Σακελλαρίδης: Στη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα προφανώς και θα τεθεί θέμα ρευστότητας

Σακελλαρίδης: Στη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα προφανώς και θα τεθεί θέμα ρευστότητας

Θα είναι «μια συνάντηση ουσίας και όχι μια συνάντηση επικοινωνιακή, μόνο για να βγουν κάποιες φωτογραφίες στο Βερολίνο»

Σακελλαρίδης: Στη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα προφανώς και θα τεθεί θέμα ρευστότητας
Ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες επιθυμούν να έχουν «μια απευθείας επικοινωνία, χωρίς ενδιάμεσους διαύλους, ώστε να βρεθεί μια λύση». Mιλώντας στον Ant1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυρία Μέρκελ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό, μετά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία. 

Όπως είπε, στη συνάντηση προφανώς και θα τεθούν θέματα της ρευστότητας και της ΕΚΤ, αλλά θα εκφραστεί και η επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φλεβάρη «που προέβλεπε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ουσία θα δημιουργούσαν ένα μεταβατικό στάδιο από την εποχή του μνημονίου σε μία νέα μεταμνημονιακή εποχή».

Κλείσιμο
«Θα επιμείνουμε στην απόφαση του Eurogroup και στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θελει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ώστε να πάρει ανάσα ο λαός και η οικονομία», επανέλαβε.

Ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα είναι «μια συνάντηση ουσίας και όχι μια συνάντηση επικοινωνιακή, μόνο για να βγουν κάποιες φωτογραφίες στο Βερολίνο». 

Μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού καταθέσεων στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε ότι σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης