Τι είπαν Σαμαράς-Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Τι είπαν Σαμαράς-Μέρκελ στις Βρυξέλλες

- «Δεν είναι δουλειά της καγκελαρίου να κάνεις υποδείξεις στην Τρόικα»
- Δικαιωμένη η Ελλάδα από την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος

Eγκαινιάζεται το νέο κτιρίο του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου
Τι είπαν Σαμαράς-Μέρκελ στις Βρυξέλλες
Συνάντηση, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε στην κυρία Μέρκελ τις ελληνικές θέσεις για την κατάσταση της οικονομίας και της τόνισε ότι η Ελλάδα αισθάνεται δικαιωμένη για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.

O Ελληνας πρωθυπουργός συζήτησε με την Ανγκελα Μέρκελ το θέμα διαχείρισης  του δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την Αθήνα είναι 500 εκατ. ευρώ, ενώ η Τρόικα ισχυρίζεται πως φτάνει τα 2 δισ ευρώ.

Κλείσιμο
Ακόμη συζητήθηκε η επίσπευση της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι «δεν είναι δουλειά της καγκελαρίου» να υποδείξει στην τρόικα ποια και τι μέτρα θα ληφθούν και πώς θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι και καταγεγραμμένοι στο Μνημόνιο στόχοι. Το Βερολίνο αποδέχεται ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα για τον τρόπο που θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι, αλλά όχι «πολιτική» συζήτηση επί του ίδιου του περιεχομένου του Μνημονίου.


Στο μεταξύ ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, το "οξύ" και "μακροχρόνιο" πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων.

Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Στουρνάρας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Σαμαράς είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης