Κύπρος: Σε ελεύθερη πτώση η δημοφιλία Χριστοδουλίδη και κυβέρνησης

Κύπρος: Σε ελεύθερη πτώση η δημοφιλία Χριστοδουλίδη και κυβέρνησης

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ο Νίκος Χριστοδουλίδης αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές θα συγκέντρωνε μόλις 16%, ενώ οι δύο βασικοί αντίπαλοι του στις εκλογές του 2023, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου θα λάμβαναν 22% και 17% αντιστοίχως

xristodoulidis_nikos
Ραγδαία πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του Κύπριου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, έναν ακριβώς χρόνο μετά την εκλογή του τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της L.S.Prime Market Research & Consulting Ltd, για λογαριασμό της εταιρείας RED WOLF PR and Advertising, αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν θα κατάφερνε να περάσει στον δεύτερο γύρο, καθώς κατατάσσεται τρίτος μεταξύ των υποψηφίων των περσινών εκλογών.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ο Νίκος Χριστοδουλίδης αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές θα συγκέντρωνε μόλις 16%, ενώ οι δύο βασικοί αντίπαλοι του στις εκλογές του 2023, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου θα λάμβαναν 22% και 17% αντιστοίχως.

Σε επίπεδο δημοφιλίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζει επίσης σημαντική κάμψη καθώς το 45% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει αρνητική εντύπωση για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θετική γνώμη έχει μόλις το 20%. Από αυτούς που ψήφισαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις περσινές εκλογές, θετική γνώμη έχει το 37%, και αρνητική το 33%. Ούτε θετική, ούτε αρνητική γνώμη έχει το 30%.

Κλείσιμο
Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών η πλέον δημοφιλής είναι η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου, με το 53% να την βλέπει θετικά και μόλις το 18% αρνητικά. Ακολουθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου με 35% θετικές γνώμες και 28% αρνητικές.
Ο λιγότερο δημοφιλής είναι ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος με μόλις 9% θετικές γνώμες και 64% αρνητικές. Αν την ερχόμενη Κυριακή γινόντουσαν βουλευτικές εκλογές στη Κύπρο, τα δύο μεγάλα κόμματα (που δεν είναι πλέον μεγάλα), θα λάμβαναν από 19%. Ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, παλεύουν για την πρώτη θέση με τρίτο κόμμα το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου)

Δείτε τις σχετικές κάρτες:
kypros-1d
kypros-2d
kypros-3d
kypros-4d
kypros-5d
Ειδήσεις σήμερα:

Hayate: Ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων στον Youtuber - Αρνείται τις κατηγορίες

Gov.gr wallet: Ετσι θα γίνεται η ταυτοποίηση για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο τράπερ Ricta που έστειλε στην εντατική τον φοιτητή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης