Κουμουτσάκος για πρόκληση Μιλόσοσκι: Θα αντιδράσει το υπουργείο Εξωτερικών;

Κουμουτσάκος για πρόκληση Μιλόσοσκι: Θα αντιδράσει το υπουργείο Εξωτερικών;

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων εμφανίστηκε μπροστά στην ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, αλλά και το χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» - Καμία αντίδραση από το υπουργείο έως τώρα

Κουμουτσάκος για πρόκληση Μιλόσοσκι: Θα αντιδράσει το υπουργείο Εξωτερικών;
Για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στη νέα πρόκληση του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι, που εμφανίστηκε σε εθνικιστική εκδήλωση με φόντο την ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, αλλά και το χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», αναρωτιέται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος. Μία ημέρα μετά αφότου το protothema.gr αποκάλυψε την προκλητική παρουσία του Μιλόσοσκι, καμία επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει εκ μέρους του υπουργού Νίκου Κοτζιά. 



Ο Μιλόσοσκι, με την παρουσία του στην συγκεκριμένη εκδήλωση, προχώρησε σε παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας - Σκοπίων, που προβλέπει αποχή από κάθε είδους προκλήσεις. Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, εμφανίστηκε μπροστά σε χάρτη που κάνει σχεδόν ολόκληρη τη Μακεδονία... Σκοπιανή! 

Όλα αυτά συνέβησαν σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη γείτονα, όπου συμφωνήθηκαν δέκα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Η σύνδεση των γεγονότων εγείρει ερωτήματα τόσο για την πολιτική που ακολουθείται από το υπουργείο, όσο και για την προκλητικότατη στάση των Σκοπίων, που αψηφούν επανειλημμένως τις συστάσεις και την πίεση της ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης