Λαϊκή Ενότητα: Για λίγο, αλλά... εκτός Βουλής

Λαϊκή Ενότητα: Για λίγο, αλλά... εκτός Βουλής

Η ΛΑΕ βρίσκεται στο 2,82%, ενώ το τελευταίο κόμμα που φαίνεται να επιτυγχάνει την είσοδό του στη Βουλή, η Ένωση Κεντρώων του κ. Βασίλη Λεβέντη, στο 3,49%

Λαϊκή Ενότητα: Για λίγο, αλλά... εκτός Βουλής
Αγωνία ως το τέλος της εκλογικής βραδιάς προμηνύεται για τη Λαϊκή Ενότητα, το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παρόλο που κάποια ελάχιστα δεκαδικά ψηφία χωρίζουν το ποσοστό που φαίνεται να λαμβάνει η ΛΑΕ από την θεωρητική «βάση εισαγωγής», οι πιθανότητες να μπει στη Βουλή θα χρειαστούν μια γενναία «ένεση» ψήφων κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επιτύχει το στόχο της.

Συγκεκριμένα, η ΛΑΕ βρίσκεται στο 2,82%, ενώ το τελευταίο κόμμα που φαίνεται να επιτυγχάνει την είσοδό του στη Βουλή, η Ένωση Κεντρώων του κ. Βασίλη Λεβέντη, στο 3,49%. 

Κλείσιμο
Μια ενδεχόμενη αποτυχία της ΛΑΕ να εκπροσωπηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, ανεξάρτητα από την αριθμητική δύναμη των βουλευτών της, αποδυναμώνει το αντιπολιτευτικό μέτωπο που θα σχηματιστεί απέναντι στην πλειοψηφία της κυβερνητικής συμμαχίας.

Με ισχυρές και επιδραστικές φωνές όπως αυτή του Παναγιώτη Λαφαζάνη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, της Νάντιας Βαλαβάνη κ.α., ανθρώπων που, αν μη τι άλλο, γνωρίζουν εκ των έσω τη νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός διάλογος -και κυρίως εις το όνομα της Αριστεράς, του «αληθινού πνεύματος του ΣΥΡΙΖΑ» κ.λπ- θα έχει σημαντικά λιγότερη ένταση. Και αυτό έχει σημασία για την γενικότερη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την αποτελεσματική άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης