Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Δεν ήταν μια χαρούμενη ημέρα για μένα, αλλά κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Δεν ήταν μια χαρούμενη ημέρα για μένα, αλλά κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου - «Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ»

kasselakis_grammateia_arthro
«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αποχώρηση 9 βουλευτών του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης απέδωσε την εσωστρέφεια που έχει δημιουργηθεί στην άρνηση της επιλογής της βάσης να εκλέξει τον ίδιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου», τόνισε. 

synedriash-politikis-grammateia__4_
Ο Στέφανος Κασσελάκης προσέρχεται στην Αγίου Κωνσταντίνου για την Πολιτική Γραμματεία
Κλείσιμο


Παράλληλλα, ο κ. Κασσελάκης θέλησε να προβεί και σε ανακοινώσεις για την επόμενη ημέρα, προαναγγέλλοντας τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κάθε δύο εβδομάδες, ενώ επανέλαβε ότι δεν θεωρεί εαυτόν ως «πρώτο βιολί, είμαστε μία ορχήστρα». 

«Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Π.Γ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς», ανέφερε. 

synedriash-politikis-grammateia__3_
Σωκράτης Φάμελλος
synedriash-politikis-grammateia__6_
Θεοδώρα Τζάκρη


«Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας», σημείωσε, προσθέτοντας: «Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις»


Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά τη δεύτερη κατά σειρά διάσπαση, που πυροδότησε η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου αλλά και του μπαράζ αποχωρήσεων τις τελευταίες ημέρες. 

Στη σημερινή συνεδρίαση μετείχαν 22 από τα 42 μέλη του καθοδηγητικού οργάνου, συν τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αποχώρησαν 9 μέλη της «Ομπρέλας», αλλά και 8 μέλη της τάσης «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου. Απόντες ήταν επίσης οι Νίκος Σκορίνης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό, αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος απουσίασε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου στο εξής, αλλά και τη συγκρότηση ενός άτυπου Πολιτικού Κέντρου, στο οποίο θα μετέχουν, κατά πληροφορίες, και «προεδρικοί».



synedriash-syriza__2_
Νίκος Παππάς
synedriash-syriza__3_
Όλγα Γεροβασίλη
synedriash-syriza__1_
Κώστας Ζαχαριάδης
synedriash-politikhs-grammateias
Ρένα Δούρου
synedriash-politikis-grammateia__5_
Στέφανος Κασσελάκης
synedriash-politikis-grammateia__7_
Στέφανος Κασσελάκης
synedriash-politikis-grammateia__8_
Διονύσης Τεμπονέρας
synedriash-politikis-grammateia__9_
Οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης
synedriash-politikis-grammateia__10_
Στέφανος Κασσελάκης




Συγκινητική χειρονομία από συνταξιούχο αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου - Οι δύο... όροι που έθεσε

Ο Χαρίτσης «αποκαθήλωσε» το ΣΥΡΙΖΑ στον λογαριασμό του στο Facebook με την «Τέταρτη Τάξη» του Πελίτσα

37 έδρες συγκεντρώνει το κόμμα του Βίλντερς στην Ολλανδία - Ποιες είναι οι θέσεις του για Ισλάμ, μετανάστες, Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης