Νετανιάχου:«Δεν ζητάμε συγνώμη από την Τουρκία»

Νετανιάχου:«Δεν ζητάμε συγνώμη από την Τουρκία»

Κρίσιμες επαφές Μπεγλίτη με την κυβέρνηση του ΙσραήλΙσραήλ

Νετανιάχου:«Δεν ζητάμε συγνώμη από την Τουρκία»
Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος την Κυριακή επανέλαβε την άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για την επιδρομή ισραηλινών στρατιωτών εναντίον τουρκικού πλοίου του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα πριν ένα χρόνο.

Ο κ. Νετανιάχου είπε πως θέλει να αποφύγει την επιδείνωση των σχέσεων με την Άγκυρα, ωστόσο, όπως τόνισε, «δεν χρειάζεται να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή ενεργήσαμε με αυτόν τον τρόπο για να προστατεύσουμε τους συμπατριώτες μας, τα παιδιά και τις πόλεις μας».

«Το Ισραήλ εκφράζει τη λύπη του για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία», είπε  ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Δύο μόνο ημέρες μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να διατάξει την απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή στην Άγκυρα, οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ δείχνουν να επιδεινώνονται.

Και εν μέσω διπλωματικής κρίσης, το ενδιαφέρον και τον δύο πλευρων στρέφεται στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι την επόμενη Τρίτη επίσκεψη στο Ισραήλ.
Κλείσιμο

Ο κ. Μπεγλίτης θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης που κύριο στόχο έχουν την στρατιωτική ενίσχυση Ελλάδας – Ισραήλ.

Ο υπουργός άμυνας θα γίνει δεκτός από τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σίμον Πέρες, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Ισραηλινό υπουργό εσωτερικής ασφάλειας Βιλνάι. ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Άβιντγκορ Λίμπερμαν.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θα υπογράψει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας και θα συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την προμήθεια ισραηλινών πυραύλων «Spice». Έπειτα από διακομματική απόφαση της ελληνικής Βουλής θα διατεθούν περίπου 200 εκατ.ευρώ για τον εξοπλισμό των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας με τα κατευθυνόμενα βλήματα που κατασκευάζονται στο Ισραήλ. Οι κύριοι Μπεγλίτης και Μπαράκ θα οριστικοποιήσουν και το πρόγραμμα ασκήσεων της ελληνικής και της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας για τους επόμενους μήνες.

Στην Τουρκία  πάντως, το γεγονός ότι Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική τους συνεργασία, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό. Ίσως επείδή η επίσκεψη του  κ. Μπεγλίτη στο Τελ Αβίβ θα ολοκληρώνεται την ημέρα που ο απελαθείς πρεσβευτής του Ισραήλ στην Άγκυρα θα επιστρέφει στη χώρα του... 


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης