Αγκυρα προς Μόσχα: Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο

Αγκυρα προς Μόσχα: Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέει ότι η Άγκυρα έρευνα το περιστατικό με το ρωσικό αντιτορπιλικό στο Αιγαίο

   

Αγκυρα προς Μόσχα: Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο
Να διευθετήσει άμεσα τις όποιες δυσκολίες στις σχέσεις της με τη Ρωσία θέλει η Τουρκία
η οποία υποστηρίζει πως δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της έντασης, έπειτα και από το νέο θερμό επεισόδιο με το ρωσικό πολεμικό πολεμικό πλοίο και το τουρκικό αλιευτικό στο Αιγαίο.

Λίγες ώρες μετά από το επικίνδυνο περιστατικό για τις σχέσεις των δύο χωρών, ο  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε την θέση της Άγκυρας ότι θέλει να διευθετήσει τις όποιες δυσκολίες στις σχέσεις της με τη Ρωσία, ενώ επισήμανε ότι το περιστατικό θα τεθεί στο επίκεντρο διαπραγματεύσεων.

«Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο» τόνισε ο ίδιος, σε δηλώσεις που μετέδωσε το τουρκικό τηλεπτικό δίκτυο TRT Turk. 

Κλείσιμο
O Τσαβούσογλου, που βρίσκεται στη Ρώμη για να παραστεί στις συνομιλίες για την Λιβύη, δήλωσε ότι η Άγκυρα ερευνά το περιστατικό με το ρωσικό αντιτορπιλικό στο Αιγαίο και θα εκδώσει μια ανακοίνωση μόλις συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες, κυρίως από τους αλιείς που ενεπλάκησαν σε αυτό.

«Έχουμε ενημερωθεί για την ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς… Εμείς θα εκδώσουμε μια ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό αφού μιλήσουμε με τους αλιείς», είπε, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertuk.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης