Βουλή: Κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα όταν έφυγε η Χρυσή Αυγή

Βουλή: Κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα όταν έφυγε η Χρυσή Αυγή

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Παπαδημούλης πρότεινε ενός λεπτού σιγή για τον Φύσσα, αλλά μόλις συμφώνησε η ΧΑ, ανακάλεσε λέγοντας: «Ο δράστης δεν ανήκει απλά στη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης»

Νορβηγός τουρίστας έχασε τη ζωή στο Ρέθυμνο
Βουλή: Κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα όταν έφυγε η Χρυσή Αυγή
Με την δεύτερη προσπάθεια οι βουλευτές που μετείχαν στη συνεδρίαση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε στην Αμφιάλη από χρυσαυγίτη.

Το τελετουργικό της τήρησης ενός λεπτού σιγής έγινε τελικώς περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έλειπαν από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Παπαδημούλη αν θέλει να επαναφέρει το αίτημά του για τήρηση ενός λεπτού σιγής, αίτημα που είχε υποβάλλει το πρωί αλλά απέσυρε όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συμφώνησαν να λάβουν και εκείνοι μέρος στο τελετουργικό.

Κλείσιμο
Αφού τηρήθηκε η ενός λεπτού σιγή, από το βήμα του προεδρεύοντος ο κ. Καλαντζής δήλωσε ενώπιον των παρισταμένων βουλευτών: «Μπορεί ο Παύλος Φύσσας να πέθανε, όμως η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ».

Γιατί ανακλήθηκε η πρωινή απόφαση για τήρηση ενός λεπτού σιγής

Πρόταση να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τον δολοφονηθέντα Παύλο Φύσσα έκανε την ώρα της κηδείας του Παύλου Φύσσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Την πρόταση αποδέχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα, όταν όμως δήλωσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης ότι την αποδέχεται και η Χ.Α. τότε ο κ. Παπαδημούλης την απέσυρε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης είπε : «Αυτή την ώρα κηδεύεται ο Παύλος Φύσσας που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία - με πολιτικά κίνητρα όπως προκύπτει από ανακριτικό υλικό - είναι ιστορική στιγμή που μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής ώστε η οργανωμένη πολιτεία να αντιμετωπίσει τη δράση της Χ.Α. Μηδενική ανοχή. Με Δημοκρατία για τη Δημοκρατία. Με καθαρό «ΟΧΙ» όλων των πτερύγων της Βουλής στην επιστροφή σε ένα εμφυλιακό κλίμα. Προτείνω στην μνήμη νεκρού να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κασιδιάρης που είπε «συμφωνούμε με την πρόταση και επειδή ακούμε αστειότητες απαντάμε σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους ηλιθίους και δεν καταλαβαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την δολοφονία και δεν έχουμε καμία σχέση. Καταγγέλλω την γελοιότητα και όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το έγκλημα για πολιτικούς λόγους. Γελάμε μαζί τους!».

O κ. Παπαδημούλης απάντησε ότι «είναι υποκριτικό να διαφωνείς με το σκεπτικό της πρότασης αλλά να την ψηφίζεις. Αποσύρουμε την πρόταση γιατί δεν ανήκει ο δράστης απλά στη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής με διάθεση να προκαλέσουν εστίες έντασης  με τον κ. Ηλία Κασιδιάρη να αποκαλεί «ηλίθιους» όσους τους συνδέουν με την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι συνολικά οι υπόλοιπες πτέρυγες της Βουλής αγνόησαν τις κραυγές της Χρυσής Αυγής υιοθετώντας – όπως φάνηκε – κοινή στάση απέναντι στις προκλήσεις απομονώνοντας την ακροδεξιά πτέρυγα.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης