ΣΥΡΙΖΑ: Δεν περίμεναν τόσο μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν περίμεναν τόσο μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σταθάκης: Η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη - Αδωνις: Πανωλεθρία η συγκέντρωση – Και διαδικτυακός πόλεμος για την άδεια πλατεία

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν περίμεναν τόσο μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Κατά πολύ κατώτερη των προσδοκιών ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, με στόχο να ακουστεί η φωνή του λαού απέναντι σε όσα διαδραματίζονταν εντός του Κοινοβουλίου. Μόνο που ο λαός αποφάσισε να μη μιλήσει και έτσι η συμμετοχή ήταν μικρή, και τη συγκέντρωση στήριξαν ουσιαστικά οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα" παραδέχτηκε ότι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του κόμματος για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή δεν ήταν η αναμενόμενη. «Η συγκέντρωση ήταν αξιοπρεπής. Δεν ήταν μεγάλη, όπως θα θέλαμε. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Είναι μια κοινωνία που βρίσκεται αποκαμωμένη μετά από μία τριετία δραματικών επιπτώσεων. Ας μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχει κανένας αυτοματισμός. Το 1/3 της κοινωνίας βιώνει αυτό που ονομάζουμε ανθρωπιστική κρίση και κινητοποιείται με κάποιο αυτοματισμό. Είναι μια κοινωνία πάρα πολύ κουρασμένη, σε πολλά επίπεδα, για να έχει μια αυτόματη μορφή κινητοποίησης» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Από την προετοιμασία και μόνο φαινόταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε ότι το κάλεσμά του θα έβρισκε ανταπόκριση: Από το απόγευμα είχε κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, το ίδιο και οι γύρω δρόμοι, ενώ είχε στηθεί μεγάφωνα στην πλατεία για να αναμεταδίδουν τα τεκταινόμενα στη Βουλή. Τελικά όμως ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε, γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος σήμερα στη συγκέντρωση έκανε λόγο για πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ: «Η πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συγκέντρωση που οργάνωσε στο Σύνταγμα, που κάλεσε τον κόσμο σε επανάσταση, και είχαμε την εικόνα μιας χούφτας ανθρώπων, στις 7 το απόγευμα ήταν 300 άτομα και στις 8 ήταν 1.000 με 1.200 συγκεντρώσαν κόσμο για να μη φαίνεται άδεια η πλατεία. Ο ΛΑΟΣ έκανε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Ούτε τους απολυμένους της ΕΡΤ δεν μπόρεσαν να μαζέψουν» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος προκάλεσε διαδικτυακό πόλεμο ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Σαμαρά, κ. Γιώργο Μουρούτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μουρούτης ανέβασε μία φωτογραφία στο προφίλ του στο Twitter, όπου ο χώρος έξω από τη Βουλή είναι άδειος, γράφοντας: «Ώρα 6 - Η επανάσταση καθυστερεί - Η πλατεία Συντάγματος ανθίσταται - Η ανατροπή στο πεζοδρόμιο... αναβάλλεται».

Το left.gr σε ανάρτηση-απάντηση σχολίασε: Δεν βλέπει κόσμο στο Σύνταγμα ο Γ. Μουρούτης. Έτσι ισχυρίζεται στο twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά... Mόνο που η φωτογραφία που χρησιμοποιεί είναι από πρόπερσι!».

«7:15 οι συγκεντρωμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ δεν ξεπερνούν τους 70», έγραψε αργότερα ο κ. Μουρούτης, και σε λεζάντα άλλης φωτογραφίας που ανέβασε σχολίαζε: «πανελλαδική κινητοποίηση Συριζα και Χ.Α. 200 ατόμων με αφίσες, ηχορύπανση και συναυλίες για ανατροπή στο πεζοδρόμιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης