ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά - Βενιζέλο: «Κοίτα ποιοι μιλάνε» για σχέσεις με τη ΧΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά - Βενιζέλο: «Κοίτα ποιοι μιλάνε» για σχέσεις με τη ΧΑ

Κάνουν λόγο για «επίθεση λάσπης» - Παραθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν, όπως λένε, ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά - Βενιζέλο: «Κοίτα ποιοι μιλάνε» για σχέσεις με τη ΧΑ
Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πολιτική «θύελλα» που ξεσήκωσαν τα ανοίγματα τόσο στελεχών του κόμματος, όσο και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Σε «non paper» που διακινεί η Κουμουνδούρου, κάνει λόγο για ανήθικο πόλεμο λάσπης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα τη Χρυσή Αυγή, τον οποίο «επιστρατεύουν, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών, οι πανικόβλητοι για την καταρρέουσα κυβέρνησή τους, Σαμαράς - Βενιζέλος».

«Στην επίθεση λάσπης χρησιμοποιούν είτε γραφικούς τύπους όπως ο κ. Γούδης είτε την αυτονόητη προσπάθεια να συρρικνωθεί η εκλογική απήχηση των νεοναζί εγκληματιών (προσπάθεια που κάνουν και όσοι, όπως πχ ο κ. Καμίνης, συμμετέχουν στον ανήθικο πόλεμο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ)» αναφέρεται σχετικά.  

Και υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί που έβαζαν Μπαλτάκους σε νευραλγικές θέσεις της συγκυβέρνησής τους και κατόπιν παρέπεμπαν στις καλένδες το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί στη Βουλή αυτό το πλήγμα στη Δημοκρατία, αυτοί που διερευνούσαν δυνατότητες κυβερνητικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, αυτοί που τα άκρα με τα οποία ο Κώστας Καραμανλής αρνούνταν να συνεργαστεί, τα έκαναν υπουργούς της συγκυβέρνησής τους, αυτοί που στη Βουλή ψήφιζαν μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής την υπεράσπιση διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων (τραπεζιτών, εφοπλιστών κ.λπ), αυτοί που πριν τη δολοφονία του Φύσσα έκαναν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα των νεοναζί, αυτοί που για ψηφοθηρικούς λόγους υιοθέτησαν τη ρατσιστική ατζέντα των νεοναζί, αυτοί που οι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι τους λαμβάνουν σήμερα επίσημη στήριξη (Δήμος Πάτρας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) από υποψήφιους της εγκληματικής οργάνωσης έχουν το θράσος να κατηγορούν τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι "φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή" και να μιλούν για "πρώτη φορά ναζί-Αριστερά"».

«Ο ελληνικός λαός όμως δεν τους πιστεύει διότι γνωρίζει πόσο βουτηγμένοι μέσα στο ψέμα και τη διαπλοκή είναι Σαμαράς - Βενιζέλος, το γνωρίζει από την απελπισία  που σκορπά η πολιτική τους (για την οποία οι δύο κυβερνητικοί εταίροι της συμφοράς θριαμβολογούν, μιλώντας για σταθερότητα και success story), το γνωρίζει από τις αδίστακτες κωλοτούμπες τους, το γνωρίζει από το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου που προωθεί η κυβέρνησή τους, το γνωρίζει από τις συνωμοσίες τους στα ανακτοβούλια των Καννών, το γνωρίζει από τις μονταζιέρες τους, που μέχρι και τον Όμπαμα έβαλαν στο στόχαστρο (προεκλογικό σποτ του κ. Σαμαρά το οποίο αποσύρθηκε, όταν αποκαλύφθηκε η απάτη)» υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.
Κλείσιμο

Και επισημαίνει, ακόμη: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει επίσης το ανένδοτο ιδεολογικό-πολιτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην εγκληματική οργάνωση των νεοναζί. Γνωρίζει όμως και κάτι άλλο, που οι συγκυβερνήτες του μνημονιακού καθεστώτος και εκλεχτοί τους, όπως ο κ. Καμίνης αδυνατούν να κατανοήσουν: ότι η πολιτική πρόταση και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της απάνθρωπης και αντιπαραγωγικής λιτότητας, για ευρωπαϊκή διευθέτηση του δημόσιου χρέους κατά τρόπο που δεν θα στραγγαλίζει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, για επανένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας, για τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και τα άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης, οι προτάσεις για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και το πολιτικό σύστημα με άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης των δημοκρατικών θεσμών και καταπολέμησης της διαπλοκής και διαφθοράς, αυτές και άλλες συναφείς προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον μοναδικό σήμερα αξιόπιστο και ρεαλιστικό τρόπο, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η άνοδος της επιρροής των εγκληματιών νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει σειρά στοιχείων, με τα οποία, όπως εκτιμά, τεκμηριώνεται η σχέση της ΧΑ με τη ΝΔ, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για σχέσεις με συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά και με την αστυνομία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης