνη». Αναφορικά με την συνάντηση είπε ότι έγινε με πρωτοβουλία της δικαστικού και πρόσθεσε «Θεώρησα αφού την είδα ότι ήρθε να εξασφαλίσει ότι δεν θα γίνει πειθαρχικό εναντίον της. Θεμιτό. Δεν ξέω αν ήταν εξαρχής σχεδιασμένο ή μετά το εκμεταλλεύτηκαν. Αρχικά θεωρώ ότι ήρθε ανθρώπινα. Στην συνέχεα εξελίχθηκε σε μαφιόζικο χτύπημα εναντίον μου».   «Γιατί να μην την δεχθώ;», αναρωτήθηκε για να συνεχίσει «Μου ζητά να με δει για προσωπικό θέμα. Τι είμαι άβατο; Το Αγιο ¨Ορος; Δεν μιλήσαμε για την ουσία της υπόθεσης. Αν της έλεγα βάλ' την αρχείο ή άσκησε δίωξη θα ήταν. Αλλά δεν μιλήσαμε για την υπόθεση».

Ωστόσο, ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος τον διέκοψε για να του επισημάνει πως «κατά την προ ημερησίας συζήτηση ο κ. Τσίπρας είπε: αυτές είναι οι πραγματικές παρεμβάσεις και όχι ότι μια εισαγγελέας ζήτησε να μιλήσει στον υπουργό που την παρακίνησε να μην βάλει στο αρχείο μια υπόθεση που απασχολεί το Κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης και την κοινή γνώμη».

Συμπλήρωσε δε ότι «Ο πολιτικός σας προϊστάμενος που σας διόρισε είπε στην Βουλή ότι αυτό που της είπατε αφορά την ουσία. Εσείς μετά δεν το διορθώσατε. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έγινε παρέμβαση στην ουσία της υπόθεσης. Σας καλύπτει ο κ. Τσίπρας και η ευθύνη είναι δική του γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήσασταν υπουργός».

Αμέσως έσπευσε να εξηγήσει ο κ.Παρασκευόπουλος που είπε «το αν η συνάντηση (σ.σ. Παπαγγελόπουλου – Τσατάνη) ήταν φιλική ή ουσίας είναι κάτι που το γνωρίζουν οι ίδιοι. Ο πρωθυπουργός που να το γνωρίζει; Είναι υποθετικός ο λόγος του πρωθυπουργού με βάση την επικρατούσα εκδοχή», ενώ ο κ.Παπαγγελόπουλος είπε «η ίδια η κα Τσατάνη δεν αναφέρει τίποτα για παρέμβαση στην ουσία. Λέει ότι την απείλησαν να γυρίσει την δικογραφία στην κα Ράικου. Σας θυμίζω ότι τα δημοσιεύματα δυο μήνες πριν την συνάντησή μας έλεγαν ότι παράνομα η κα Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία από την κα Ράικου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης