Δείτε live: Σε εξέλιξη στη Βουλή η «μάχη» για τη διαπλοκή

Δείτε live: Σε εξέλιξη στη Βουλή η «μάχη» για τη διαπλοκή

Με δεδομένη τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης στο προσφυγικό και την οικονομία, ιδίως εν όψει της επώδυνης συμφωνίας με τους δανειστές, που φέρνει νέα «σκληρά» μέτρα, η επιλογή της πολιτικής έντασης είναι μονόδρομος

Δείτε live: Σε εξέλιξη στη Βουλή η «μάχη» για τη διαπλοκή
Διέξοδο μέσα από την πόλωση και τη «σκληρή» σύγκρουση για τα θέματα της διαπλοκής, κόντρα στο παλιό κατεστημένο, που συγκροτείται, σύμφωνα με την κυβερνητική ανάλυση, από το τρίγωνο «χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, τα οικονομικο-εκδοτικά συμφέροντα και τις τράπεζες, αναζητούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
και η κυβέρνησή του, με την απογευματινή συζήτηση στην Ολομέλεια της
Βουλής.

Κλείσιμο


Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου συντηρείται η απειλή – δέσμευση ότι ο πρωθυπουργός θα προσέλθει αποφασισμένος να πει «ονόματα και διευθύνσεις» για συγκεκριμένες σκανδαλώδεις υποθέσεις διαπλοκής.

Εκτιμάται δε ότι με δεδομένη τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης στο προσφυγικό και την οικονομία, ιδίως ενόψει της επώδυνης συμφωνίας με τους δανειστές, που φέρνει νέα «σκληρά» μέτρα, αυτή η επιλογή της πολιτικής έντασης είναι μονόδρομος.

Η κυβέρνηση θέλει να χαραχθεί ταχύτατα μια διαχωριστική γραμμή με την αντιπολίτευση, να μην ταυτιστεί με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και να αναδείξει τα πλεονεκτήματά της στο προνομιακό πεδίο σύγκρισης με αυτές, που θεωρεί ότι είναι η στάση της απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Η σύγκρουση με το παλιό και φθαρμένο δίνει ένα ξεκάθαρο ατού στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμούν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Επιπλέον η αποψινή συζήτηση είναι μία ευκαιρία να συντονιστούν και πάλι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, οι σχέσεις των οποίων έχουν  δοκιμαστεί τελευταία, ιδίως με το ανοιχτό θέμα Μουζάλα, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο σε υποθέσεις όπως του επιχειρηματία Βγενόπουλου, στις σχέσεις της αντιπολίτευσης με τον ΔΟΛ, στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, επιρρίπτοντας ευθέως βαριές κατηγορίες για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να γίνει από κυβερνητικής πλευράς στην υπόθεση με το κύκλωμα των δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς. Με επίκεντρο αυτό το θέμα άλλωστε ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες μεγάλη και πρωτοφανής κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ με τον εκπρόσωπο της τελευταίας Γιώργο Κουμουτσάκο να καταφεύγει στη δικαιοσύνη, μετά από δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις της ΝΔ με τους δημοσιογράφους αυτούς και ιδίως για τα τιμολόγια που φέρεται να πλήρωνε σε έναν εκ των κατηγορουμένων, η προηγούμενη ηγεσία.

Σημειωτέον ότι από κυβερνητικής πλευράς λέγεται ότι υπάρχουν «οκτώ ογκώδεις φακέλους», που «έχει, εδώ και λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας για ισάριθμα θέματα για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την απονομή δικαιοσύνης. Με συγκριτικά στοιχεία και ντοκουμέντα για το τι συνέβαινε μέχρι πριν από έναν χρόνο και τι συμβαίνει τον τελευταίο αυτό χρόνο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης