ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι για τις προκριματικές - Στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης, στους… Δελφούς ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι για τις προκριματικές - Στις ΗΠΑ ο Κασσελάκης, στους… Δελφούς ο Τσίπρας

Ο Κασσελάκης θα παρουσιάσει τους υποψήφιους σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις - «Όλα μπορούν να γίνουν», το μήνυμά του από την Κρήτη

kasselakis23
Σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από σήμερα, θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένο ότι πρόκειται για 201 υποψήφιους «διαφορετικών ταχυτήτων», όπως περιγράφουν κομματικά στελέχη.

Στην μακρά λίστα όσων έλαβαν το «πράσινο φως» από τα κομματικά όργανα για την συμμετοχή τους στη διαγωνιστική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής περιλαμβάνονται πρόσωπα με πολύ υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, όπως οι προερχόμενοι από την ψυχαγωγία, Δημήτρης Παπανώτας και Δημήτρης Πανόπουλος, η ψυχολόγος, Σοφία Μπεκατώρου, ο νικητής του «Greek Idol 2», Παναγιώτης Τσακαλάκος κά, πλάι σε καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες.

Με αυτά τα δεδομένα, η Κουμουνδούρου θα δώσει επί τρεις ημέρες χώρο και χρόνο σε όλους τους συμμετέχοντες στο λεκανοπέδιο, διοργανώνοντας τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις για την τμηματική παρουσίαση των συμμετεχόντων στις Προκριματικές εκλογές. Συγκεκριμένα, η πρώτη εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Νέας Ιωνίας. Ακολούθως, το δεύτερο κύμα υποψηφιοτήτων θα παρουσιαστεί αύριο στις 20:00, στην Πλατεία Δημαρχείου, στο Περιστέρι, ενώ η παρουσίαση των υποψηφίων της Αττικής θα ολοκληρωθεί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Πέμπτη, στις 19:30 το απόγευμα.

Σημειωτέον ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε όλους τους υποψήφιους της Περιφέρειας Κρήτης στις Προκριματικές εκλογές κατά την ομιλία του στα Χανιά, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν για λίγα λεπτά έκαστος, στο συγκεντρωμένο κρητικό κοινό του κόμματος.

Κλείσιμο
Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα εφαρμόσει αντίστοιχη τακτική και στην Αττική, ιδίως όταν στην Κουμουνδούρου περισσεύουν τα χαμόγελα από την πενταήμερη περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη, στην Κρήτη. Κομματικοί παράγοντες περιέγραφαν χθες πως κατά την περιοδεία του κ. Κασσελάκη αποτυπώθηκε ένα δυναμικό ρεύμα στήριξης από την κοινωνία, γεγονός που πιστοποιεί, κατά τους ίδιους, τη ραγδαία αλλαγή του κλίματος κατά της κυβέρνησης και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημόσια υγεία, επισκεπτόμενος όλα τα νοσοκομεία του νησιού, συνοδεία τις περισσότερες φορές του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, ενώ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

«Όλα μπορούν να γίνουν»

Συνοψίζοντας τις εμπειρίες από την περιοδεία του, «η ψυχή αυτού του νησιού είναι όντως βαθιά δημοκρατική, είναι η λεβεντογέννα η Κρήτη μας. Είμαι τόσο υπερήφανος που μπόρεσα να περάσω πέντε μέρες σε όλους τους νομούς. Πρέπει να είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για την αποκέντρωση της χώρας μας, εδώ. Όλα μπορούν να γίνουν» σημείωσε ακόμη ο κ. Κασσελάκης, καταλήγοντας πως «η Κρήτη θα μιλήσει δυνατά και θα πει ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική δημοκρατική ανατροπή».

Στην παρέλαση της Νέας Υόρκης

Στο μεστό σε περιοδείες και επισκέψεις πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επόμενος σταθμός αποτελεί η Νέα Υόρκη, καθώς ο κ. Κασσελάκης θα μεταβεί στην «μητρόπολη του κόσμου», προκειμένου να συμμετάσχει στις ομογενειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παραστεί το πρωί της Κυριακής, 14 Απριλίου στην επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό, στην συνέχεια σε ομογενειακή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Pierre Hotel», για να ακολουθήσει την μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς, προσωπικότητες της διασποράς, αλλά και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί ακολούθως στην Ουάσιγκτον, για νέο κύκλο επισκέψεων μέχρι τις 17 Απριλίου, οπότε θα ξεκινήσει το ταξίδι επιστροφής του, στην Αθήνα.

Προβληματισμός για τις απουσίες

Στο ημερολόγιο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκκρεμεί η επιβεβαίωση ενός επίσημου ταξιδιού στην Κύπρο, πιθανά 19-20 Απριλίου, για να δώσει την προεκλογική του σκυτάλη στην «Ναυτική Εβδομάδα». Δηλαδή, στην επανάληψη του μοντέλου περιοδείας που είχαν πραγματοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης στις εθνικές εκλογές του 2023, περιοδεύοντας με σκάφος σε όλες τις ακριτικές, νησιωτικές περιοχές. Ειδικότερα, η «Ναυτική εβδομάδα», όπως περιγράφεται από την Κουμουνδούρου, θα λάβει χώρα περίπου στις 20- 28 Απριλίου, ξεκινώντας για συμβολικούς λόγους από το Καστελόριζο και ανεβαίνοντας προς Κυκλάδες στη συνέχεια. Ωστόσο, δεν παύει ο προβληματισμός ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη για την πολυήμερη απουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτός των τειχών, υπό το φόβο της χαμηλής συσπείρωσης ενόψει των Ευρωεκλογών, όταν η Κουμουνδούρου δεν έχει καταφέρει να αυξήσει αυτά τα ποσοστά (της κομματικής συσπείρωσης) εντυπωσιακά, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Και εκτός Αιγαίου, πάντως, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πνέουν ούριοι άνεμοι στα πανιά τους, καθώς τόσο η χθεσινή δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, όσο και το κοινωνικό κλίμα στις περιοδείες, όπως εντοπίζουν, απηχούν την ανακατάληψη της δεύτερης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δίνοντας νέα δυναμική στην προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη. Την ίδια ώρα, στα ενδότερα της Κουμουνδούρου θεωρούν πως η ΝΔ «βρίσκεται σε μια πορεία αποσυσπείρωσης», σε σημείο που την ανάγκασε μέσω του Πρωθυπουργού, να θέσει στο κλείσιμό του στο Συνέδριο διλήμματα εθνικών εκλογών, όπως παρατηρούν κομματικά στελέχη. Τα ίδια στελέχη δεν παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναμετράται πρώτα από όλα με τα προβλήματα της κοινωνίας και κατ’ επέκταση με την ίδια την κοινωνία, όπως επισημαίνουν, καταγράφονται αλλεπάλληλες ήττες, ενώ σταχυολογούν ως «κρίσιμες αποτυχίες» την ακρίβεια, την καταρράκωση των θεσμών με υποκλοπές και παρεμβάσεις στις Αρχές, και τη διευρυμένη ανασφάλεια.

Στο «Φόρουμ των Δελφών» ο Τσίπρας

Σε αυτό το εκρηκτικό για την Κουμουνδούρου κοινωνικό κλίμα, συνέχεια στις δημόσιες εμφανίσεις του αναμένεται να έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα τοποθετηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Απριλίου, στα πλαίσια του φετινού «Φόρουμ των Δελφών». Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς, δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί ευρύτερα για την παρούσα, γεωπολιτική συγκυρία, αν και εντός, εκτός και επί τα αυτά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα υπάρξει κάποιος «χρησμός» του για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της ελληνικής Αριστεράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένας 27χρονος νεκρός και μια 23χρονη σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο στο Μαρκόπουλο - Το αυτοκίνητο έπεσε σε κολώνα

Η ανάρτηση του Τραμπ για την έκλειψη Ηλίου γίνεται viral - Βυθίζει τις ΗΠΑ στο σκοτάδι - Δείτε βίντεο

Ο Θοδωρής στον τάκο, σε εκκρεμότητα το φύλο της μονομαχίας παραμονής στο Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης