Μπροστά στο στοίχημα της ζωής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μπροστά στο στοίχημα της ζωής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ποιες προκλήσεις έχει να αντιμετωπίσει

Mitsotakis: I'm ready to take tough decisions for the Public Sector
Με το στοίχημα της πολιτικής του διαδρομής βρίσκεται απέναντι ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο νέος υπουργός έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις που η Τρόικα θεωρεί προαπαιτούμενα προκειμένου να αξιολογήσει θετικά την πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Μία από αυτές τις προκλήσεις, η μετακίνηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέσω του προγράμματος κινητικότητας, βρίσκεται ψηλά στην λίστα των υποχρεώσεων της χώρας για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση. Επίσης μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έχει προχωρήσει σε 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μέσα στο 2014 θα πρέπει να ολοκληρωθούν άλλες 11000 απολύσεις. Στις υποχρεώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντάσσονται επίσης οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις οργανισμών.

Από τον Μάιο έχουν προαναγγελθεί συγχωνεύσεις ή καταργήσεις, όμως η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου η οποία συνεργαζόταν στο θέμα αυτό με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη ανέβαλε συνεχώς την ανακοίνωση της λίστας με τους υπό συγχώνευση οργανισμούς.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο παρελθόν ταχθεί υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ θεωρείται από τους πιο ένθερμους οπαδούς των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα, όπως αυτές προτείνονται από την task force και επιβάλλονται από τηνΤρόικα.

Μετά την προ ενός χρόνου άρνησή του στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά να συμμετέχει στην πρώτη σύνθεση της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης πλέον έχει την ευκαιρία να επιταχύνει όσα ο ίδιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του θεωρούσε ότι καθυστερούν.

Ετσι η τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο νευραλγικό υπουργείο δεν θα κρίνει πολλά μόνο για τον ίδιο προσωπικά, αλλά και για την πορεία της χώρας, όπως ο ίδιος τη σκιαγραφεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης