Αλέξης Τσίπρας: Δέος μπροστά στην εικόνα του Αξιον Εστί

Αλέξης Τσίπρας: Δέος μπροστά στην εικόνα του Αξιον Εστί

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται έξι μονές της Αθωνικής Πολιτείας, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού – Ποια τα αξιοσημείωτα στιγμιότυπα κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του - Η ολιγόλεπτη απομόνωσή του στο Ιερό μονής

Αλέξης Τσίπρας: Δέος μπροστά στην εικόνα του Αξιον Εστί
Με πολλά αξιοσημείωτα στιγμιότυπα, που αποδεικνύουν ίσως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να πείσει πως νιώθει ειλικρινά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία και δεν πρόκειται απλά για ψηφοθηρική στρατηγική, συνεχίζεται η επίσκεψή του, μετά συνοδείας, στο Άγιο Όρος.

Δεν είναι μόνο η «εξομολόγησή» του – που δύσκολα πάντως βρίσκει κατανόηση στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ – ότι «αδικούσε τον εαυτό του που δεν πήγαινε στο Άγιο Όρος τόσο καιρό». Ούτε φυσικά η δέσμευσή του προς τους μοναχούς ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους για θέματα φορολογίας. Ούτε καν ο θαυμασμός του γενικότερα για τον τρόπο οργάνωσης της ζωής στην Αθωνική πολιτεία. Είναι κυρίως το στιγμιότυπο με την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», που ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη να προσέξει περισσότερο.

Ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψή του στον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η συγκεκριμένη εικόνα, με τον πρωτεπιστάτη πατέρα Συμεών Διονυσιάτη να τον ενημερώνει για την ιστορία του ναού. Μόλις τελείωσε η ενημέρωση ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο Ιερό, έχοντας επηρεαστεί ίσως από το κατανυκτικό και νιώθοντας την ανάγκη για… εσωτερική αναζήτηση.

Κλείσιμο
Νωρίτερα είχε αναγνωρίσει ότι ανάμεσα στην Αριστερά και στην αγιορείτικη ζωή υπάρχουν κοινές αντιλήψεις και μάλιστα ο τρόπος ζωής των μοναχών έχει στοιχεία από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρώτη του διανυκτέρευση στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ σήμερα Παρασκευή θα διανυκτερεύσει στην Μονή Ξενοφώντος και τελευταίος σταθμός το Σάββατο θα είναι η μονή Σταυρονικήτα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης