Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχία Μητσοτάκη σε οικονομία, καθημερινότητα, εξωτερικά θέματα

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχία Μητσοτάκη σε οικονομία, καθημερινότητα, εξωτερικά θέματα

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB στο κεντρικό δελτίο του Open - Τι δείχνουν οι συσπειρώσεις των κομμάτων, τι πιστεύουν οι αναποφάσιστοι

kalpi_fakelos_arthro
Την κυριαρχία Μητσοτάκη στα θέματα της οικονομίας, της καθημερινότητας, της εξωτερικής πολιτικής και της απονομής δικαιοσύνης καταγράφει η MRB στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησής της που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open. Δείτε την παρουσίαση της έρευνας: 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0cbwrkpq3xt)


Όπως είναι γνωστό, η μέτρηση έδειξε τη ΝΔ να προηγείται 15,5 ποσοσταιαίες μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ και φτάνει στο 31,3% στην πρόθεση με αναγωγή,   Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15,9% και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,4%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η συσπείρωση της ΝΔ έχει μειωθεί στο 71,2% από 75,3% τον Φεβρουάριο, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ακόμα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στο 62,1% , αυξήθηκε εντυπωσιακά από το 48,5% του Φεβρουαρίου. Ψηλά, στο 76,6% μετρήθηκε η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι και τα τρία κόμματα έχουν ως πρώτο αποδέκτη των διαρροών τους την αδιευκρίνιστη ψήφο - κάτι που σημαίνει ότι έχουν μεγάλα περιθώρια αύξησης των ποσοστών τους κατά την προεκλογική περίοδο. 

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος μετρήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με μικρή διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με οριακές διαφορές από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο που ακολουθούν. 

Στα θέματα οικονομίας, καθημερινότητας, εξωτερικής πολιτικής και απονομής δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης έχει άνετο προβάδισμα έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, που είναι δεύτερος σε όλες τις κατηγορίες, μπροστά από τον κ. Ανδρουλάκη. Ωστόσο, πλην των εξωτερικών θεμάτων, τα ποσοστά του πρωθυπουργού υπολείπονται από τον «Κανένα», σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μέτρησης της MRB. 


01A
01B
02
03A
03B
04
05A
05B
06
07
08
09
10A
11
12
13
14
15
Ταυτοτητα
Ταυτοτητα__Β
Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα:


Τα 12 δεδομένα που δείχνουν την ανοδική πορεία της Οικονομίας - Αύξηση καταθέσεων κατά €50 δισ. ευρω, ρεκόρ σε επενδύσεις

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με φόντο την απόφαση ΣτΕ: «Ουρά τη κυβέρνησης ο Ανδρουλάκης» - «Παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες ο Κασσελάκης»

Όμηρος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινού ελικοπτέρου σε όχημα τρομοκρατών της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, λένε οι IDF
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης