ΠΑΣΟΚ βάλλει κατά Μιχελάκη και Μπαλτάκου για την απέλαση μεταναστών

ΠΑΣΟΚ βάλλει κατά Μιχελάκη και Μπαλτάκου για την απέλαση μεταναστών

Μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση

ΠΑΣΟΚ βάλλει κατά Μιχελάκη και Μπαλτάκου για την απέλαση μεταναστών
Μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου εξελίχθη χθες στη Βουλή με θέμα τη ρύθμιση που προέβλεπε την απέλαση των μεταναστών  που ψευδώς καταγγέλλουν πράξεις ρατσιστικής βίας. Η επίμαχη διάταξη ανέφερε πως ««εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».

Στη Βουλή δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο αφού ο κ. Γρηγοράκος εμφανιζόταν να αποσύρει τη ρύθμιση,  μερικά λεπτά μετά ο κ. Μιχελάκης αρνιόταν την απόσυρσή της. Τα «σκάγια» από πλευράς του ΠΑΣΟΚ πήραν και τον γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστο του ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα επικοινωνίας κ. Δημήτρη Καρύδη.
Παρά την τελική απόσυρση της ρύθμισης, συνεργάτες του κ. Μιχελάκη επέμεναν πως «αν επανέλθει, θα επανέλθει στο ίδιο πνεύμα».

Σε ενημερωτικό δελτίο το ΠΑΣΟΚ, αργά το βράδυ της Πέμπτης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των κκ Μπαλτάκου και Μιχελάκη. Αναφορικά με τον κ. Μπαλτάκο – ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής ήταν παρών στην Ολομέλεια - στο συγκεκριμένο δελτίο αναφέρεται πως «ήταν μια “νομοτεχνική βελτίωση” πρωτοβουλία του κ. Μπαλτάκου, που ουσιαστικά καταργούσε το άρθρο 19 περί προστασίας των θυμάτων και των μαρτύρων εγκληματικής πράξης, συμπεριλαμβανομένου του ρατσιστικού εγκλήματος».
Κλείσιμο

Στο ίδιο δελτίο σε σχέση με τον κ. Μιχελάκη σημειωνόταν πως «Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μιχελάκης, αναρμοδίως και πρωτοφανώς στην κοινοβουλευτική πρακτική, παρενέβη και επανέφερε τις “νομοτεχνικές βελτιώσεις” που είχε αποσύρει ο αν. υπουργός Εσωτερικών. Σημειώνουμε ότι ο υπουργός δεν έχει την αρμοδιότητα να παρεμβαίνει κατά αυτό τον τρόπο στο έργο του αν. Υπουργού Εσωτερικών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης