Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου

Σύμφωνο Αεροπορικών Μεταφορών και δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Διαμιέτης και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξάνδρειας

Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου
Ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι υπεγράφησαν το βράδυ της Τρίτης το Σύμφωνο Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου καθώς και δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Διαμιέτης και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξάνδρειας.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στο επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας-Αιγύπτου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Αλ Σίσι, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου θα αναπτυχθούν δυναμικά, δεδομένης της γεωγραφικής εγγύτητας και της σχετικής συμπληρωματικότητας των δύο οικονομικών.

Τόνισε ακόμη ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί για την φιλία και την περαιτέρω σύσφιξη ανάμεσα στις δύο φίλες χώρες», για να επισημάνει ότι η παρουσία του Αιγύπτιου Προέδρου στην Αθήνα «επιβεβαιώνει την κοινή μας βούληση για την άνθιση της οικονομικής μας συνεργασίας».
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι ενεργειακοί πόροι αποτελούν πηγές που πρέπει να αξιοποιηθούν στην προοπτική ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή και όχι συγκρούσεων και διχασμού στην περιοχή, ενώ συμπλήρωσε πως η διμερής Ελλάδας-Αιγύπτου και η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου δεν έχει στόχο να εναντιωθεί σε τρίτες χώρες



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης