Εκλογές 2023: Πώς είδε το Twitter το αποτέλεσμα της κάλπης

Εκλογές 2023: Πώς είδε το Twitter το αποτέλεσμα της κάλπης

Μέχρι και ο... Ντέμης Νικολαΐδης χρησιμοποιήθηκε από τους τουιτεράδες για το αποτέλεσμα των εκλογών

ekloges_twitter_xr
Σε ρυθμούς εκλογών κινούνταν χθες η χώρα με τις εκπομπές στα κανάλια να ξεκινούν από νωρίς το πρωί και τον κόσμο να μπαίνει στον «χορό» μέσα στη μέρα από το Twitter. Φυσικά, οι αναρτήσεις πήραν φωτιά από τα exit polls των 19:00 και μετά που το ΥΠΕΣ ξεκίνησε να βγάζει τα επίσημα αποτελέσματα.

Οι αριθμοί και η τεράστια διαφορά κυρίως ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν φυσικά στο επίκεντρο, όπως επίσης και οι πανηγυρισμοί στη Χαριλάου Τρικούπη με το 11,46% του ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 40,79%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του οποίου καταρρέουν στο 20,07%. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Λίγο πριν τις 22:30 στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον συγχαρεί για τη νίκη του τηλεφώνησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Χιλιάδες ήταν τα tweets για τις εκλογές με τα ανάλογα hashtags #ekloges, #ekloges2023 να είναι στην κορυφή των τρεντς από χθες, ακόμα και τώρα. Ξεχώρισαν οι πιο χιουμοριστικές αναρτήσεις για την έκβαση των εκλογών.

Χρήστης του twitter χρησιμοποίησε πλάνο από κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ο Βαγγέλης Αντώναρος παραπάτησε και έπεσε στα σκαλιά, γράφοντας πως «μια θεαματική πτώση του Βαγγέλη Αντώναρου, η οποία οπτικοποιεί πλήρως τη χθεσινή συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ»

Κλείσιμο
Άλλος, χρησιμοποίησε μια σκηνή από τη σειρά «Δύο Ξένοι» με την... πάντα ψύχραιμη Ντένη Μαρκορά να λέει «Γιατί σηκώθηκα σήμερα από το κρεβάτι, για αυτήν την ντροπή;» και τον χρήστη του twitter να προσθέτει «Ο μέσος ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ».

Χιουμοριστικές διαστάσεις πήραν στο twitter οι πανηγυρισμοί στη Χαριλάου Τρικούπη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με μια εικόνα να παρουσιάζει έναν αθλητή να πανηγυρίζει εξάλλως και όταν η εικόνα «ανοίγει» φαίνεται να είναι στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ακόμα και ο... Ντέμης Νικολαΐδης επιστρατεύτηκε από κάποιον θέλοντας να κάνει χιούμορ τόσο για το χαμένο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, αλλά και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μιας και πριν μερικές εβδομάδες ο Βασίλης Μπισμπίκης απαθανατίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Λεωφόρο.

Στιγμές... GNTM θυμήθηκε κάποιος άλλος περιμένοντας τα exits polls που ανέβασε μια εικόνα από τον τελικό με την Κάτια Ταραμπάνκο όταν «είχε πέσει το σύστημα» και το τηλεπαιχνίδι ανέδειξε δύο νικήτριες.

Άλλοι οραματίστηκαν ενδεχόμενες μελλοντικές κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την πρώην συνεργάτιδά του, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε περίπτωση που η Πλεύση Ελευθερίας έμπαινε εν τέλει στη Βουλή:

Χρήστης του twitter «φαντάστηκε» μια πιθανή αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην σαρρωτική διαφορά που πήρε η Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ κατά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων:
Κάποιος άλλος ένωσε... εκλογές και Eurovision παρουσιάζοντας το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη ως τον... καταπράσινο εκπρόσωπο της Φιλανδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού:

Δείτε περισσότερα tweets:




Το Twitter σχολιάζει τη μία ψήφο που πήρε ο Δημοσθένης Βεργής

Μπορεί όλα τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν στον θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο χάρτης των εκλογών «βάφτηκε» μπλε, εντούτοις οι κάλπες της Κυριακής ανέδειξαν ορισμένα παράδοξα.

Ανάμεσά τους ξεχωριστή θέση έχει ο Δημοσθένης Βεργής ο οποίος κατέβηκε στις εκλογές με το κόμμα «Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ». Κι αυτό γιατί με ενσωματωμένα τα αποτελέσματα από το 99,62% των εκλογικών τμημάτων ο Δημοσθένης Βεργής βρέθηκε να παίρνει μόνο μια ψήφο! Όπως ήταν αναμενόμενο η πλήρως απογοητευτική εκλογική επίδοση σχολιάστηκε ευρέως στο Twitter με τους χρήστες να αναρωτιούνται: «Ούτε οι δικοί του δεν τον ψήφισαν;».

Δείτε ορισμένα από τα σχόλια για τον Δημοσθένη Βεργή:















Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη Μητσοτάκη - Πώς βάφτηκε μπλε ο χάρτης όλης της χώρας

Τι οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατάρρευση - Με τον Τσίπρα στις επόμενες εκλογές


Οι αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη - Ποια «ηχηρά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός

-----

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης