Υπόθεση «δημοσιογράφων» που κατηγορούνται για εκβίαση: Όλοι εναντίον Μουσσά και Κάτζου

Υπόθεση «δημοσιογράφων» που κατηγορούνται για εκβίαση: Όλοι εναντίον Μουσσά και Κάτζου

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι Μαυρίκος και Φράγκου - Ο εκδότης μίλησε για ερωτική σχέση Μουσσά- Κάτζου

Υπόθεση «δημοσιογράφων» που κατηγορούνται για εκβίαση: Όλοι εναντίον Μουσσά και Κάτζου
Τα «πυρά» τους στον ήδη προφυλακισμένο συγκατηγορούμενο τους, δημοσιογράφο Παναγιώτη Μουσσά, αλλά και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου (τη γυναίκα που κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση) έστρεψαν κατά τη διάρκεια των απολογιών τους στον 1ο ειδικό ανακριτή, οι δυο άλλοι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των εκβιασμών, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παν. Μαύρικος και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκος.

Οι δυο τελευταίοι στις απολογίες τους, μεταξύ άλλων, «καρφώνουν» τον Παν. Μουσσά ως τον άνθρωπο που – όπως λένε - τους χρησιμοποίησε εν αγνοία τους ενώ για την Αμαλία Κάτζου ο κατηγορούμενος εκδότης Παν. Μαύρικος επικαλούμενος απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ Μουσσά και Φράγκου ανέφερε στον ανακριτή πως «ήταν αυτή η οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων καθώς και τις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα».
Κλείσιμο

Ειδικότερα, οι τρεις κατηγορούμενοι Παν. Μουσσάς, Παν. Μαυρίκος και Χρ. Φράγκος απολογήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή για βαρύτατες κατηγορίες, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση και δωροδοκία σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου που «σηκώνουν» ακόμη και ισόβια. Μετά το πέρας των απολογιών ο μεν Παν. Μουσσάς κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ οι Παν. Μαυρίκος και Χρ. Φράγκος αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, έκαστος.

«Δεν γνωρίζαμε τίποτα»

Τώρα, στις απολογίες τους στον ανακριτή οι δυο ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενοι, δηλαδή Παν. Μαύρικος και Χρ. Φράγκος, υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την υπόθεση και κατέθεσαν πως όλα όσα αναφέρονται στις κατηγορίες ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων του συγκατηγορούμενού τους Παν. Μουσσά αλλά και Αμαλίας Κάτζου, της δημοσιογράφου και υπεύθυνης στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ η οποία κατήγγειλε την υπόθεση.

Όπως είχε αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο Παν. Μαυρίκος έτσι και στην απολογία του, υποστηρίζει πως οι Παν. Μουσσάς και Αμ. Κάτζου τον χρησιμοποίησαν εν αγνοία του. Παράλληλα, προέβαλλε εκ νέου τον ισχυρισμό ότι τα δυο αυτά πρόσωπα μεταξύ τους διατηρούσαν ερωτική σχέση. Μάλιστα, απέδωσε τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση σε «πόλεμο συμφερόντων».

Στην απολογία του ο Παν. Μαύρικος αναφέρθηκε και στην Αμαλία Κάτζου και υποστήριξε ότι: «Ήταν αυτή η οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων καθώς και τις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τις συνομιλίες με τον κ. Μουσσά και Φράγκου».


«Είχαν ερωτική σχέση»


Όπως και στο απολογητικό του υπόμνημα έτσι και στην απολογία του ο Παν. Μαύρικος αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως υπήρχε «συναισθηματική σχέση» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μέλη της φερόμενης οργάνωσης η οποία από εγκληματική δείχνει να είναι συναισθηματική οργάνωση η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Μουσσά, Φράγκου, Αμαλία Κάτζου».

Σε ό,τι αφορά τον συγκατηγορούμενο του Π. Μουσσά, ο Παν. Μαύρικος ανέφερε στην απολογία του στον ανακριτή, πως τον χρησιμοποιούσε: «Ήθελα να στείλω ούτως ή άλλως αιτήματα προσφορών προς την ΕΥΔΑΠ και ο Μουσσάς γνωρίζοντας το με χρησιμοποίησε ως γνωριμία στην συγκεκριμένη κυρία» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θεωρώ ότι 20.000 ευρώ για τη διαφήμιση μιας ΔΕΚΟ είναι υπερβολικό ποσό γι' αυτό προτείνω στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ να ακολουθήσουν την πεπατημένη της ΔΕΗ και να γίνονται ηλεκτρονικοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί προκειμένου οι μειοδότης να λαμβάνει διαφημιστική καταχώρηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης