Δείτε τον Τσίπρα στην Ιταλία να τραγουδάει «Bella Ciao»

Δείτε τον Τσίπρα στην Ιταλία να τραγουδάει «Bella Ciao»

Μετά τις ημίγυμνες φωτογραφίες υποστηρικτριών του, οι ψηφοφόροι της «L'Altra Europa con Tsipras» θυμήθηκαν τα αντιστασιακά τραγούδια

Δείτε τον Τσίπρα στην Ιταλία να τραγουδάει «Bella Ciao»

Θερμής υποδοχής έτυχε από υποστηρικτές της λίστας «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Μπολόνια της Ιταλίας, όπου μίλησε στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού, με την οποία ολοκλήρωσε την προεκλογική του περιοδεία ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Κλείσιμο

Με ενθουσιασμό ο Αλέξης Τσίπρας, τραγούδησε μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Ματζόρε το αντιστασιακό τραγούδι «Bella ciao», ενώ με χειροκροτήματα κρατούσε το ρυθμό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα διέκοπτε τις τραγουδιστικές προσπάθειές του για να αγκαλιάσει τους συντρόφους του, εκ των οποίων πολλούς υποψηφίους με τη «L'Altra Europa con Tsipras».



Πριν εκπλήξει με τις μοναδικές του επιδόσεις στο τραγούδι, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε πάρει και πάλι το μικρόφωνο χαιρετώντας το πλήθος στα ιταλικά, καταφέρνοντας να ξεσηκώσει τους συγκεντρωμένους.

Μόλις, μάλιστα, δήλωσε πως «με τις σημαίες της L'Altra Europa con Tsipras, θα ξαναδώσουμε στο Μπολόνια το κόκκινα χρώμα της», οι υποστηρικτές του τον αποθέωσαν.

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, κάνοντας λόγο για «μήνυμα ελπίδας», ενώ προέβλεψε ότι την ερχόμενη Κυριακή «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί πρώτο κόμμα».



Μίλησε για την Αριστερά που ενώνει τους λαούς, οι οποίοι διχάζονται από τις κυβερνήσεις, κάλεσε για γενική δημοκρατική κινητοποίηση και ζήτησε οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν για μία Ευρώπη που δε θα βρίσκεται πια στα χέρια των τραπεζιτών, αλλά στα χέρια των πολιτών που θα επιλέξουν μία Ευρώπη χωρίς μέτρα λιτότητας, καθώς όπως είπε «η λιτότητα δεν αποτελεί φάρμακο για την κρίση, αλλά χρησιμεύει μοναχά για να αυξηθούν τα κέρδη των τραπεζών».

Δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης ώστε να διαγραφεί μεγάλο μέρος του χρέους, κυρίως στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης, ενώ θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στον συνυποψήφιό του για την προεδρία, Μάρτιν Σουλτς, είπε: «Είμαστε η μοναδική Αριστερά που φοβίζει την Μέρκελ».



Τα περισσότερα, ωστόσο, χειροκροτήματα ξέσπασαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή, και τις ιταλικές ακροδεξιές οργανώσεις Φόρτζα Νούοβα και ΚάζαΠάουντ, επισημαίνοντας πως στη δημοκρατική Ευρώπη «δεν υπάρχει χώρος για αυτές τις ομάδες».

Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί και στον αντισυστημικό επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, για τον οποίο προέβλεψε πως μετά τις εκλογές θα «αγκαλιάσει την Μέρκελ», καθώς η «διαμαρτυρία του είναι στείρα».

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, καθώς υπάρχουν εκείνοι που θέλουν μια διαφορετική Ευρώπη και εκείνοι που θέλουν να συνεχίσουν με την ίδια Ευρώπη, της οποίας η μοίρα είναι να αποτύχει.

Για αυτό το λόγο, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να «εκπλήξουν ευχάριστα».



Μετά το Τορίνο και το Μιλάνο, η Μπολόνια ήταν ο τρίτος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας του, ενώ παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις στελεχών της λίστας για μικρή προσέλευση, η πλατεία Ματζόρε της παραδοσιακά αριστερής πόλης, γέμισε από ένθερμους υποστηρικτές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης