Κύπρος: Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Κύπρος: Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Εκτενή δημοσιότητα στον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών δίνει ο τουρκοκυπριακός τύπος.

Κύπρος: Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
Η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι ο Σταύρος Μαλάς «είναι ο ήρωας της ημέρας αφού σύμφωνα με τα προγνωστικά των εκλογών δεν θα κέρδιζε το ποσοστό των ψήφων που πήρε». Εξάλλου, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «εκτός του ότι ο Σταύρος Μαλάς είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, το οποίο διανύει τη χειρότερη του περίοδο, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρόβαλαν τον Αναστασιάδη». Ακόμα αναφέρει ότι δυνάμεις όπως η Αμερική, η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Αγγλία στήριξαν έντονα τον Αναστασιάδη, αλλά παρ' όλα αυτά ο Μαλάς κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» αναφέρει ότι ο Αναστασιάδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια των εκλογών δεν δέχτηκε να κάνει δηλώσεις στον τουρκοκυπριακό τύπο, έσπασε τη σιωπή του και δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μπαϊράκ Χαμπέρ» ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μία λύση, η οποία να προστατεύει τα δικαιώματα και των δύο κοινοτήτων και να μετατραπεί το νησί σε παράδεισο.
Κλείσιμο

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» σε άρθρο με τίτλο «Το σχέδιο του Αναστασιάδη θα καταλήξει σε δυστύχημα;» υποστηρίζει ότι «η εκλογή του Αναστασιάδη στο προεδρικό αξίωμα είναι κάτι που σχεδίαζε η Δύση (Αμερική και ΝΑΤΟ) εδώ και 4 χρόνια, αφού ήταν δύσκολο τους να δεχτούν ένα κομμουνιστή όπως ο Δημήτρης Χριστόφιας ως πρόεδρο του νησιού».

Ο αρθρογράφος δηλώνει ότι δεν έχει αμφιβολία ότι ο Αναστασιάδης, ο οποίος υποστήριξε το ‘ναι’ στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Άναν, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, «θα είναι διαφορετικός από τον Χριστόφια, ο οποίος ενήργησε ως να ήταν δικηγόρος των Ελληνοκυπρίων όπως και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που ενεργούσε ως να ήταν δικηγόρος των Τουρκοκυπρίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης