Μπαρόζο - Ρομπέι: Κοινή πλεύση για την ασφάλεια των δεδομένων

Μπαρόζο - Ρομπέι: Κοινή πλεύση για την ασφάλεια των δεδομένων

«Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης από την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο - Εκτενής αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι στην παγκόσμια ψηφιακή αγορά - Άνοιγμα για 900.000 νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας - Stop στις χρεώσεις roaming



Η άμυνα που πνίγει κι ο πλέι μέικερ που λείπει
Μπαρόζο - Ρομπέι: Κοινή πλεύση για την ασφάλεια των δεδομένων
Για μια πρωτοβουλία Γαλλίας-Γερμανίας, προκειμένου να προωθηθεί η ασφάλεια δεδομένων και να λυθεί το ζήτημα με τις ΗΠΑ, μίλησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.

Για την ψηφιακή ενιαία αγορά είπαν πως είναι ανάγκη να ενοποιηθεί η ΕΕ με αυτόν τον τρόπο, και πως σκοπεύουν να δημιουργήσουν 900.000 νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας (IT). Επίσης ανέφεραν πως θέλουν να σταματήσουν τις χρεώσεις roaming και να κάνουν πιο εύκολες τις ηλεκτρονικές αγορές μεταξύ κρατών.

Εξέφρασαν ικανοποίηση για την πορεία της τραπεζικής Ένωσης και πως ο Ενιαίος Ελεγκτικός Μηχανισμός θα είναι έτοιμος σε 12 μήνες, έτσι ώστε να υπάρχει Ευρωπαϊκή επιτήρηση στις τράπεζες και οι χασούρες τους να γίνουν κοινό θέμα και όχι εθνικό.

Μπαρόζο: Η ενιαία ψηφιακή αγορά θα είναι έτοιμη το 2015

Κλείσιμο
Σχετικά με την ανεργία των νέων ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν οι χώρες που πλήττονται περισσότερο και πως "δεν πρέπει να αφήσουμε μια βραχυπρόθεσμη τραγωδία να εξελιχθεί σε μακροχρόνια κοινωνική κρίση".

Τέλος ανέφερε πως επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης από την κρίση καθώς η Ευρωζώνη ξεκινά να αναπτύσσεται και κράτη μέλη που ήταν σε κρίση δείχνουν να την ξεπερνούν.

Δείτε εδώ τις διατυπώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για μια καινοτομία στην ψηφιακή εποχή, με την Ευρώπη να επανέρχεται στο προσκήνιο. Ακριβώς αυτόν τον τίτλο έχει και η παρουσίασή του, εκεί όπου επισημαίνει: «Η καινοτομία είναι το κλειδί για την ανταγωνιστικότητά μας» (δείτε εδώ).  

Η Σύνοδος Κορυφής συνεχίζεται σήμερα.

Την ίδια ώρα μακρά ήταν η νύχτα στις Βρυξέλλες για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς από τις πρώτες ώρες της άφιξης του έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναντήσεων με άλλους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ,ενώ έχει μπροστά του ένα γεμάτο πρόγραμμα συζητήσεων. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης