Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στον Βόλο: Κάποιοι ετοιμάζουν κυβέρνηση συνενοχής - Η ΝΔ η μόνη που έχει συγκροτημένη πρόταση για το μέλλον

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στον Βόλο: Κάποιοι ετοιμάζουν κυβέρνηση συνενοχής - Η ΝΔ η μόνη που έχει συγκροτημένη πρόταση για το μέλλον

Εκλογές 2023: Θα καταργήσω το τέλος επιτηδεύματος μέχρι το τέλος της τετραετίας -  Θα στηρίζουμε τους συνταξιούχους μέχρι να σβήσει η προσωπική διαφορά

27167823
«Σε δέκα μέρες από σήμερα θα έχουμε την μεγάλη νίκη, τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Θα μας δώσετε την εντολή να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Γιατί κάποιοι, που είναι σήμερα στη Θεσσαλία, στη Λάρισα ονειρεύονται και πάλι την εξουσία, απειλώντας μας ότι την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Πράγματι θα είναι αλλιώς, διότι όλα είναι αλλιώς και σίγουρα καλύτερα από το παρελθόν» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του σε εκδήλωση της ΝΔ στο εκθεσιακό κέντρο του Βόλου συγχαίροντας τη ΔΑΠ που κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές.

«Η Μαγνησία, η Θεσσαλία, η Ελλάδα θα πουν όχι σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά, δίνοντας με την ψήφο σας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή» τόνισε.

«Λένε κάποιοι ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Λάθος είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ηττημένων. «Κάποιοι ετοιμάζονται να βαφτιστούν νικητές, ηττημένοι, για να κάνουν κυβέρνηση ανοχής, συνενοχής, όπως την ονομάζουν. Θα το είδατε και χθες στην τηλεμαχία. Φώναζαν τόσο καιρό για να γίνει ντιμπέιτ και έγινε το ντιμπέιτ, για να φανεί τι; Ότι μόνο η ΝΔ έχει συγκροτημένη πρόταση για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα βάλει νέους φόρους, ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα κόψει επιδόματα. Όλοι μιλούσαν με λόγια και όχι αριθμούς. Άλλα ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι άλλα απαντούσαν, γι αυτό και έπεσε σιωπή όταν εγώ πρότεινα τα προγράμματά μας να κοστολογηθούν από έναν ανεξάρτητο φορέα – είτε ΓΛΚ, είτε την ΤτΤ είτε το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

Παρακολουθήστε την ομιλία του

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
Κλείσιμο


Αναφέρθηκε αναλυτικά στις κρίσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία, όπως είπε, η κυβέρνηση. Και τόνισε ότι όλα όσα υποσχέθηκε το 2019 τα έκανε πράξη παρά τις μεγάλες δυσκολίες.

«Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στη κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που όμως για να την πάρουμε χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και αποτελεσματική.

Επίσης, μίλησε για τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας λέγοντας ότι θα υλοποιηθούν όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο σημαντικότερος στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι επί ΝΔ δόθηκαν για πρώτη φορά αυξήσεις στους συνταξιούχους μετά από 12 χρόνια και δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλος της τετραετίας θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος.

27167826


Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους μέχρι να σβήσει η προσωπική διαφορά είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλος της τετραετίας θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, ο τελευταίος μνημονιακός φόρος.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά και στο μεταναστευτικό και την επικείμενη επίσκεψη του στη Λέσβο υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας, από κέντρο διερχομένων μεταναστών έγινε πατρίδα σε αέρα γη και θάλασσα. 

«Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την ελλάδα του 2019» είπε αναφερόμενος στις «απειλές» Τσίπρα από την γειτονική Λάρισα ότι «η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς».

«Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι πηγαν στις Βρυξέλλες και ζήτησαν να μην χρηματοδοτηθει ο φράχτης στον Έβρο. Με ή χωρίς πόρους από τη ΕΕ ο φράχτης θα γίνει. Οι εξοπλισμοί θα συνεχιστούν όπως και οι ερυνες για το φυσικό αέριο είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως πρέπει να κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και για την στάση του ως αντιπολίτευση. «Έλεγε όχι σε όλα και ναι σε τίποτα» ανέφερε.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η επικίνδυνη βαβέλ της αντιπολίτευσης μας οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό. Μια ασυνάρτητη συνεργασία θα φέρει ακυβερνησία και παραλυσία σημείωσε.

27167822



Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιμάρμαρο: Θρήνος για τον 30χρονο ειδικό φρουρό που σκοτώθηκε στο τροχαίο - O Ηλίας γύριζε από τη δουλειά του

Εκλογές 2023: Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για το πώς θα ψηφίσουμε στις 21ης Μαΐου

Γερμανία: Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes - Τους πυροβόλησε υποστηρικτής του PKK
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης