Βαρουφάκης στο BBC: Θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες

Βαρουφάκης στο BBC: Θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες

Είπε ότι οι σχέσεις του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του παραμένουν «εξαιρετικές» και τόνισε ότι παραμένει επικεφαλής διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης

Βαρουφάκης στο BBC: Θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες
Τη βεβαιότητα ότι γύρω στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μία συμφωνία κατά τη σύνοδο του Eurogroup της Δευτέρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμεινε ότι θα «υπάρξει σίγουρα συμφωνία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων» περίπου.

Κλείσιμο
«Η ελληνική κυβέρνηση συνήθιζε να προσποιείται ότι θα μπορούσε να εκπληρώσει ορισμένους στόχους που γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να τηρήσει», είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας πως αυτός ο κύκλος χρέους αποπληθωρισμού και ανειλικρίνειας πρέπει να κλείσει.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός Grexit και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του παραμένουν «εξαιρετικές», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι παραμένει επικεφαλής διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης και ότι τη Δευτέρα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης