Χουλιαράκης: Τα νέο μισθολόγιο θα φέρει μεσοπρόθεσμα 682 εκατ. ευρώ στο κράτος

Χουλιαράκης: Τα νέο μισθολόγιο θα φέρει μεσοπρόθεσμα 682 εκατ. ευρώ στο κράτος

«Οι θεσμοί έχουν αποδεχεί ότι το μισθολόγιο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για ρουσφέτι

Χουλιαράκης: Τα νέο μισθολόγιο θα φέρει μεσοπρόθεσμα 682 εκατ. ευρώ στο κράτος
Την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλες τις αντίστοιχες περιοχές της χώρας και την προσθήκη των σχολικών φυλάκων στην λίστα δικαιούχων του επιδόματος θέσης ευθύνης ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στην Βουλή καταθέτοντας και την σχετική νομοθετική βελτίωση στο νομοσχέδιο με το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων.

Επίσης, ο υπουργός υπερασπίστηκε τις ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου υποστηρίζοντας ότι η ενίσχυση του μισθού των πιο ικανών στελεχών του Δημοσίου θα επιφέρει μεσοπρόθεσμα 682 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κράτους.

Κλείσιμο
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που υποστήριξε ότι οι νέες διατάξεις αποτελούν «ρουσφέτι» και επιβαρύνουν την ήδη ασθενή εθνική οικονομία ειπε  πως «οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί ότι το μισθολόγιο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Εσείς γιατί κόπτεσθε;» ενώ επισήμανε ότι το νέο μισθολόγιο δεν επιφέρει καμία ονομαστική μείωση μισθού.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» υποστήριξε ότι δάνεια «πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίων και καταναλωτικά θα θωρακίζονται από ισχυρό θεσμικό πλαίσιο που θα αποκλείει την ασύδοτη δράση κερδοσκοπικών funds».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης