Τσακαλώτος: Είμαστε σε δίλημμα, να αφήσουμε τους ένοχους ή να φυλακίσουμε αθώους;

Τσακαλώτος: Είμαστε σε δίλημμα, να αφήσουμε τους ένοχους ή να φυλακίσουμε αθώους;

Στην πορεία θα δούμε τα αποτελέσματα των κινήσεών μας, γιατί πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη, είπε αναφορικά με την είσπραξη των φόρων ο υπουργός Οικονομικών

Τσακαλώτος: Είμαστε σε δίλημμα, να αφήσουμε τους ένοχους ή να φυλακίσουμε αθώους;
«Να ξεφύγει από τη φυλάκιση ο ένοχος ή να φυλακιστεί ο αθώος»: με αυτή την φράση περιέγραψε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος το δίλημμα που αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον σχεδιασμό της στρατηγικής για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Απαντώντας στην κριτική που προηγήθηκε από την αντιπολίτευση αναφορικά με αντιφατικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που σε άλλες περιπτώσεις αυξάνουν τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή και σε άλλες περιπτώσεις μειώνουν τις ποινές, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει σωστή απάντηση» για να συνεχίσει: «Μπορείς να το βάλεις τόσο ψηλά το πρόστιμο που στο τέλος δεν θα εισπράξεις τίποτα ή από την άλλη να το μειώσεις και να εισπράξεις περισσότερα χρήματα. Αυτά τα προσπαθείς, τα δοκιμάζεις και βλέπεις στην πορεία τι αποτελέσματα έχουν». Επιπροσθέτως, ο υπουργός υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση της καθημερινής φοροδιαφυγής απαιτεί και την συμμετοχή των πολιτών κάνοντας αναφορά σε «κινήματα» των Η.Π.Α.

Επίσης, παραδέχθηκε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις καταργούνται οι προληπτικοί έλεγχοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις πληρωμές του κράτους σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει «στο να αποκτήσουν ευχέρεια κινήσεων οι δημόσιοι υπάλληλοι. Να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να έχουν κρίση ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης